به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضا صالحی امیری معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران اظهار کرد:شهرداری در چارچوب حوزه فرهنگی عمومی و در راستای سایر نهادهای فرهنگی تعریف می شود و باید رویکرد آن از دولت محوری به «رسالت محوری» تغییر یابد. بنابراین باید ریل گذاری جدید متناسب با تحولات جدید جامعه انجام گیرد و مسیری را انتخاب کنیم که به رضایت مردمی منجر شود.
وی افزود:اگر بناست در کلانشهر تهران اتفاق مثبتی در راستای اخلاق شهروندی، امنیت، اعتماد، مشارکت، رضایت، سلامت و نشاط اجتماعی رقم بخورد بدون شک در بستر باورهای اجتماعی و فرهنگی شکل خواهد گرفت.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد:در نظام سیاسی کشور ما گفتمان غالب فرهنگی، گفتمان مقام معظم رهبری است و تمام برنامه ها و سیاست های فرهنگی باید ذیل این گفتمان تعریف شود چرا که اداره یک کشور بر اساس چندین گفتمان امکان پذیر نیست. بنابراین گفتمان حاکم و غالب در نظام فرهنگی منطبق با نظام ارزشی و قانونی ما همان گفتمان مقام معظم رهبری است و باقی گفتمان ها در دل این گفتمان و ذیل آن به شمار می رود.
صالحی امیری گفت:شهرداری تهران به مثابه یک دولت نیست بلکه یک نهاد است که رسالت های خاص خود را داراست و نباید به هر انگیزه ای خود را جایگزین دولت، نظام تامین اجتماعی، بهزیستی، وزارت ورزش یا سایر نهادهای فرهنگی و اجتماعی کند بلکه خود بخشی از مجموعه نظام به شمار می رود.
وی افزود:یک دیدگاه، شهرداری تهران را به مثابه یکی از 30 نهاد مسئول فرهنگی کشور می داند که در چارچوب قانون وظایفی برای آن درنظر گرفته شده است و بر اساس دیدگاه دوم شهرداری مسئول فرهنگ عمومی شهر تهران است که باید تمامی تحولات این کلانشهر را مدیریت کند. نوع دیدگاه به شهرداری از این رو دارای اهمیت است که نظام برنامه ریزی، بودجه، سیاستگذاری و طراحی عملیات این دو دیدگاه کاملا متفاوت است.
وی گفت: در واقع ما رسالت فرهنگی داریم اما دولت فرهنگی نیستیم. مسئولیت حوزه فرهنگی و اجتماعی کلانشهر تهران با شهرداری نیست و با کل مجموعه نظام است و شهرداری تهران به میزان رسالت پذیری و مسئولیت پذیری در چارچوب قانونی پاسخگوی فعالیت ها وماموریت های خود خواهد بود.
صالحی امیری ادامه داد:شهرداری تهران در حوزه آسیب های اجتماعی کلانشهر تهران مقصر نیست بلکه باید به اندازه مسئولیت خود پاسخگو باشد. یا مسئول آلودگی هوای پایتخت، شهرداری تهران نیست زیرا حل این معضل نیازمند تصمیمات در سطح ملی و کلان دارد که شهرداری تهران نیز در این حوزه همچون سایر نهادها، مسئولیت دارد و باید مشارکت کند.
وی گفت:شهر در صورت آلودگی فرهنگی دچار بحران هویت می شود. شهر به مثابه یک کالبد نیست که فقط متشکل از برج و بارو و اماکن و فضاهای اقتصادی تعریف شود بلکه شهر را انسان می سازد و هویت انسانی بر هویت شهر حاکم می شود.
صالحی امیری ادامه داد:سیاست فرهنگی شهرداری تهران مبتنی بر شهر انسان محور و اخلاق مدار در چشم انداز 1400 تعریف می شود و ملاک آن رضایت شهروندان است نه برج سازها و صاحبان ثروت.
وی ادامه داد:نشاط اجتماعی الزاما به معنای شادی کردن نیست بلکه این شاخص میزان رضایتمندی از تحولات زیستی یک فرد را نشان می دهد. در جامعه ای که همدلی، هم نوایی و همگرایی وجود دارد نشاط اجتماعی نیز افزایش می یابد.
صالحی امیری گفت:شهرداری تهران نباید متغیر مداخله گر در زیست فرهنگی اجتماعی جامعه باشد بلکه بایدحمایت و پشتیبانی کند. برنامه های سال 97 ما باید بر اساس رسالت سیاست گذاری، حمایت و مشارکت تدوین شود. شهرداری تهران به مثابه یک پشتیبان فرهنگی عمل کند.
انتهای پیام/