به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، محبعلی حیدری صادق رئیس اداره شیلات هیرمند اظهار داشت: با توجه به مساعد بودن شرایط اقلیمی منطقه سیستان برای پرورش ماهی قزل آلا در نیمه دوم سال این تعداد بچه ماهی قزل آلا در استخرهای هیرمند رها سازی شده و پیش بینی میشود در پایان دوره پرورش ۱۳ تا ۱۴ تن ماهی قزل آلا برداشت شود.
حیدری تصریح کرد: تمام بچه ماهیهای قزل آلا توزیعی در استخرهای پرورش از پایگاههای مدار بسته شهرستان خاش تامین شده است.
وی بیان کرد: وزن اولیه بچه ماهی قزل آلا رها شده در استخرها ۲۰ گرم بوده که در پایان دوره پرورش به وزن ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم میرسند.
وی ادامه داد: این نوع ماهی در بازار منطقه سیستان با قیمت کیلویی ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار ریال به فروش میرسد.
رئیس اداره شیلات هیرمند گفت: آبزی پروران میتوانند با استفاده از روشهای موثر نظیر مکانیزاسیون استخرهای پرورش ماهی سود اقتصادی مناسبی به چرخه کشاورزی خود وارد کنند.
حیدری بیان کرد: هر استخر پرورش ماهی قزل آلا در شهرستان هیرمند باعث اشتغالزایی ۲ نفر شده است.
وی با اشاره به تعداد استخرهای موجود در هیرمند افزود: ۱۸۴ استخر بتنی، ۱۸۵ استخر خاکی و ۱۴ استخر هشت ضلعی در شهرستان هیرمند وجود دارد که از این تعداد ۲۷۳ استخر فعال است.
وی خاطر نشان کرد: تامین مصالح ساخت استخرهای بتنی، تحویل هواده، تامین بچه ماهی و معرفی به بانکهای عامل برای دریافت تسهیلات مکانیزاسیون استخر از جمله حمایتهای اداره شیلات شهرستان هیرمند از استخرداران پرورش ماهی است.
رئیس اداره شیلات هیرمند گفت: این شهرستان دارای ۱۲ روستای صیادی و هزار و ۳۸۸ صیاد است که ۵۰۰ نفر از آنان دارای کارت صیادی هستند و ۲۳۵ نفر نیز زیر پوشش بیمه صیادی قرار گرفته اند.
حیدری صادق اظهار داشت: ۸۰۰ فروند شناور موتوری و ۶۵۰ فروند شناور پارویی در شهرستان هیرمند وجود دارد که از این تعداد ۹۱ فروند دارای مجوز تردد هستند.
منطقه سیستان با پنج شهرستان زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز در شمال سیستان و بلوچستان و همسایگی کشور افغانستان واقع شده است.
انتهای پیام/ع