رییس فراکسیون زنان مجلس گفت: ایران به عنوان یکی از کشورهای عضو اتحادیه، در جهت حفظ هویت و کرامت زنان گام‌های مؤثری برداشته است.

ایران در جهت حفظ هویت و کرامت زنان گام‌های مؤثری برداشته استبه گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از خانه ملت پروانه سلحشوری که ریاست هفتمین نشست نمایندگان زن مسلمان اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی PUIC را بر عهده دارد، در ابتدای این جلسه گفت:  این نشست، فرصتی مغتنم، در جهت انتقال تجارب زنان مسلمان مجالس کشورهای عضواتحادیه و رفع موانع قانونی پیش روی توسعه و توانمندسازی زنان جوامع اسلامی می باشد.

رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی افزود: دین، به عنوان یکی از مؤلفه های تأثیرگذار در هر فرهنگ، نقش مهمی در بستر اجتماعی و حوزه قانونگذاری ایفا می کند. دین مشترک، جنسیت و تجارب مشترکی که میهمانان نشست دارند، کمک می‌نماید که به درک بهتری از وضعیت زنان دست یابند.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای عضو اتحادیه، در جهت حفظ هویت و کرامت زنان گام‌های مؤثری برداشته است. از اینرو مجلس شورای اسلامی در برنامه توسعه پنج ساله قوانینی را در جهت ارتقاء جایگاه زنان به تصویب رسانده است. یکی از مهم‌ترین مصوبات این برنامه، حاکم شدن عدالت جنسیتی در تمامی عرصه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است که مانع هرگونه ظلم و بی عدالتی بر علیه زنان می شود. از دیگر مصوبات دولت، استفاده از توان مدیریتی زنان و افزایش مدیران زن تا ۳۰ درصد مدیران کلی تا پایان برنامه ششم می باشد که با انتخاب مجدد جناب آقای دکتر روحانی در دوازدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران، حضور زنان در مناصب مدیریتی و در سطح کلان، پررنگ تر شده است.

سلحشوری بیان کرد: از سوی دیگر، باتوجه به نقش محوری خانواده در جمهوری اسلامی ایران، قوانینی در جهت کمک به ثبات و پایداری کانون خانواده و آموزش و مشاوره مهارت های زندگی و کاهش آسیب‌های اجتماعی همچون طلاق و کمک به تسهیل امر ازدواج جوانان، در نظر گرفته شده است.

وی گفت: در منازعات بین‌المللی بیشترین آسیب‌ها متوجه زنان و کودکان است. آوارگی، خشونت و بی پناهی، از زنان، قربانیانی بدون مدافع ساخته است، این مسأله در کشورهای اسلامی و در سطح منطقه در فلسطین اشغالی، عراق، سوریه، یمن و میانمار در جهت جلوگیری از اعمال استانداردهای دوگانه حقوق بشری در مورد زنان، یک تعهد اسلامی، انسانی است و در این میان، نقش مجامع بین المللی، و به ویژه اجلاس زنان مسلمان مجالس کشورهای اسلامی، در جهت پاسخ به نقض جدی و گسترده حقوق زنان و کودکان و حمایت از آنان در عرصه‌های بین‌المللی، حائز اهمیت است.

رئیس فراکسیون زنان مجلس افزود: چراکه تأثیرات مخرب مخاصمات، بر زنان و کودکان حتی در نسل های آتی باقی خواهد ماند و در چنین شرایط، فضایی برای توانمندسازی زنان وجود نخواهد داشت. برخورداری از فرصتهای بین‌المللی در مسیر اجرای اهداف توسعه پایدار نخستین تأثیر خود را بر زنان و دختران خواهد داشت. در این راستا، اعمال تحریم‌های یک جانبه و زورمدارانه و دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر موجب نقض حقوق بنیادین زنان و کودکان شده است. نمایندگان عضو مجالس اسلامی وظیفه خطیری برای جلب توجه همتایان خود در سرتاسر دنیا به تأثیرات این اقدامات زورمدارانه مغایر با حقوق بین الملل و تلاش برای رفع آن دارند.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار