به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛کارشناسان ناسا اعلام کرده اند طرحهای فضایی جدیدی در سال ۲۰۱۸ در دست اجرا دارند.
محققان ناسا اعلام کرده اند دو طرح برنده درمسابقه فرونتیر (New Frontiers competition) را در سال میلادی آینده انتخاب میکند.
یکی ازاین طرحهای برنده، بررسی امکان وجود حیات فرازمینی در قمر تیتان سیاره زحل با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین و دیگری نمونه برداری از خاک وسنگ سیارک منحصربه فرد پی ۶۷ (comet ۶۷P/Churyumov-Gerasimenko) است.
دو طرح برنده بودجهای برابر با ۸۵۰ میلیون دلار برای اجرا به دست میآورند.
مقامهای ناسا اعلام کرده اند قمر تیتان سیاره زحل دارای رودخانه و دریاچههایی سرشاراز گاز متان است و این احتمال وجود دارد که میزبان حیات فرازمینی وگونههای میکروبی و باکتریایی باشد.
طرح برنده برای بررسی امکان وجود حیات در قمر تیتان شامل ارسال هواپیمای بدون سرنشین به نام دراگون فلای (Dragonfly) است که قابلیت نمونه برداری، حفاری سطح قمر و شبیه سازی سطح آن را دارا است.
پژوهشهای کاسینی و فضاپیمای وویجر نشان داده است که سطح قمر تیتان دارای مواد جامد آلی منحصربه فرد و شرایط لازم برای سکونت انسان خارج از کره زمین را دارا است.
دراگون فلای، دارای ژنراتورهای هستهای است و میتواند بر سطح قمر فرود آید و حتی امکان سکونت انسان برروی آن را بررسی کند.
ماموریت دیگر CAESAR، است که میتواند برسطح سیارک پی ۶۷ فرود آید و پس از نمونه برداری از آن دوباره به زمین بازگردد.
سیارک منحصربه فرد پی ۶۷ از ویژگیهای خاصی برخوردار است و حتی گروهی از دانشمندان آن را یک سیارک متعلق به حیات فرازمینی میدانند.
بررسی سطح خاک سیارک و انجام نمونه برداری میتواند به شفاف سازی در باره ماهیت این سیارک اسرار آمیز کمک کند.
کارشناسان اعتقاد دارند این سیارک از کمربند ستارهای کوئیپر، شامل قطعههای زیاد یخ و خرده سنگ در نزدیکی سیاره نپتون جدا شده و به سمت مرکزمنظومه شمسی درحرکت است.
از جمله دیگر طرحهای ناسا درسال آینده میلادی تکمیل پژوهش برروی دو ماموریت کاوشگر جونو (ماموریت درسیاره مشتری) و کاوشگر افقهای جدید، نیوهوریزون (سیاره پلوتو و کمربند کوئیپر) است.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/