حاجی بابایی گفت: خصوصی سازی در آموزش و پرورش مورد رضایت مردم نبوده و تنها فشار بیشتری را بر آنها تحمیل میکند.
حمیدرضا حاجیبابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص بودجه سال 97 آموزش و پرورش، عنوان کرد: آموزش و پرورش در بودجه سال آینده، وضع فوقالعادهای ندارد و حدود 35 هزار میلیارد تومان برای این وزارت خانه پیش بینی شده است که این میزان به همراه بودجه هزینه و درآمد و نسبت به کل بودجه عمومی که 425 هزار میلیارد تومان برآورد شده سهمی حدود 2/8 درصد دارد.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم نسبت به بودجه عمومی بدون هزینهها و درآمدها کار را بسنجیم باز سهم بودجه آموزش و پرورش کمتر از 10 درصد است.
رئیس فراکسیون فرهنگیان تصریح کرد: در طول پنج سال گذشته بودجه آموزش و پرورش بیش از پنج درصد کاهش پیدا کرده است، از طرفی آموزش و پرورش به دلیل کسری که امسال و سال گذشته داشته است، قسمتی از بدهیها به سال بعد منتقل خواهد شد در نتیجه اگر بودجه آموزش و پرورش در سال 96 و 97، 110 درصد تخفیف پیدا کند باز هم شاهد بدهی آموزش و پرورش خواهیم بود. یعنی در پایان سال 96، چهار هزار میلیارد و در پایان سال 97 هم چهار هزار میلیارد بدهی خواهد داشت که مجموعا هشت هزار میلیارد میشود.
حاجی بابایی تصریح کرد: این مسئله نشان میدهد توجه به آموزش و پرورش توجه از نوع اولویت در دولت نبوده است و متاسفانه رسالتی که پشت پرده این نگاه به آموزش و پرورش بوده، مسئله خصوصی کردن آموزش و پرورش و به اصطلاح مدرسه فروشی است یعنی بگوییم اعتبارات و بودجه کم است و باید دانشآموزان را به مدارس خصوصی بفرستیم که اکنون خصوصی سازی در آموزش و پرورش مورد رضایت مردم نیست و بیشترین فشار بر مردم از ناحیه خصوصی سازی در بر مردم تهران و مراکز استان آمده است.
رئیس فراکسیون فرهنگیان به مسئله استانی کردن بودجه آموزش و پرورش در سال 97 هم اشاره و اظهار کرد: اگر بودجه آموزش و پرورش استانی شود، آسیبهایی به نظام تعلیم و تربیت وارد خواهد شد و دلیلش این است که اولا در استانها به دلیل مشکلات عمده اگر تخفیف اعتبار در تهران 110 درصد باشد در استانها 100 درصد هم تخصیص پیدا نمیکند و آموزش و پرورش با مشکل جدی مواجه میشود.
وی افزود: دومین مسئله در نقد استانی کردن بودجه، تحمیل هشت هزار میلیارد بدهی آموزش و پرورش در سال 96 و 97 به استانها بوده که استانداران را در چالش جدی قرار میدهد.
وی تصریح کرد: اکنون عملکرد آموزش و پرورش در تمام استانها یکسان است و اگر بودجه استانی شود، شاهد 31 نوع عملکرد خواهیم بود که اعتراض و نگرانی به دنبال داشته و بی عدالتی در استانها شکل میگیرد.
حاجیبابایی بیان کرد: وقتی رئیس سازمان مدیریت کشور و وزیر آموزش و پرورش به دنبال مسائل آموزش و پرورش هستند و با مشکلاتی مواجه میشوند، چطور ممکن است مدیر کل استان بتواند از عهده تخفیف اعتبار و پرداخت آن به معلم بر بیاید.
رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس افزود: این نوع حرکت آموزش و پرورش را به خصوصی سازی سوق میدهد و کیفیت آن کاهش پیدا میکند که مغایر با اصل 30 و 42 قانون اساسی است.
وی در مورد تخفیف اعتبارات به فضاهای آموزشی در بودجه سال 97 گفت: متاسفانه در بودجه سال 97 نسبت به سال 96، 30 درصد اعتبارات عمرانی کاهش یافته و با توجه به وضع مدارس و استاندارد نبودن آن در برخی نقاط کشور، ظلم بزرگی در حق تعلیم و تربیت است.
حاجیبابایی افزود: در سال 96 تخفیف اعتبارات آموزش و پرورش به مدرسه سازی نگران کننده بوده و کم انجام شده است.
رئیس فراکسیون فرهنگیان بیان کرد: در نگاه تعلیم و تربیت باید در برنامه ششم اولویتی قائل شویم و یکی از این مسائل آموزش و پرورش و سند تحول بنیادین است که باید مورد توجه دولت قرار گیرد.
وی یادآور شد: دولت اول باید بودجه آموزش و پرورش و دفاعی را تامین کند پس از آن به مسائل بعدی پرداخته و آنها را اولویت بندی کند و در چنین حالتی آموزش و پرورش نیاز نیست تا سهم کسی را بگیرد بلکه باید سهم خودش به خودش پرداخت شود.
انتهای پیام/