با رسیدن به روزهای پایانی ژانویه، برگزاری اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس به سوژه اصلی رسانه‌ها تبدیل شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، اجلاس مجمع جهانی اقتصاد یا داووس هر ساله در اواخر ژانویه در شهر داووس واقع در کوه‌های آلپ در منطقه کانتون گراوندبون سوئیس برگزار می‌شود و امسال نیز میزبان 3 هزار نفر از سران کشورها، سیاستمداران بین‌المللی، رهبران تجاری، اقتصاددان‌ها و خبرنگاران است تا در مورد مسائل مهم جهان با یکدیگر گفتگو کنند.

داووس؛ اجلاسی برفی برای رویدادهای داغ جهان+ تصاویر

هدف از برگزاری اجلاس داووس بهبود وضعیت جهان از طریق برقراری ارتباطات سیاسی، تجاری و علمی میان سران جهان عنوان شده است؛ هرچند در این میان، بسیاری نیز معتقدند تا زمانی که رهبران اقتصادهای بزرگ جهان تنها به اصول سرمایه‌داری یا کاپیتالیسم توجه دارند، برگزاری چنین نشستی دردی از فقرا درمان نمی‌کند.

اما داووس چگونه شکل گرفت؟
داووس در سال 1850 یک روستای دورافتاده و فقیر با چند مزرعه کوچک در ارتفاعات منطقه کوهستانی کانتون گراوندبون بود. در سال 1853 یک پزشک آلمانی به نام «الکساندر اشپینگر» به دلایل سیاسی به سوئیس مهاجرت کرد و آب و هوای منطقه داووس را برای بیماران ریوی و مبتلا به آسم مناسب دید. پس از تاسیس اولین آسایشگاه در این منطقه، داووس به تدریج رونق پیدا کرد.

داووس؛ اجلاسی برفی برای رویدادهای داغ جهان+ تصاویر

در سال 1971 یک اقتصاددان آلمانی به نام «کلاوس شواب» از 444 نفر از مدیران اقتصادی، سیاستمداران و اندیشمندان برای شرکت در مراسمی تحت عنوان «سمپوزیوم مدیران اروپا» دعوت به عمل آورد تا شیوه‌های مدیریتی آمریکا را به شرکت‌های اروپایی معرفی کند. پس از آن رهبران سیاسی از این نشست سالانه به عنوان فرصتی برای بحث و تبادل نظر درباره موضوعات روز جهان استفاده کردند. در سال 1987 شواب نام سمپوزیوم مدیران اروپا را به «اجلاس جهانی اقتصاد» تغییر داد که اکنون بنا به اختصار بر مبنای محل تشکیل آن «اجلاس داووس» نیز نامیده می‌شود.

آنچه در پشت پرد‌ه داووس اتفاق می‌افتد
مراسم معمولا با صرف صبحانه در ساعت 7 صبح شروع شده و اگر خوش شانس باشید با یک مهمانی شبانه خاتمه می‌یابد. شرکت‌کنندگان در طول مهمانی‌های مکرری که در آنجا برگزار می‌شود به دنبال توافق‌های جهانی هستند و کمپانی‌ها تلاش می‌کنند تا برای مشتریان خود کانال‌های ارتباطی ایجاد کنند.

داووس؛ اجلاسی برفی برای رویدادهای داغ جهان+ تصاویر

معمولا دو دسته از افراد در این اجلاس شرکت می‌کنند؛ دسته اول از شرکت‌کنندگان دارای کارت سفید هستند به این معنا که آن‌ها یا دعوت شده‌اند و یا برای حضور در مراسم پول پرداخت کرده‌اند. دسته دوم اشخاصی هستند که نمی‌دانید چگونه در آن جا حضور یافته‌اند. با این حال، نکته‌ای که همه بر آن اذعان دارند این است که «داووس جایی است که بسیاری از معامله‌ها پشت درهای بسته انجام می‌شود!»

آیا به شرکت در داووس تمایل دارید؟
اولین راه دریافت دعوت‌نامه است، اما اگر شما مقام عالی‌رتبه سیاسی یا اقتصادی یک کشور یا مدیر اجرایی نیستید، باید مدیر یک شرکت غیردولتی باشید و آن را مجبور کنید 27 هزار فرانک سوئیس (معادل 28 هزار دلار) برای حضور شما در این اجلاس بپردازد. علاوه بر این باید هزینه عضویت سالانه اجلاس و اقامت در یک هتل بسیار گرانقیمت را نیز به آن اضافه کنید.

هزینه عضویت سالانه برای عضویت فردی، 52 هزار دلار، برای شرکای صنعتی، 26 هزار دلار و برای شرکای استراتژیک 527 هزار دلار است. هزینه پذیرش هر فرد نیز 19 هزار دلار می‌باشد. برگزاری این گردهمایی حدود 45 میلیون دلار برای اقتصاد سوئیس درآمد دارد.
پس از عضویت شما یک کارت رنگی متناسب با عنوان خود دریافت خواهید کرد. رنگ‌بندی کارت‌ها به شرح زیر است:

داووس؛ اجلاسی برفی برای رویدادهای داغ جهان+ تصاویر

کارت هولوگرافیک برای سران کشورها، سیاستمداران و مقامات ارشد دولتی؛ کارت سفید برای نمایندگان رسمی؛ کارت نارنجی برای خبرنگاران؛ کارت سبز برای همراهان؛ کارت بنفش برای تکنسین‌ها؛ کارت آبی برای کارکنان اجلاس.

و اما آنچه در حواشی داووس می‌گذرد
هر ساله تعداد زیادی از چهره‌های مشهور سیاسی، فرهنگی و هنری در این رویداد شرکت کرده و حوادث و حاشیه‌های مهمی را رقم می‌زنند. امسال نیز افرادی همچون «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، «ترزا می» نخست وزیر انگلیس و «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند در این اجلاس حضور دارند. «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه و «پائولو جنتیلونی» نخست‌وزیر ایتالیا نیز از دیگر چهره‌های سیاسی هستند که در این اجلاس حضور به هم می‌رسانند.

ترامپ امسال اولین حضور خود را در داووس تجربه می‌کند و صرف حضور او در این اجلاس می‌تواند حاشیه‌های زیادی با خود به همراه داشته باشد.

موضوع اجلاس امسال نیز «ایجاد یک آینده مشترک برای دنیایی درهم شکسته» نامیده شده است. در این میان موضوع مبارزه با آزار جنسی و نابرابرهای جنسیتی، تاثیر پیشرفت در تکنولوژی و جهانی شدن نیز از نگاه متفاوت سیاستمداران مختلف جهان مورد بحث قرار می‌گیرند.

داووس؛ اجلاسی برفی برای رویدادهای داغ جهان+ تصاویر

«پیتر وانهام» سخنگوی اجلاس جهانی اقتصاد از حضور چشمگیر زنان در مراسم 2018 خبر داد و گفت: «این اجلاس مانند آینه، انعکاسی از اتفاقات جامعه است.»

روند حضور زنان از سال 2002 تا الان 9 درصد افزایش داشته و 21 درصد از 3 هزار شرکت‌کننده آن را زنان تشکیل می‌دهند. حدود 23 درصد از نمایندگان کشورهای شرکت‌کننده در اجلاس امسال و 23 نفر از رؤسای دولت‌های حاضر در این نشست زن هستند.

این اجلاس که از روز گذشته (23 ژانویه) آغاز شد تا روز جمعه ادامه خواهد داشت. برخی از شرکت‌کنندگان تنها برای یک روز در سوئیس اقامت می‌کنند، اما برخی دیگر مدت بیشتری در این کشور می‌مانند و از امکانات تفریحی داووس مانند اسکی روی برف و کوهنوردی لذت می‌برند. در برخی موارد دیده شده است که افراد عادی نیز برای برف بازی با چهره‌های مشهور به این منطقه می‌آیند؛ بویژه آنکه برف سنگینی نیز پیش از آغاز اجلاس امسال در این منطقه باریده است.

داووس؛ اجلاسی برفی برای رویدادهای داغ جهان+ تصاویر

همچنین، وزارت امور خارجه هند نیز اعلام کرد «نارندرا مودی» نخست‌وزیر این کشور در حاشیه اجلاس امسال برای هیات‌های خارجی کلاس یوگا برگزار خواهد کرد!

داووس؛ اجلاسی برفی برای رویدادهای داغ جهان+ تصاویر
عکس یادگاری نخست‌وزیر هند در بیرون از ساختمان محل برگزاری اجلاس

انتهای پیام

نویسنده: مرضیه کدخدایی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۸ ۰۴ بهمن ۱۳۹۶
گزارش خوبی بود و تشکر از سایت خوبتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۴ ۰۴ بهمن ۱۳۹۶
چه برف قشنگی . من عاشق برف هستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۳ ۰۴ بهمن ۱۳۹۶
چه برفی باریده خداکنه اینجا هم بباره
Iran (Islamic Republic of)
صبا
۱۷:۰۶ ۰۴ بهمن ۱۳۹۶
مطلب بسیار جالبی بود. امیدوارم روزی برسه که ایران هم به عنوان یک قدرت اقتصادی در این نشست حضور پیدا کنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۱ ۰۴ بهمن ۱۳۹۶
خیلی خوب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۴ ۰۴ بهمن ۱۳۹۶
ایران هست اونجا
آخرین اخبار