به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛هر گردشگری که بخواهد از طریق اروپا و به صورت زمینی به ایران وارد شود و یا هر گردشگری که بخواهد زمینی از طریق مرز بازرگان از ایران خارج شود باید از شهر ماکو گذر کند.
شهری طولی با بیش از ۱۳ کیلومتر و عرضی از ۳۰۰ متر تا ۲ کیلومتر در میان درهای آرمیده است که تاریخی کهن را بر شناسنامه خود دارد. با سیری در تاریخ، از تمدنهای باستانی اورارتویی تا اواخر دوره قاجاریه را میتوان در ماکو دید.
اما شهر ماکو فارغ از تاریخ کهن و پرزرق و برق خود، یک ویژگی منحصر به فردی را نیز دارد که در بین مناطق آزاد ایران و حتی دنیا آن را مجزا میکند و آن طبیعت سنگی و صخرهای آن است.
ضلع شمالی شهر ماکو دیواره سنگی عظیمی است بطول بیش از ۸ کیلومتر که مصابه دیواری سنگی یکپارچه شهر را دربر گرفته است. ارتفاع این دیواره سنگی از کف دره مابین ۱۵۰ تا ۶۰۰ متر میباشد که یکی از شگفتیهای طبیعت جهان را در دل خود جای داده است.
بزرگترین کلاهک سنگی خمیده دنیا کوه قیه؛ کلاهک خمیده سنگی دنیا با شیب منفی ۴۰ درجه در این دیواره شهر را به احاطه خود درآورده است که قلعه باستانی ماکو در زیر این کلاهک قرار دارد.
توضیح این مطالب برای این نکته بود که بهشت صخره نوردی و سنگ نوردی را معرفی کنیم. ماکو با توجه به داشتن دیوارههای عظیم سنگی که کوهستانهای چیرکین، قیه، سبدداغی، قارلی داغ، تیکمه و ... در کل منطقه ۵۰۰ هزار هکتاری پراکنده میباشد مکان بسیار ایدالی برای برگزاری تورها و فستیوالهای منطقه ای، ملی و بین المللی سنگ و صخره نوردی است.
هر چند دو فستیوال صخره نوردی با همت سازمان منطقه آزاد ماکو به صورت ملی و بین المللی در منطقه برگزار شده و باعث تعجب صخره نوردان کشوری از وجود چنین پتانسیلی در کشور شد، اما زمینه برای کار و سرمایه گذاری در این بخش فراهم میباشد.
با توجه به قرار گرفتن منطقه آزاد ماکو بر دروازه اروپا و وجود انجمنها و باشگاههای حرفهای در کشورهای اروپایی صخرهها و سنگهای این منطقه برگزاری مسابقات و تورهای بزرگ را میطلبد.
انتهای پیام/ن.م