به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بندرعباس، محمد صدیق مرتضوی رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان گفت: بلوم جلبکی در بررسی های میدانی ، دو روز گذشته در آب های بندرلنگه، جزیره قشم و جزیره هرمز دیده شده است.
محمد صدیق مرتضوی افزود:این شکوفایی و بلوم جلبکی از نوع نوکتی لوکا از گونه دینوفلاژله ها است که رنگ بخشی از دریا را سبزکرده است.
وی با بیان اینکه این پدیده هر سال در فصل سرد شکوفا می شود گفت:نوکتی لوکا بومی منطقه و سرما دوست است که هم می تواند خود مولد غذا باشد و هم سایر ریزجلبک ها را تغذیه کند.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان افزود: پارسال نیز این شکوفایی جلبکی سبز در آب های استان مشاهده شد وهیچگونه خسارت و مرگ و میر آبزیان به همراه نداشته است.
مرتضوی با اشاره به اینکه این شکوفایی کوتاه مدت و موقتی است گفت: برای احتیاط کارگاه های تکثیر و پرورش آبزیان، صنایع مستقر در نوار ساحلی و آب شیرین کن ها اقدام های لازم برای پیشگیری از خسارت انجام دهند.
رییس اداره پایش محیط زیست هرمزگان نیزگفت: این شکوفایی پلانکتونی سمی نیست و هیچ خطر زیست محیطی ندارد.
علیرضا محوری افزود: این بلوم به رنگ سبز هر سال با سرد شدن هوا و پس از توفان و گرد و خاک در آب های شمال خلیج فارس و دریای عمان شکوفا می شود.
وی گفت: بلوم جلبکی سبز تا وجود هوای سرد در استان باقی می ماند اما به مرور تراکم آن ها کمتر می شود.
رییس اداره پایش محیط زیست هرمزگان افزود: شکوفایی جلبکی ای به کشند تبدیل می شود که پایدار باشد و تراکم آن بیشترشود.
انتهای پیام/ز