به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ؛فرید سپری معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان کردستان در کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی استان گفت: تغییرات اقلیم حتمی و بارندگی به شدت در حال کاهش بوده و نیاز است به شیوه ای عمل کنیم تا منابع آب و خاک برای آیندگان هم بماند.
وی افزود: ضرورت پرداختن به کشاورزی حفاظتی بیش از هر زمانی نیاز است چرا که کمبود منابع آب، افزایش جمعیت و نیاز بیشتر به کالری بیشتر، کاهش حاصلخیزی و سایر تغییرات اقلیمی موجب شده است که به بهرهوری بیشتر از منابع آب و خاک و حفاظت از این منابع بیشتر توجه کنیم.
سپری خاطرنشان کرد: متاسفانه سالانه در استان بین سه تا 70 تن در هکتار فرسایش داریم که این فرسایش بیشتر آبی است.
وی افزود: با اجرای طرح کشاورزی حفاظتی شاهد بهبود حاصلخیزی خاک، حفظ رطوبت خاک، حداقل رساندن فرسایش خاک، استفاده از فرایندهای بیولوژیک در خاک خواهیم بود.
سپری افزود: ١٥٥ میلیون هکتار در دنیا زیرپوشش کشاورزی حفاظتی است و حتی کشورهایی همچون استرالیا بیش از ٩٠ درصد اراضی دیم آنها تحت پوشش این طرح هستند.
وی اعلام کرد: در قالب طرح جهانی ایکاردا چهار استان دیم خیز کشور از جمله کردستان، آذربایجان شرقی، لرستان و کرمانشاه برای اجرای طرح کشاورزی حفاظتی انتخاب شدهاند و از یک سال پیش اجرای این طرح پنج ساله شروع شده است.
انتهای پیام/ د م