به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروزه استفاده از تلفن همراه به عنوان بخشی از زندگی انسان ها در آمده و فعالیت بیشتر مردم جهان با این فناوری گره خورده است. این فناوری نیز مانند فناوری های دیگر مزایا و معایبی داشته و بر اساس نوع استفاده از ان می تواند مفید یا غیر سودمند باشد.
در این میان یکی از مهمترین مواردی که مطرح می شود، نحوه مواجهه کودکان با تلفن همراه و باید ها و نبایدهای مرتبط با آن است. شاید مهمترین بحث در این حوزه، پرسش به این سوال باشد که چه زمانی برای اختصاص دادن یک تلفن همراه برای فرزندمان مناسب است؟رابطه شما و کودکتان باید بر اساس اعتماد و صداقت بوده و فرزند شما باید قادر باشد مشکلاتش را بدون ترس با شما در میان بگذارد. پیش از اختصاص تلفن همراه به وی، باید ها و نبایدها و قوانین را به خوبی برای وی تشریح کرده و به هیچ عنوان در ساعات شبانه اجازه استفاده از تلفن همراه به کودک را ندهید
به اعتقاد کارشناسان این موضوع به فاکتورهای مختلفی مانند سطح بلوغ فکری، توانایی های آن ها در اجرای دستورات والدین و مربیان در خانه و مدرسه، شرایط محیطی خانواده و سطح بهداشت و امنیت خانواده دارد. برای نمونه اگر پدر و مادر هر دو شاغل هستند و زمان زیادی از روز را در خارج از خانه سپری می کنند و در شرایطی که کودک به تنهایی در خانه است، داشتن تلفن همراه می تواند مزایایی همچون دسترسی دایمی والدین با فرزند داشته باشد اما در عین حال امکان کنترل نحوه استفاده کودک از تلفن وجود ندارد.
بر اساس مطالعات آکادمی طب کودکان در ایالات متحده آمریکا، معمولا کودکان از سنین بین 12 تا 15 سالگی آغاز به استفاده جدی از تلفن همراه می کنند و امروزه این رقم به سن ده سالگی نیز تقلیل یافته و عموما کودکان و نوجوانان علاقه زیادی به داشتن تلفن همراه هوشمند دارند.
در هر صورت باید این موضوع را در نظر داشته باشید که سن ملاک مناسبی برای داشتن تلفن همراه نیست و نحوه اجرا و ارائه قوانین استفاده از این فناوری برای کودکان، اهمیت بیشتری دارد. امروزه بیشتر تلفن های همراه هوشمند دارای بخش امنیتی ویژه کودکان هستند که با تنظیم تلفن همراه روی این حالت، دسترسی کاربر به بسیاری از خدمات و سرویس هایی که مناسب کودکان نیستند قطع می شود و از سوی دیگر به هیچ عنوان نباید به کودکان اجازه اتصال بدون محدودیت و کنترل را به اینترنت بدهید.
یکی دیگر از اقداماتی که در هنگام اختصاص دادن تلفن همراه به کودکان باید در نظر گرفت، ایجاد محدودیت در دانلود و دسترسی به سایت های مختلف است. علاوه بر این باید به وی بیاموزید که به هیچ عنوان از طریق تلفن همراه نباید با غریبه ها صحبت کرده یا به صورت نوشتاری ارتباط برقرار کند. وی همچنین باید کاملا توجیه شده باشد که اجازه دادن هیچ نوع اطلاعات شخصی از خود و خانواده اش را از طریق تلفن همراه به سایر افراد ناشناس نداشته و این موضوع اهمیت بسیار زیادی در تامین امنیت وی خواهد داشت. برخی از مهمترین مواردی که شما پیش از اختصاص دادن تلفن همراه به کودکتان باید به وی بیاموزید عبارتند از:
1 – هر پیام یا نوشته ای از سوی افراد ناشناس را ندیده بگیرد.
2 – هیچگاه در شبکه های عمومی و آنلاین، شماره تماس خود را اعلام نکند.
3 - مسدود کردن سایر کاربران و افرادی که با وی تماس می گیرند را به فرزندتان بیاموزید.
بیشتر بخوانید: اگر شما هم میخواهید برای فرزندتان تلفن همراه بخرید بخوانید
در خاتمه باید این موضوع را نیز به خاطر داشته باشید که رابطه شما و کودکتان باید بر اساس اعتماد و صداقت بوده و فرزند شما باید قادر باشد مشکلاتش را بدون ترس با شما در میان بگذارد. پیش از اختصاص تلفن همراه به وی، باید ها و نبایدها و قوانین را به خوبی برای وی تشریح کرده و به هیچ عنوان در ساعات شبانه اجازه استفاده از تلفن همراه به کودک را ندهید و خاموش کردن موبایل در آغاز شب را به عنوان یک اصل غیر قابل تخطی قرار دهید.
رعایت موارد فوق می تواند از وابستگی و اعتیاد کودک شما به تلفن همراه جلوگیری کرده و در عین حال امکان استفاده مفید از این فناوری برای شما فراهم می شود.
منبع: سیناپرس
انتهای پیام/