معاون مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: تکنولوژی توالی یابی نسل جدید یا همان پروژه ایرانوم که هفته آینده رونمایی خواهد شد از افتخارات ملی برای کشور است تا مستقل باشیم و به کشورهای دیگر وابستگی نداشته باشیم از مزیتهای به کارگیری این تکنولوژی در کشور است.
وی بیان کرد: وقتی توالی یابی میکنیم ژنوم هر فرد را با تغییرات کلی سطح ژن را بررسی میکنیم و اگر فرد بیماری خاصی داشته باشد ژن بیمار را مورد بررسی قرار میدهیم ولی قطعا در آینده نه چندان دور با توالی یابی ژنوم فرد سالم نیز تغییرات مورد بررسی قرار می گیرند و تغییر در یک ژن تک آللی که موجب میشود بیماری در فرد نباشد و با ازدواج با فرد مشابه احتمال ابتلا به برخی از بیماریها افزایش پیدا کند نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
کهریزی افزود: تکنولوژی توالی یابی نسل جدید حدود هشت سال است که در همه کشورها استفاده میشود مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی همزمان با سایر مراکز علمی دنیا با همکاری بینالمللی از این پتانسیل استفاده کرده و باعث شده شاهد انتقال دانش به کشور باشیم که مزایای فراوانی برای کشور دارد.
وی ضمن اظهار خرسندی از استقرار تکنولوژی توالییابی پیشرفته در کشور ایران و در مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: ثبت مقالات معتبر تنها بخشی از افتخارات محققان است که در این مرکز شاهد آن بودیم اما بخش مهمتر کاهش آمار معلولیتها و بیماریهای گوناگون در کشور است که هزینههای مالی و روانی برای خانوادهها و وزارت بهداشت دارد که با استقرار این تکنولوژی و انتقال دانش به کشور شاهد کاهش بیماریها و ارتقا اقتصاد و نظام سلامت خواهیم بود.
کهریزی در پایان از حمایت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری در راه اندازی پروژه ایرانوم خبر داد.
انتهای پیام/