به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،رئیس انجمن مطالعات سیاسی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم امروز در همایش علمی «مفهوم، ادله و اختیارات ولایتفقیه» در اصفهان با ذکر این نکته و با بیان اینکه شیعه در تمامی اعصار بر پیوند عمیق دین و سیاست تأکید داشته است، گفت: مسئله امامت در جامعه شیعی مؤید این موضوع است.
حجتالاسلام غلامرضا بهروزیلک افزود: در حدود یک قرن اخیر شبههای با مضمون اینکه اسلام با سیاست تناسب دارد یا نه ایجاد شده است که حامیان جریان سکولاریسم اسلامی از زاویه خود رابطه دین و سیاست را زیر سؤال بردهاند چرا که تعریف آنها از سیاست همان تعریف سیاست مبتنی بر نیرنگ، خدعه و فریب است.
وی تصریح کرد: این جریان با تفسیر به رأیهای بخشی خود از متن دین تلاش کرده تا منکر رابطه دین با سیاست شود و اسلام را جدای از سیاست معنا کند.
رئیس انجمن مطالعات سیاسی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در تعریف سکولاریسم اسلامی اظهار داشت: سکولاریسم اسلامی نوعی قرائت از سکولاریسم هست که در آن از متون دین برای جدایی دین از سیاست شواهد و ادله آورده شود که این نقطه تفاوت سکولاریسم اسلامی با سکولاریسم غربی است.
بهروزی لک ، مهدی بازرگان را از نخستین کسانی معرفی کرد که جدایی دین از سیاست را در جامعه شیعی مطرح کرد و گفت: امثال بازرگانها سعی در نشان دادن جدایی دین از سیاست با توسل به تفاسیر بخشی و تقطیع شده از متنهای اسلامی داشتند.
وی با بیان اینکه اندیشه سیاسی اسلام بر پایه نظرات و دیدگاههای کتاب و سنت و اندیشههای برگرفته از آنها درباره زندگی سیاسی است اظهار داشت: اعتقاد ما بر این استوار است که سیاست اسلامی سعادت دنیا و آخرت انسانها را در کنار هم خواهان و درصدد تعالی بخشی است.
رئیس انجمن مطالعات سیاسی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه ژان ژاک روسو اندیشمند غربی به وجود رابطه عمیق سیاست و دین در اسلام برخلاف مسیحیت اذعان کرده است تأکید کرد: اندیشه سیاسی در کانون تفکر اسلامی قرار دارد.
بهروزی لک با بیان اینکه در عصر غیبت عدهای قائل بر این هستند که تشکیل هر حکومتی حکومت طاغوت است، خاطرنشان کرد: جریانی موسوم به حجتیه بر این مسئله پافشاری داشتند که در دیدگاه آنها به تعلیق حکومت در عصر غیبت قائلاند.
رئیس انجمن مطالعات سیاسی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ، ولایتفقیه را که مبتنی بر استنباط از قوانین الهی است بهترین نوع حکومتداری بیان و تصریح کرد: تنها الگویی که بر اساس الگوی حکومت شیعی در دوران غیبت مطرح شد همان حکومت فقها یا نظریه ولایتفقیه است .
انتهای پیام/م