به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ این روزها استفاده از شبکههای اجتماعی و مصاحبههای افراد و شخصیتهای مشهور جهانی با مجلهها و تبلیغ رژیمهای غذایی که آنها دارند سبب شده است تا بسیاری از افراد در کشورهای مختلف دنیا بدون درنظر گرفتن وضعیت سلامتی، متابولیسم و بیماریهای زمینهای که دارند رژیم غذایی آنها را تقلید کنند تا به تناسب اندامی مشابه افراد مشهور دست یابند.
یکی از خطرناکترین رژیمهای غذایی که کارشناسان آن را توصیه نمیکنند خام خواری یا همان رژیم غذایی وِگان است. اساس و پایه این رژیم غذایی خوردن خوراک از جمله میوه و سبزیهای خام است که در دراز مدت میتواند به سلامت بدن آسیب جدی برساند. کارشناسان دریافتند برخی از مواد غذایی از جمله هویج و گوجه فرنگی در زمان پخت دارای ارزش تغذیهای و ویتامینی بیشتری میشوند و به همین دلیل خام خواری برتری چندانی به خوردن مواد غذایی پخته و کبابی ندارد و میتواند سبب آسیب دیدن دستگاه گوارش شود.
افرادی که رژیم غذایی خام خواری دارند نمیتوانند تمامی ویتامینها و مواد ضروری مورد نیاز بدن خود را تامین و به ناچار باید از مکملهای ویتامینی استفاده کنند.
رژیم غذایی قلیایی (alkaline) یکی دیگر رژیمهای غیرعادی نوظهور است که برخی از شخصیتهای مشهور هنری از آن استفاده میکنند، اما ازنظر متخصصان تغذیه رژیم غذایی استانداری نیست و برای سلامت افراد مضر است.
دراین رژیم غذایی فرد خوراکهایی بر پایه خوراک اصلی مصرف و از مصرف خوراکیهای برپایه ماده شیمیایی اسید خودداری میکند.
طرفداران این رژیم غذایی اعتقاد دارند خوردن خوراکهای قلیایی سبب تنظیم PH خون میشود و خطر ابتلا به بیماریهای مختلف را کاهش میدهد، اما کارشناسان اعتقاد دارند رعایت این رژیم غذایی سبب آسیب به متابولیسم بدن میشود.
در رژیم غذایی قلیایی، افراد از خوراکیهای وسبزی هایی، چون اسفناج، کلم بروکلی، میوههایی مانند آووکادو، گریپ فروت، دانه حبوباتی، چون لوبیا استفاده و از مصرف شکر، مواد لبنی، گندم و خوراکهای دارای پروتئین گلوتن، گوشت و غذاهای فرآوری شده اجتناب میکنند.
رژیم غذایی کتوژنی هم یکی دیگر از رژیمهای غذایی مضر برای سلامت بدن است. طرفداران این رژیم غذایی از پودرهای مکمل بدن سازی، ویتامینی و دارای املاح معدنی برای تامین انرژی موردنیاز بدن خود استفاده میکنند و به این ترتیب کالریهای اضافی بدن را میسوزانند.
اما مصرف مکملهای شیمیایی میتواند عارضههای سلامتی مختلفی را متوجه فرد کند و خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را در او تشدید کند، این افراد گروه های مختلف مواد غذایی را مصرف می کنند اما بیشترین انرژی را از مکمل هایی به شکل نوشیدنی های رژیمی به دست می آورند.
رژیم غذایی پی اوپی (Pioppi) هم یکی دیگر از رژیمهای غذایی مورد علاقه هنرپیشهها و شخصیتهای هنری است که به نام رژیم غذایی مرغ دریایی شناخته میشود.
این رژیم غذایی مشابه رژیم غذایی مدیترانهای است و درآن فرد میتواند از میوه و سبزی، آجیل و ماهی استفاده کند، اما بازههای زمانی طولانی بین صرف وعدههای خوراکی برای روزها و ماهها میتواندسبب آسیب به دستگاه گوارش فرد شود.
کارشناسان به افراد توصیه میکنند برای حفظ سلامت و تناسب اندام، رژیم غذایی خود را با نظارت پزشک متخصص برمبنای سن، جنسیت، شاخص وزن و قد، سابقه ژنتیکی وزن و بیماریهای مزمن در خانواده انتخاب کنند که درآن تمامی مواد غذایی زنجیره تغذیه شامل میوه، سبزی، پروتئینهای گیاهی و حیوانی کم چرب، مواد لبنی، دانههای آجیل، نوشیدنیهای مفید برای سلامت بدن، دانههای حبوبات و غلات و نیز ادویه وجود داشته باشد.
گرفتن رژیمهای لاغری سخت و ناگهانی میتواند سبب آسیب به دستگاه گوارش، افتادگی پوست، ریزش مو، نوسانهای خلقی، ضعف و بی حالی و حتی ناباروری شود.
خوردن مواد غذایی به میزان استاندارد، داشتن ورزش و تحرک منظم، نوشیدن آب و اندازه گیری مرتب وزن بهترین شیوه برای کاهش وزن است.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/