به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از جمله غذاهای محلی شمال (به ویژه گیلان) می توان به اناربیج، ششانداز، شیرین تره، چخرتمه، نازخاتون، لونگی، واویشکا، ترش شامی، خولی آش و ... اشاره کرد.
البته شمالی ها انواع ترشی، کلوچه، رب و مربا نیز دارند که بسیار خوش طعم و لذیذ هستند. در این مطلب سریالی و ادامهدار، چندین غذای شمالی را به شما آموزش داده ایم. امید که مورد توجه قرار گیرد.
نازخاتون
مواد لازم
• 8 عدد بادنجان قلمی
• 5 عدد گوجه فرنگی درشت
• نصف پیمانه آبغوره
• یك قاشق غذاخوری نعنای خشك
• 3 قاشق غذاخوری پیاز رنده شده
• 1 قاشق غذاخوری گلپر
• دو پیمانه آب انار (یا 1 تا 2 قاشق غذاخوری رب انار)
طرز تهیه
1. بادنجان ها را كبابی کنید. یا در صورت دلخواه آنها را به مدت نیم ساعت در فر بپزید تا نرم شوند. سپس پوست آنها را بگیرید، ساطوری کنید و کنار بگذارید.
2. روی گوجه فرنگی ها مقداری آبجوش بریزید تا پوست آنها به راحتی كنده شود. سپس آنها را خرد کنید و کنار بگذارید.
3. در این مرحله، بادنجان ساطوری شده را همراه با آب انار و آبغوره روی حرارت ملایم قرار دهید تا آهسته بجوشد و غلیظ شود. پس از آن گلپر، نعنا و پیاز رنده شده را بریزید و از روی شعله بردارید. گوجه فرنگی خرد شده را اضافه و مخلوط کنید.
4. این غذا را می توانید با مقداری گردوی خرد شده تزیین و سرو کنید.
میرزا قاسمی
مواد لازم
• 10 عدد بادنجان متوسط
• 5 عدد تخم مرغ
• یک بوته سیر
• یک كیلوگرم گوجه فرنگی
• 200 گرم كره یا روغن
• زردچوبه و نمك و فلفل سیاه
طرز تهیه
1. بادنجان ها را کبابی و سپس آن ها را ساطوری کنید. سیرها را رنده کنید و در تابه کمی تفت دهید. بادنجان ها را هم تفت دهید تا روغن بیندازند. نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید.
2. گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید، خرد و به مخلوط بادنجان ها اضافه کنید.
3. آب مواد که گرفته شد، تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا سفت شوند. این غذا را گرم سرو کنید.
4. شمالی ها آن را با برنج میل می کنند، اما با نان هم بسیار خوشمزه است.
كال كباب
كال كباب را با كته و ماهى شور سرو میكنند. بعضیها هم از آن به جای ترشى در كنار سایر غذاها استفاده میكنند.
• تعداد: 2 نفر
مواد لازم
• 4 عدد بادنجان درشت
• نصف پیمانه آب انار ترش یا آب غوره یا دانه انار
• 1 قاشق غذاخورى سبزى، نعناع و خلواش (خنش) و شوشاق ریز شده تازه یا خشك
• نصف یک بوته سیر
• نمك و فلفل سیاه
• 75 گرم مغز گردوى آسیاب شده
طرز تهیه
1. بادنجان ها را کبابی کنید پوست آنها را جدا و سپس آن ها را ساطوری کنید.
2. سیرها را پوست بگیرید و رنده کنید.
3. سبزی ها را بشویید و پس از اینکه کاملا خشک شدند، آنها را ریز خرد کنید. در آخر، بادنجانها، سیر، سبزى، نمك، فلفل، آب انار (یا آب غوره یا دانه انار) و مغز گردو را با هم مخلوط كنید.
باقلا قاتق
مواد لازم
• 250 گرم لوبیای مخصوص باقلاقاتق
• 200 گرم كره
• یك بوته سیر
• 4-3 عدد تخم مرغ
• نصف پیمانه شوید خشك (یا 100 گرم شوید تازه)
• یك قاشق چایخوری زرد چوبه
• نمك و فلفل سیاه
طرز تهیه
1. لوبیای مخصوص باقلا قاتق را بشویید و یك روز قبل آن را خیس کنید. سپس پوست آنها را بگیرید و کنار بگذارید.
2. سیر را پوست بگیرید و خرد کنید. سپس كره را كمی تفت دهید. باقلای پوست گرفته، زرد چوبه و شوید را اضافه کنید و خوب تفت دهید. حرارت را کم کنید تا مواد پخته شوند ولی مراقب باشید له نشوند.
3. تخم مرغ ها را هم بزنید و به مخلوط باقلا اضافه کنید. در ظرف را بگذارید تا تخم مرغ ها كمی سفت شوند.
4. برای سرو این غذا، یك عدد تخم مرغ را نیمرو کنید و روی خورشت بگذارید.
ترش کباب
• تعداد: 2 یا 3 نفر
مواد لازم
• 350 گرم گوشت راسته گوسفند یا گوساله
• 50 گرم گردوی آسیاب شده
• 1 تا 2 قاشق غذاخوری رب انار
• نمک
• عدد پیاز بزرگ
• چوچاق و جعفری 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
1. گوشت را بشویید و به قطعات متوسط خرد کنید.
2. پیاز را رنده کنید. چوچاق و جعفری را کاملا خرد کنید. در یک کاسه بزرگ، پیاز ، گردوی آسیاب شده، رب انار، چوچاق و جعفری خرد شده را با هم مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید: دستور پخت قلیا غذای محلی بمبئی
3. تکه های گوشت را به آنها اضافه کنید. روی کاسه را بپوشانید و 12 تا 24 ساعت در یخچال نگهداری کنید. لازم به ذکر است، نباید به گوشت ها نمک بزنید زیرا باعث سفت شدن کباب می شود. نمک را هنگام کباب کردن گوشت ها روی آنها بپاشید.
4. سپس گوشت ها را بدون پیاز به سیخ بکشید و روی منقل، كباب کنید.
منبع:برترین ها
انتهای پیام/