حمید بعیدی‌نژاد پستی را در صفحه اینستاگرامش به پرونده قتل بیژن ابراهیمی اختصاص داد.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاسیون  گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید بعیدی‌نژاد سفیر ایران در لندن در صفحه اینستاگرامش به پرونده بیژن ابراهیمی و ماجرای قتل او اشاره کرد.  ابراهیمی در سال ۲۰۱۳ به دلایل  نژادپرستانه در انگلستان کشته شد. بعیدی‌نژاد پیگیری‌های مستمر خانواده بیژن ابراهیمی را برای ایجاد عدالت، موثر دانست و نوشت: همه وظیفه دارند تا پاک شدن جوامع و به‌ویژه نهاد‌های نظارتی آنها از مقابله با خشونت‌های نژادپرستانه تلاش کنند.

بعیدی نژاد نوشت:

"ماجرا از چند سال پیش آغاز شد. بیژن ابراهیمی، جوان ایرانی که به امید دستیابی به زندگی بهتر در سال ٢٠٠١ به انگلیس مهاجرت کرده بود نهایتا در شهر کوچکی در جنوب بریستول در منطقه‌ای که غالبا سفیدپوستان اروپایی در آن زندگی می‌کردند، اقامت نمود. او علیرغم سختی زندگی با توجه به ناتوانی حرکتی که با آن مواجه بود، فردی آرام و بی آزار بود ولی با همسایه‌ای نژادپرست و بیمار گونه مواجه بود که انگار از اذیت و آزار بیژن لذت می‌برد. خیلی وقت‌ها همراه دوست خود بدون آنکه بیژن برای آن‌ها مشکلی فراهم کند بهانه‌ای می‌گرفت و به روش‌های مختلف به او حمله میکرد.

اما بیژن هر بار با صبر و حوصله این دشنام هاو تهدیدات را تحمل میکرد و در طول سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۳ در برابر تهدید به مرگ و ضرب و شتم خود و حتی گربه اش "موشی"، ۴۴ بار رسما به تنها پناه خود یعنی پلیس و بعد هم شورای شهر رجوع کرد به امید آنکه آن‌ها جلوی حملات این فرد مهاجم را بگیرند، اما هر بار نه تنها با بی محلی آن‌ها مواجه می‌شد، بلکه حتی پلیس خودِ وی را چند بار به جرم انزواجویی و ایجاد حس خطر در میان افراد جامعه متهم و حتی بازداشت نمود. متاسفانه فریاد‌های بیژن به جایی نرسید و همسایه‌ی شرور وی نا باورانه در یک روز تلخ در سال ۲۰۱۳ با حمله به وی او را کشان کشان به جلوی زمین چمن خانه اش کشانید و بعد از ضرب و شتم زیاد او را به آتش کشید و به قتل رساند.

شوک این حادثه به جامعه شدید بود. دادگاه همسایه شرور را به حبس ابد محکوم نمود ولی این برای دو خواهر بیژن که در جریان آلام و درد‌های او بودند نمیتوانست آرامش بخش باشد. آن‌ها به حق خواستار برخورد با بی توجهی پلیس که خود عامل کمک کننده به بروز این جنایت بود شدند و لذا تلاشی گسترده را از طریق نظام مستقل شکایت علیه پلیس آغاز کردند. هر چند این رسیدگی با توجه به اهمیت طول کشید ولی در ماه مه ۲۰۱۶ پلیس شکایت وارده به پلیس محل را وارد تشخیص داد و دو پلیس ارشد مسئول را به جرم عدم اجرای وظایف حرفه‌ای خود به زندان و دو افسر دیگر را از کار اخراج کرد.

اما درد جانکاه خواهران بیژن باز هم آرام نگرفت و آن‌ها خواستار این شدند که پلیس محکوم به اعمال سیاست "نژاد پرستی نهادینه" شود بدین معنا که پلیس به علت تعصبات نژادی نسبت به تفاوت رنگ پوست، قومیت و فرهنگ با مجرمین برخورد لازم را نداشته و بدینوسیله به وقوع جرم کمک کرده است. بعد از ادامه دادرسی قضایی امروز پس از یکسال و نیم، شهردار بریستول گفت که متاسف است اعلام نماید که رفتار نژاد پرستانه‌ی پلیس در مسالمت با مجرم و قاتل بیژن بدلیل تعصبات فرهنگی صحیح میباشد و شورای شهر به این دلیل عذرخواهی عمیق خود را از این واقعه اعلام می‌نماید. آن‌ها با ایجاد تغییرات لازم در ساختار پلیس تمامی سعی خود را خواهد نمود که دیگر چنین اتفاقی علیه افراد دیگر ملیت‌ها و فرهنگ‌ها و مهاجرین تکرار نشود.

این اعلام البته امروز به بیژن کمکی نمی‌کند و درد دل خواهرانش را هم از میان نمی‌برد ولی تنها نشان از این دارد که تلاش برای ایجاد عدالت و احقاق حق هر چند برای خود شخص مفید نباشد، اما باید پیگیری شود چرا که میتواند برای دیگران ثمربخش باشد. همه وظیفه دارند تا پاک شدن جوامع و بویژه نهاد‌های نظارتی آن‌ها از مقابله با خشونت‌های نژادپرستانه تلاش کنند".



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار