به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ؛ کورش یزدان پناه اظهار داشت: ایجاد واحدهای تکثیر بچه ماهی و تولید غذای ماهی از نیازهای اساسی توسعه صنعت شیلات در این استان است که در انجام مراحل ابتدایی برای تحقق این امر هستیم.
وی تصریح کرد: هم اکنون 221 مزرعه پرورش ماهی در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت میکند که 2 هزار و 450 نفر در آنها مشغول بکار هستند.
یزدان پناه بیان کرد: 50 واحد پرورش ماهی برای تأمین سرمایه در گردش یا تکمیل احداث سازههای واحدهای تولیدی خود نیازمند دریافت تسهیلات هستند.
وی عنوان کرد: 24 واحد تولید و پرورش ماهی در کهگیلویه و بویراحمد برای دریافت تسهیلات چهار تا هشت میلیارد ریال مشاغل روستایی تشکیل پرونده دادهاند که پس از طی مراحل قانونی به بانکها برای پرداخت تسهیلات معرفی خواهند شد.
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: در حال حاضر 57 مزرعه پرورش ماهی با پیشرفت فیزیکی 30 تا 60 درصد در این استان در حال ساخت است.
یزدان پناه گفت: در صورت بهره برداری از این طرحها ضمن ایجاد 390 فرصت شغلی 2 هزار 725 تن به میزان تولید سالیانه ماهی در کهگیلویه و بویراحمد افزوده خواهد شد.
میزان سرانه مصرف ماهی در استان 6 هزار و 500 گرم است که در افق 1404 میزان سرانه مصرف ماهی در این استان باید به بیش از 10 کیلوگرم برسد.
سرانه مصرف ماهی در ایران هم اینک حدود 10 کیلوگرم است که میانگین مصرف ماهی در کشور در افق 1404 نیز 16 کیلوگرم تعیین شده است.
کهگیلویه و بویراحمد یکی از قطبهای تولید ماهی قزل آلا در کشور است بهطوری که حدود 1.6 درصد تولید ماهیان سردآبی جهان و 10 درصد تولید ماهیان سردآبی کشور را تأمین میکند.
این استان با دارا بودن حدود 10 درصد منابع آبی و 11 و نیم میلیارد مترمکعب روان آب، 10 درصد تولید ماهیان سردآبی کشور را در خود جای داده است.
انتهای پیام/غ