به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، عدیل سروی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در نخستین گردهمایی بزرگداشت روز جهانی خاک در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: با دریافت گزارشهای مردمی از یک هزار و ۷۶۰ مورد ساختوسازهای غیر مجاز در اراضی کشاورزی استان اردبیل جلوگیری شده است.
وی اظهار داشت: نعمت بزرگ خاک کشاورزی نقش موثری در تامین امنیت غذایی جوامع و رفع نیازهای ضروری و حیاتی آنان دارد به طوری که عنصر خاک سرمایه بزرگی برای هر کشوری محسوب میشود و همه جوامع برنامههای مدون و کارشناسی و تخصصی در حفاظت و نگهداری از این سرمایه بزرگ ملی انجام میدهند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: خوشبختانه در طی یک دهه گذشته توجه خاص و ویژهای از سوی مسئولان و دست اندرکاران تولید به مسئله حیاتی و کلیدی آب در عمران و آبادانی کشورمان شده است ولی به همین میزان به نعمت بزرگ زمین زراعی و خاک توجه نشده است.
سروی بیان کرد: فرسایش خاک در کشورمان متاسفانه بسیار نگران کننده است به گونهای که در یک هکتار 16 و هفت دهم تن در هکتار بوده و میزان فرسایش خاک در کشورمان یک سوم بیش از شاخصهای جهانی است.
وی گفت: برگزاری گردهمایی حفاظت و نگهداری از خاک توسط دانشگاه محقق اردبیل و ایجاد روحیه تشریک مساعی و تبادل نظر بین مراکز آموزشی و دانشگاهی و تحقیقاتی و اجرایی میتواند توجه همگان را بیش از پیش به مقوله بسیار با اهمیت حفاظت و نگهداری از خاک سوق دهد و با راهنماییهای متخصصاین امر و صاحب نظران کاربردیترین و موثرترین روشها و تدابیر لازم برای حفاظت از آن به کار گرفته شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: گفتمان تخصصی در همایشهای علمی میتواند منجر به ارائه راهکارهای مهم و تاثیرگذار در استان و کشور در برنامههای عملیاتی جلوگیری از فرسیایش خاک و فقر خاک و بهبود تغذیه گیاهی و آلودگی گیاهی باشد.
سروی اظهار کرد: حفاظت از خاک زراعی و جلوگیری از تغییر غیرمجاز اراضی کشاورزی یکی از وظایف اصلی سازمان جهاد کشاورزی است که به نوبه خود بیشترین میزان حساسیت و دقت عمل و قاطعیت در این امر صرف میشود تا شاهد از بین رفتن خاک زراعی در استان نباشیم.
وی افزود: با توجه به اهمیت خاک در برنامه ششم اقتصادی توجه به مبحث خاک به نحو قابل توجهی مد نظر قرار گرفته است به گونهای که اجرای 10 میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و 1.2 میلیون هکتار علمیات بیابانزدایی در نظر گرفته شده و این در حالی است که در برنامه توسعه پنجم اقتصادی سطح اجرای علمیات آبخیزداری سه میلیون هکتار و سطح عملیات بیابانزدایی در سطح 600 هکتار در نظر گرفته شده بود.
وی گفت: استان اردبیل که یک و نه صدم درصد مساحت کل کشور را تشکیل میدهد با داشتن 778 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی مشتمل بر 515 هکتار هکتار اراضی دیم 225 هزار هکتار اراضی آبی و 38 هزار هکتار باغات برای جلوگیری از تخریب بستر تولید سعی و اهتمام ویژهای را به کار بسته است چرا که مسئولان و دست اندرکاران و اکثریت قریب به اتفاق بهرهبرداران میدانند که برای تشکیل فقط یک سانتیمتر مکعب از خاک زراعی حداقل 300 تا 700 سال زمان لازم است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: تداوم تولید پایدار در سرلوحه این سازمان قرار دارد در حفظ کاربری حفظ کاربری اراضی زراعی و اهمیتی که دارد در حفاظت از اراضی زراعی و باغی حساسیت زیادی توسط این سازمان اعمال می شود.
سروی تصریح کرد: اکیپهای گشت مراقبت و حفاظت از خاک توسط مدیریت امور اراضی سازمان به صورت شبانه روزی در تمامی روستاهای تابعه استان در تمامی شهرستانها فعال بوده و مسئولان حفاظت از خاک زراعی به محض اطلاع از مورد تخریب اراضی با هماهنگی نیروی انتظامی سریعا خود را به محل مورد نظر رسانده و با تشکیل پرونده قضای به شدت با خاطیان برخورد قانونی میکنند.
وی افزود: راهاندازی سامانه 131 گزارشات مردمی را دریافت و از ساختوساز غیرمجاز که توسط مردم به این سامانه اطلاع داده میشود جلوگیری میکند که از یک هزار و 760 مورد ساختوسازهای غیر مجاز توسط اطلاعاتی که توسط همین سامانه در اختیار مدیریت امور اراضی قرار گرفته جلوگیری شده است.
انتهای پیام/ح