تکنیکهای آرام سازی ماهیچههای بدن نیز مانع از بروز سقط جنین ناگهانی میشود، برای جلوگیری از انقباض و سفت شدن عضلههای بدن، درطول دوران بارداری لباسهای آزاد و بزرگتر از سایز اصلی خود بپوشید، ماساژ عضلههای بدن، استحمام با آب ولرم، مرطوب و چرب کردن بدن با کرمهای مرطوب کننده (تحت نظارت پزشک متخصص) میتواند سبب نرمی عضلهها و جلوگیری از فشار به قفسه سینه و جنین شود.
یکی دیگر از تمرینهای آرام سازی ذهن و ایجاد آرامش فکر کردن به یک وضعیت باثبات و تجسم خود در یک حالت شاد و پرانرژی است. فکر کردن به امواج ساحل، جنگل، کوه، منظرهای برفی، یاد آوری یک خاطره خوش و گوش دادن به موسیقی مورد علاقه میتواند سبب آرامش و برطرف شدن استرس درمادر باردار شود.
اگر در دوران بارداری دچار استرس و نگرانی شدید هستید میتوانید تحت نظارت پزشک از ماساژ درمانی به وسیله متخصص طب درد بهره بگیرید.
ماساژ درمانی تحت نظارت متخصص آرام سبب کاهش دردهای عضلانی و مفصلی، کاهش اضطراب، رفع افسردگی و حتی بهبود فرآیند زایمان در مادر میشود.
اگر موقعیت استرس زا همچنان ادامه دارد مانند خطر زلزله، سیل یا مواردی از این دست، خود مراقبتی اهمیت دوچندانی پیدا میکند، افزون بر مراجعه به متخصص و انجام تستهای دوره ای، تغدیه سالم، شرکت در کلاسهای یوگای بارداری، پیاده روی و شنا میتواند منجر به کاهش استرس در بانوان شود.
راه رفتن و داشتن فعالیت بدنی همچنین سبب کاهش مشکلاتی چون یبوست، نفخ، کمر درد و حتی ابتلا به دیابت بارداری میشود که از جمله موارد شایع در دوران بارداری است.
کمر درد و افزایش وزن ناشی از رشد جنین میتواند منجر به اختلال خواب در مادر باردار و افزایش استرس در او شود.
کارشناسان برای داشتن خوابی راحت به بانوان باردار توصیه میکنند از تعداد زیادی بالشت برای قراردادن اطراف خود استفاده کنند، همچنین برروی پهلوی چپ خود استراحت کنند که سبب بهبود خون رسانی به قلب و تغذیه بهتر جنین میشود. 2ساعت قبل از خواب از خوردن مایعات اجتناب کنند تا در طول شب نیاز کمتری به دفع ادرار پیدا کنند.
خوردن وعدههای غذایی زیاد و کوچک در طول روز مانع از بروز بازگشت اسید معده به مری و احساس سوزش سر معده در زمان خواب میشود.
اگر دچار بی خوابی هستید به جای سرگرم شدن با تلفن همراه که سبب تشدید بی خوابی به سبب تابش نور آبی از صفحه نمایش میشود به مطالعه کتاب یا روزنامه کاغذی بپردازید.
تلفن همراه، تبلت و رایانه را از اتاق خواب خود خارج کنید تا در زمان خواب کمتر درمعرض اشعههای مایکروویو آن قرار بگیرید. پژوهشها نشان داده است ارتباطی بین اشعههای ساطع شده از وسایل الکترونیکی و سقط جنین و زایمان زودرس مادران وجود دارد.
داشتن رژیم غذایی سالم سرشار از میوه و سبزیهای تازه، پروتئین گیاهی و حیوانی کم چرب، مواد لبنی، خوراکهای دریایی، دانههای آجیل، آووکادو و روغن زیتون به کاهش اضطراب و ترشح هورمونهای استرس در بدن کمک میکند.
نوشیدنیهای کافئین دار به دلیل ماهیت خود سبب استرس، بالا رفتن ضربان قلب و بی خوابی میشوند، به همین دلیل کارشناسان توصیه میکنند بانوان باردار مصرف قهوه و کافئین را در دوران بارداری محدود کنند به ویژه اگر سابقه ضربان قلب بالا و استرس شدید را دارند.
نقش خانواده در کمک به زن باردار برای کنترل و کاهش استرس از اهمیت بالایی برخوردار است، در زمان بروز بلایای طبیعی از دعوا و وارد آوردن استرس شدید به مادر باردارخودداری کنید، اگر مادرباردار دچار استرس و بالا رفتن تپش قلب یا شوک شد به سرعت او را به مراکز درمانی انتقال دهید و با پزشک متخصص زنان او تماس بگیرید.
زنان باردار در زمان بروز وضعیتهای اضطراری، چون زلزله همیشه باید کیف حاوی لباس، کمکهای اولیه، داروها، دفترچه بیمه، نام گروه خونی مادر و سابقه احتمالی بیماریهای خود را به همراه داشته باشند تا درصورت بروز حادثه اورژانسی، امداد رسانی به آنها به سرعت انجام شود.
زنانی که اولین بارداری خود را سپری میکنند از استرس بالاتری به نسبت سایر بانوان برخوردار هستند و در زمان بروز حادثه باید مورد مراقبت و حمایت جسمی و عاطفی قرار بگیرند.
آشنایی با مراکز درمانی نزدیک محل زندگی نیز میتواند در صورت بروز اتفاق اورژانسی بسیار مفید باشد و سبب نجات جان مادر و نوزاد شود.
با رعایت موارد بالا، با احتمال بیشتری در صورت بروز حادثه یا بلایای طبیعی مادر باردار آرامش خود را حفظ میکند و کمتر دچار مشکل هایی، چون سقط جنین یا زایمان زودرس میشود.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/