به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، محمد رئیس زاده، رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی بسیج در مورد افتتاح مرکز مدیریت و مداخله در بحران گفت: مرکز مدیریت و مداخله در بحران به عنوان یکی از مراکز بسیج جامعه پزشکی در استان سیستان و بلوچستان در شهر زاهدان افتتاح شده است.
وی با بیان اینکه این مرکز در قطب شرق کشور برای آمادگی در بحران افتتاح شده است، تصریح کرد: مرکز مدیریت و مداخله در بحران یک مجموعه چند منظوره مشتمل بر یک سازه بیمارستان صحرایی به شکل چند اتوبوس است و میتوان در شرایط بحران از این سازه استفاده کرد. این مرکز شامل انبار تجهیزات و ملزومات ضروری برای حوادث و بلایا از قبیل: سرم، دارو و سایر کمکهای اولیه ضروری مطابق با استانداردهای علمی است که در زمان بروز حوادث معطل تجهیزات پزشکی نباشیم.
رئیس مرکز جامع پزشکی ادامه داد: این مرکز وسایل موردنیاز ۵۰ تیم پزشکی و امدادی را در مراحل اولیه تامین میکند که این وسایل عبارتند از: لباسهای مخصوص، کولههای امداد و نجات، برانکارد کوچک و قابل حمل، پتو و سایر نیازمندیهای فرد امدادگر به شکل پوششی و تغذیهای و ایمنی. این مرکز شامل بخش مدیریت بحران و مجهز به وسایل ارتباطی در لحظه بروز حادثه است و افراد میتوانند از طریق اتاق فرمان و اتاق بروز حادثه که مجهز به بیسیم و سامانههای هواشناسی و اعلام زلزله است کمکهای موردنیاز را به مناطق حادثه دیده ارایه دهند.
وی با اشاره به اینکه مرکز مدیریت و مداخله در بحران یک نقطه امید و اطمینان برای شرق کشور است، گفت: این مرکز در صورت بروز حادثه یا مشکلات دیگر میتواند در اسرع وقت با اعزام تیمهای پزشکی خدمات لازم را در لحظات اولیه حادثه که طلاییترین لحظات در امداد و نجات است، ارایه دهد. مرکز مدیریت و مداخله در بحران دارای ساختمان و تجهیزات ثابتی است و سازه بیمارستان صحرایی در این مرکز همواره آمادگی انتقال به مراکز حادثه دیده را دارد و محل نگهداشت بیمارستان صحرایی است.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی در مورد اینکه آیا این مرکز در شرایط عادی به مردم منطقه خدمات پزشکی ارایه میدهد، گفت: بسیج جامعه پزشکی همواره در این مناطق خدمات خود را ارایه میدهد و تیمهای خدمات بهداشتی و درمانی همواره در منطقه حضور دارند، اما این مرکز در شرایط عادی خدماتی را به مردم منطقه ارایه نمیدهد و فقط در شرایط بحران خدمات پزشکی ارایه خواهد داد و وظیفه آن به شکل ارایه خدمات پزشکی و تخصصی در شرایط بحران است.
دکتر رئیس زاده تصریح کرد: این مرکز در شرایط عادی؛ مرکز آموزش و مشارکت همگانی برای مقابله با حوادث خواهد بود و با هماهنگیهای انجام شده با هلال احمر مقرر شده است این مرکز به پایگاه دائم منطقهای برای آموزش بحران به مردم و مسئولان تبدیل شود. مرکز مدیریت و مداخله در بحران یک مرکز فرماندهی است که در آن ۲۰۰ نفر کادر پزشکی (پزشک، پرستار، پیراپزشک، تکنسین) در قالب ۵۰ تیم ۴ نفره در دسترس هستند و در شرایط بحران در کمترین زمان ممکن در محل حادثه حضور خواهند داشت.
انتهای پیام/گ