کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اهمیت تغذیه گفت: بحث تغذیه در کشور به 2 بخش معاونت بهداشت و سازمان غذا و دارو در وزارت بهداشت محول شده است.
جهانپور با اشاره به اینکه ارائه آمارها در خصوص میزان سوتغذیه، چاقی، مصرف مواد غذایی و کمبود آنها بر عهده معاونت بهداشت است، گفت: تلاش ما در سازمان غذا و دارو بحث ایمنی غذا در فرآوردههای غذایی است؛ از 2 طریق میتوان امنیت مواد غذایی را کنترل کرد که یکی بحث نشانگرهای تغذیهای سلامت و دیگری بازرسیهای سرزده و دورهای از مراکز تولید مواد غذایی است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان این مطلب که نشانگرهای تغذیهای مواد غذایی به ابتکار سازمان غذا و دارو بر روی آنها نصب شده است؛ گفت: این نشانگرها دقیقا مثل یک چراغ خطر نشان دهنده ویژگیهای تغذیهای محصول است؛ که در آن میزان انرژی در هر سهم بر حسب کیلو کالری، میزان نمک، چربی و اسیدهای چرب ترانس بر حسب گرم مشخص شده است. همچنین در این نشانگرها از سه رنگ سبز، زرد و قرمز استفاده شده است که رنگ سبز به معنای میزان اندک، رنگ زرد به معنای میزان متوسط و رنگ قرمز به معنای میزان زیاد و بیش از اندازه آن دسته است؛ برای مثال اگر دسته چربی به رنگ قرمز باشد، به این معناست که چربی این ماده غذایی بیش از حد مجاز و توصیه شده است.
جهانپور در تشریح نظارتها بر روند تولید مواد غذایی گفت: اقدام دیگری که سازمان غذا و دارو در جهت ایمنی مواد غذایی انجام داده است؛ نظارت بر تولیدات مواد غذایی با بازدیدهای دورهای و سرزده است که توسط بازرسان سازمان، تحت تستهای گوناگون فنی در آزمایشگاههای مجهز صورت میگیرد؛ همچنین در صورتی که گزارش یا شکایتی از کیفیت یکی از مواد غذایی تولیدی یا وارداتی وجود داشته باشد؛ بازرسان سازمان موضوع را پیگیری میکنند.
سرپرست روابط عمومی سازمان غذا و دارو با اشاره به صدور مجوزهای تولید و واردات مواد غذایی گفت: اداره کل امور مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی علاوه بر صدور مجوزهای واردات و پروانههای تولید، شکایات واصله در خصوص کیفیت مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی بهداشتی را نیز رسیدگی میکند؛ مردم میتوانند شکایات خود را از طریق سامانه ۱۹۰ مطرح کرده و مطمئن باشند همکاران ما کیفیت مواد غذایی و آرایشی بهداشتی را پیگیری خواهند کرد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان این مطلب که تاکنون بسیاری از مواد غذایی و دارویی برچسب اصالت کالایی دریافت کردهاند؛ ابراز امیدواری کرد تا پایان امسال تمام برنجهای وارداتی برچسب اصالت کالا دریافت کنند تا مردم بتوانند برنج با کیفیت خارجی را از برنجهای قاچاق تشخیص دهند؛ شماره شناسه اصالت کالا را میتوانند با خراشیدن برچسب بدست آورده و از طریق اپلیکیشن TTAC از صحت و قانون بودن محصول اطمینان حاصل کنند.
جهانپور با بیان این مطلب که سیاست سازمان غذا و دارو مبارزه با کالای قاچاق و بیکیفیت است؛ گفت: مدتی قبل اپلیکیشن اندروید TTAC راه اندازی و در سایت سازمان غذا و دارو بارگذاری شد؛ مردم میتوانند علاوه بر کد اصالت کالا، با استفاده از این اپلیشکین و وارد کردن کد ۲۰ رقمی مقابل واژه UID برچسب اصالت کالا در اپلیکشین، از اصالت یک کالا مطمئن شوند؛ همچنین قرار دادن دوربین گوشیهای همراه بر روی QR کد محصولات و اتصال به سامانه TTAC، راه سوم برای تایید اصالت کالاست.
جهانپور یادآور شد: طرح TTAC که دوره آزمایشی خود را پشت سر گذاشته است، میتواند در تشخیص کالای با کیفیت از کالای قاچاق به مصرف کنندگان کمک زیادی کند.
انتهای پیام/