امروز دقیقا دوره‌ای است که در خلق‌وخو و حالات فیزیکی‌ام تغییراتی رخ می‌دهد، پوست و مو‌هایم هم دستخوش هورمون‌ها می‌شوند و گاه طراوت خود را از دست می‌دهند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در دوران قاعدگی، میزان هورمون‌های استروژن و پروژسترون تغییر می‌کند. پروژسترون افزایش می‌یابد و بر پوست و مو تاثیر می‌گذارد. زنان مبتلا به جوش‌های آکنه بر این باورند که با نزدیک شدن به دوران قاعدگی، بروز جوش‌های بدتری را تجربه می‌کنند.

دکتر مسعود داوودی با تاکید بر این باور اضافه می‌کند: سن در پدیدار شدن جوش‌های دوران قاعدگی تاثیر گذار است. معمولا زنانی که دوره سی‌ام زندگی خود را تجربه می‌کنند، بیشتر از افراد دیگر در دوران قاعدگی جوش می‌زنند به طوری که گاه تصور می‌کنند، دچار مشکلات هورمونی شده‌اند. در دوران قاعدگی به واسطه بالا رفتن هورمون پروژسترون پوست چرب‌تر می‌شود و بهتر است در این دوران، استفاده از مواد آرایشی چرب حذف شود‌. از طرفی، کک و مک‌ که به دلایل مختلف مانند استرس و بی‌خوابی یا در اثر استفاده برخی داروها پررنگ‌تر می‌شود، در دوران عادت ماهانه رنگ و رخ قوی‌تری به خود می‌گیرد. چشم‌ها نیز در این دوران درگیر می‌شوند و در برخی خانم‌ها حلقه‌های تیره دور چشم پر رنگ‌تر می‌شود.

این متخصص پوست، مو و زیبایی گفت: دوری از تاثیرات قاعدگی بر پوست اجتناب‌ناپذیر است، اما می‌توان در صورت لزوم از درمان‌های رایج برای بهبود شرایط استفاده کرد. باید توجه داشت، تغییر رنگ موقت است و بهتر است خانم‌ها هرچه بیشتر به شرایط بدنی خود آگاه باشند تا بیهوده در مورد کک و مک و حلقه‌های دور چشم نگران نشوند. درباره طول درمان داروهای زیبایی پوست و مو، به طور معمول منعی برای استفاده وجود ندارد و خانم‌ها می‌توانند در این دوران همچنان دوره درمانی زیبایی را کامل کنند.

کچل نشوم!

بسیاری از خانم‌ها نگرانند که نکند با رنگ‌کردن موهای خود در دوران عادات ماهانه به موهای خود آسیب برسانند و برخی دیگر معتقدند، در این دوران موهایشان می‌ریزد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله توضیح می‌دهد: نباید فراموش کرد که ساختار اصلی مو داخل سر قرار دارد و از نظر علمی ساقه مو بافتی مرده است و به همین دلیل رنگ مو تاثیری بر سلامت موها ندارد و می‌توان حتی در دوران قاعدگی موها را رنگ کرد. تنها ممکن است در این دوران موها چرب‌تر باشد. این باور که موها در دوران قاعدگی بیشتر ریزش می‌کند، نادرست است و فقط ممکن است به علت کم‌شدن استحمام در برخی افراد این تصور پیش بیاید که ریزش مو دارند.

هورمو‌ن‌های ناسازگار

تاثیر قاعدگی در افراد مختلف متفاوت است. گاهی ممکن است قاعدگی و اثرات هورمونی باعث رشد موهای زائد بشود. دکتر فاطمه داوری، متخصص زنان و زایمان در این باره به جام‌جم می‌گوید: هورمون‌ها بعد از یک یا دو هفته به حالت اولیه باز می‌گردد و به همین دلیل نیازی به استفاده از دارو نیست، اما برای پیشگیری از عوارض دوران قاعدگی، بهتر است خانم‌ها در این مدت پوست را بیشتر شست‌و‌شو دهند یا در صوروت لزوم از محلول‌های آنتی‌بیوتیک موضعی خفیف مانند دالاسین روی پوست استفاده کنند. اگر بروز جوش شدید باشد و مشکلات جدی زیبایی ایجاد کند، خانم‌ها می‌توانند با تجویز پزشک از داروهای ترکیبی استروژن و پروژسترون استفاده کنند. مانیواکسیدان یا داکسی سایکلین نیز معمولا مشکل گوارشی ایجاد نمی‌کنند و با تجویز پزشک قابل استفاده‌اند.

این عضو هیات علمی می‌افزاید: بروز جوش‌های دوره‌ای بی‌‌دلیل نیست و گاه نشانه‌ای از مشکلات زنانگی است؛ مشکل در تخمدان معمولا با قاعدگی نا‌منظم، بروز جوش و آکنه‌ نسبتا شدیدتر از معمول در ناحیه صورت و حتی پشت گردن و گاه با ریزش مو بخصوص در ناحیه پیشانی و موهای اضافه همراه است. در این موارد خانم‌ها با استفاده از دارو و تنظیم قاعدگی و هورمون‌ می‌توانند مشکلات پوست و مو را بهبود بخشند.

بیماری‌هایی که مقصرند

درست است که رنگ کردن مو در دوران قاعدگی بی ضرر است اما خانم‌ها نباید تصور کنند در دوران حاملگی نیز مجازند موهای خود را رنگ کنند. این متخصص زنان با بیان این مطالب می‌گوید: رنگ مو از پوست سر جذب و وارد بدن می‌شود و ممکن است خطراتی برای جنین ایجاد کند. البته می‌توان تنها ساقه مو را رنگ کرد.


بیشتر بخوانید: مواد غذایی که مسکن انواع دردها هستند


وی می‌افزاید: سیکل قاعدگی به تنهایی عاملی برای ریزش مو نیست، اما در زنانی که مشکلات تخمدان دارند، ممکن است ریزش مو ایجاد شود. در دوران بارداری که سیکل قاعدگی وجود ندارد، ریزش مو اتفاق نمی‌افتد و معمولا پس از اتمام بارداری ریزش مو ایجاد می‌شود.

نسخه سنتی چه می‌گوید؟

خانم‌ها برای کاهش عوارض دوران قاعدگی باید تغدیه مناسبی داشته باشند و ورزش کنند. البته شیوه زندگی سالم تاثیر زیادی در بهبود عوارض قاعدگی دارد و دمنوش‌ها هم می‌توانند به کمک بیایند.

دکتر سعید صانعی، درمانگر و مشاور گیاه درمانی می‌گوید: برای تهیه دمنوش مناسب قاعدگی می‌توانید یک برش زنجبیل تازه، هفت تا 10 عدد برگ نعناع تازه و یک قاشق مرباخوری عسل را به همراه لیموترش در قوری بریزید و به مدت 20 دقیقه دم و میل کنید. این دمنوش برای دوران قاعدگی مفید است و حتی می‌تواند به بهبود احساس تحریک‌پذیری، عصبی و حساس بودن نیز کمک کند.

وی با اشاره به این که گیاه پنج انگشت که به نام گیاه زنان معروف است در دوران قاعدگی بسیار توصیه می‌شود و می‌تواند تاثیرات مثبتی بر بدن خانم‌ها بگذارد، تاکید می‌کند: گیاه پنج انگشت، فلفل بیابانی و ویتاگنوس هم نامیده می‌شود. مصرف این گیاه هورمون‌ها را تنظیم می‌کند و به بالارفتن میزان پرولاکتین کمک می‌کند و حتی می‌تواند دردهای بدنی این دوران را کاهش دهد. پنج انگشت می‌تواند به تنظیم اختلال قاعدگی کمک کند.

منبع:جام جم

انتهای پیام/

تاثیرات قاعدگی بر پوست

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.