به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها اوضاع و احوال بازار مسکن نا بسامان شده به طوری که بسیاری از کارشناسان مسکن، معتقد اند با ادامه این وضعیت، بازار به سمت رکود تورمی هدایت میشود.
بازار مسکن، به عنوان یک محرک اصلی در اقتصاد میتواند راهگشایی برای بهبود کشور باشد، اما متاسفانه بعد از گذشت ۵ سال هنوز هیچ خبری از رونق گرفتن و یا خروج رکود در این بازار نیست.
براساس این گزارش؛ بسیاری از خریدارانی که با وعده و وعیدهای تسهیلاتی، روزنه امیدی به خانه دار شدن داشتند متاسفانه به این اوضاع نا به سامان، امید خود را از دست داده اند و به گفته بسیاری از آنها نه تنها نتوانسته اند خانه بخرند بلکه با گرانتر شدن قیمتها، میزان اجاره نیز چندین برابر شده است.
دولت با افزایش میزان تسیهلات به ویژه برای خانه اولیها، سعی کرد رونق را به سمت بازار مسکن هدایت کند، اما نه تنها این رونق ایجاد نشد بلکه رکود عمیقتر و تبدیل به رکود تورمی شد.
در همین راستا محمد دامادی عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با خبرنگار مسکن، با بیان اینکه تحول خاصی در بازار مسکن ایجاد نشده است گفت: تا زمانی که وضعیت اقتصادی کشور بهبود پیدا نکند امیدی به رونق گرفتن این بازار نیست.
وی در ادامه افزود: اقتصاد کشور همانند یک پازل است و تا زمانی که بخش مسکن رونق نیابد نمیتوان امیدوار به درست شدن اقتصاد کشور را داشت.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درپایان، با بیان اینکه سیاست گذاری درستی در این حوزه انجام نشده است افزود: دولت قصد داشت برای طرح مسکن مهر جایگزین مناسبی پیدا کند، اما متاسفانه تا به امروز هیچ طرحی ارایه نشده است.
همچنین، بسیاری از مشاوران املاک تهران نیز معتقد هستند که قیمتها در برخی از مناطق تهران از جمله مناطق ۵ و ۲ افزایش بی رویه یافته و این امر زمینه ساز کاهش معاملات شده است.
یکی از مشاوران املاک واقع در منطقه ولیعصر گفت: هم اکنون قیمت واحدهای نوساز در این منطقه، حدود ۱۱ میلیون تومان و تعداد معاملات همانند گذشته است.
درادامه، یکی دیگر از مشاوران املاک تصریح کرد: هم اکنون، قیمت واحدهای مسکونی در محدوده بزرگراه حکیم، متری ۸ تا ۹ میلیون تومان است.
طبق آمارهای بانک مرکزی، قیمت مسکن طی ماهههای گذشته، حدود ۱۰ درصد رشده داشته، این در حالی است که به گفته بسیاری از سازندگان مسکن، قیمت مصالح ساختمانی به ویژه میلگرد ۱۰۰ درصد افزایش یافته، اما به نظر میرسد که تا پایان سال، قیمتها نه تنها ثابت نمیمانند بلکه روند صعودی در پیش گرفته و به بیش از ۲۰ درصد می رسد.
گزارش صد روزه وزارت راه و شهرسازی، که چند روز اخیر منتشر شده بود نشان داد که دولت در بخش مسکن به ویژه در بافت های فرسوده عملکرد خاصی نداشته است. و از سوی دیگر طی سه سال گذشته از 900 هزار واحد مسکونی، 6 درصد آنها نوسازی شده وتنها 58 هزار از آن، تسهیلات پرداخت شده است.
حال باید ببینیم برنامههای دولت برای بهبود وضعیت بازار مسکن و خروج از رکود در سال جدید چه خواهد بود شاید رونق بعد از سالها وارد این بخش شود.
انتهای پیام/