مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه تاثیر احداث سدهای استان در کاهش حجم آب دریاچه ارومیه کمتر از ۵ درصد است افزود: با توجه به اینکه ۷۰ درصد مخازن استان از جمله سدهای بوکان و مهاباد قبل از انقلاب ساخته شده است و به نظر کارشناسان تاثیر احداث سدهای اخیر زولای سلماس، شهرچای ارومیه، حسنلوی نقده و دریک سلماس کمتر از ۵ درصد است.
مجید رستگاری اصلیترین عامل خشک شدن دریاچه ارومیه را تغییر کاربری اراضی از دیم به آبی و تغییر الگوی کشت از جمله از محصولات کم آب بر مانند گندم به محصولات پرآب بری چون درختان میوه هسته دار است.
وی ادامه داد: تغییر اقلیم و کاهش بارشها، افزایش میزان تبخیر و تعرق به دلیل افزایش گرمایش جهانی، افزایش مصارف مختلف به دلیل افزایش جمعیتی و توسعه شهرها و روستاها، تغییر الگوی کشت توسعه باغات و زمینهای کشاورزی را از دیگر عوامل مهم خشک شدن دریاچه ارومیه عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان تعداد سدهای مخزنی در حال بهرهبرداری استان را ۱۶ سد اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۷ سد در حوضه آبریز دریاچه ارومیه واقع شده است.
رستگاری با اشاره به وضعیت فعلی دریاچه ارومیه، از نظر تراز، وسعت و حجم آب نیز گفت: تا تاریخ ۱۳ آبان سال جاری، تراز دریاچه ۱۲۷۰ متر و ۹ سانتی متر است که این تراز در مدت مشابه سال گذشته ۱۲۶۹ متر و ۷۹ سانتی متر بود.
وی، وسعت فعلی دریاچه ارومیه را ۸۵۰ کیلومتر مربع اعلام کرد و افزود: در حال حاضر دریاچه ارومیه یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون مترمکعب آب دارد.