به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان : آش رشته یکی از خوشمزه ترین، معروف ترین و الیته پرطرفدارترین آش های ایرانی است که به مناسبت های مختلف طبخ می شود.
اگر کلیه نکات گفته شده در این دستور را رعایت کنید، آشی خوشمزه و جا افتاده خواهید داشت.
آش رشته یکی از آش های معروف ما ایرانیان است که گاهی به عنوان غذای اصلی به ویژه در روزهای سرد سال و گاهی به عنوان پیش غذا در مراسم ها و مهمانی ها سرو می شود.
مواد لازم برای تهیه آش رشته مجلسی 7 الی 8 نفر
نخود 2.3 پ
لوبیا چیتی 2.3 پ
عدس 1.2 پ
ماش 1 2پ برای لعاب وخوشمزه شدن آش
سبزی تازه آش شامل( تره جعفری گشنیز اسفناج ویا برگ چغندر) 1.5 کیلو پاک نکرده
(مقدار تره وجعفری واسفناج دوبرابر گشنیز در نظر گرفته شود)
نعنا خشک 2 ق س
آویشن خشک 1 ق س
پیاز نگینی ریز وعسلی 1.5 الی 2 پ برای داخل اش
رشته آشی مرغوب بین 200 الی 250 گرم
کشک پاستوریزه به میزان لازم
سیر رنده شده 6 حبه برای داخل آش
نمک وفلفل سیاه وقرمز وزردچوبه به میزان لازم
ارد سفید 1. الی 1.5 ق س
اب استخوان قلم 2 لیتر در صورت دلخواه
کره 100 گرم
سیر داغ ونعنا داغ وپیاز داغ به میزان لازم جهت تزئین
طرز تهیه آش رشته
ابتدا نخود لوبیا را از شب قبل در آب سرد خیس کرده و تا روز بعد چند بار آب آن را عوض کنید. (این کار برای از بین بردن نفخ حبوبات لازم است.)
خیس کردن ماش وعدس, حدود 3 الی 4 ساعت کافیه و در این مدت یک بار آب آنها را عوض کنید.
سپس سبزی اش را بعد از پاک کردن و شستن, درشت خردکنید و کنار بگذارید.
نکته : بهتر است تره این آش جداگانه و به صورت دسته ای خرد شود.
حالا هریک از حبوبات را جداگانه نیم پزکنید در این فاصله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به همراه زردچوبه داخل روغن داغ تفت دهید.
به اندازه ای که حالت نرم وعسلی پیدا کند ولی مواظب باشید که کاملا سرخ نشود.
سیر که اگه سیر تازه باشد (3 تا ساقه کافیست) با ساقه ی کمرنگ آن خرد کنید در صورت نبود, سیر حبه ای را رنده ی ریز کرده با مقداری زردچوبه یه لحظه تو روغن داغ بریزید و آن را بهم بزنید و سریع از روی گاز بردارید.
سپس 1 پیمانه پیازعسلی, سیر و دو قاشق سوپخوری نعنا خشک به همراه آرد را با هم مخلوط کرده روی گاز قرار دهید.
کره را هم اضافه نموده مقدار کمی تفت دهید وسپس با آب استخوان قلم که از قبل پخته اید مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید.
ترکییب مواد آش رشته
نصف قابلمه ای با حجم نسبتا بزرگ را آب بریزید و در قابلمه را گذاشته و صبر کنید تا بجوش آید.
سپس نخود و لوبیای نیم پز شده را در آن ریخته و اجازه دهید (کمی نرم شود).
عدس و ماش را هم اضافه کنید. (چون زمان پخت عدس و ماش کوتاه تر است، آن را دیرتر اضافه می کنیم).
با اضافه کردن عدس و ماش باز صبر کنید که آب حبوبات بجوش آید.
سپس سبزی را به همراه مخلوط پیاز عسلی و مقداری نمک و ادویه و آویشن خشک به مخلوط حبوبات اضافه کرده و اجازه دهید که مواد بپزند.
نکته : در قابلمه را نذارید تا سبزی ها بد رنگ نشوند.
در اواسط پخت آش رشته ویژه روز برفی بقیه پیاز عسلی شده را هم اضافه نموده و زمان بدهید تا آش لعاب بیندازد و به اصطلاح جا بیفتد.
زمان اضافه کرن رشته در آش رشته
وقتی آش با حرارت متوسط, جا افتاد میتوانید رشته ها را اضافه کنید. حرارت را کمی از حالت ملایم بیشتر کنید تا رشته ها خمیر نشوند.
حدودا 15 الی 20 دقیقه برای پختن رشته کافی است. 5دقیقه قبل از خاموش کردن آش می توانید مجددا نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
بعد از آنکه آش رشته کاملا پخت و جا افتاد اجازه دهید کمی از دما بیفتد.
سپس داخل ظرف مورد نظر ریخته و روی آش رشته ویژه روز برفی را با نعناع داغ ، سیر داغ و پیاز داغ ، کشک و … به سلیقه خودتون تزئین کرده و سرو نمایید.
نکات زیر را حتما مد نظر قرار دهید:
مقدار حبوبات رو بنا به سلیقه خود, میتوانید کم یا زیاد کنید.
اگر از آب قلم استفاده میکنید مقدار کره را به نصف برسانید.
توجه داشته باشید که رشته و کشک شور هستند پس به هنگام افزودن نمک مراقب باشید که آش شور نشود.
نکاتی برای خوشمزه تر شدن آش رشته
1ـ قابلمه باید گنجایش مواد را داشته و کمی بزرگتر از حجم آش رشته باشد تا رشتهها به هم نچسبد و خمیر نشود.
2ـ سبزی آش رشته باید درشت خرد شود تا آش رشته زیباتر به نظر آید.
3ـ پیاز داغ داخل آش رشته نباید کم باشد تا آش بیشتر لعاب بیندازد.
5ـ رشته آش حتماً باید از نوع مرغوب تهیه شود.
6ـ نمک آش رشته را بعد از اضافه کردن رشته و کشک می توان تست کرد تا آش شور نشود.
7ـ روغن داخل آش رشته باید به اندازه کافی باشد چون به جا افتادن آش کمک می کند.
8ـ کشک را در آش رشته نباید جوشاند چون تفاوت حرارت کشک و آش رشته باعث می شود کشک ببرد.
میتوان آش را بدون کشک (برای کسانی که کشک نمیخورند) سرو کرد که در این صورت هم تفاوت رنگ سبزی، رشته و کشک بهتر نمایان میشود و هم آش رشته خوش رنگتر و زیباتر میشود.
8ـ کشک حتماً باید 20 دقیقه بجوشد (از نظر سلامتی و بهداشت غذا).
10ـ حرارت کشک و آش رشته موقع مخلوط کردن با هم تقریباً یکی باشد تا کشک نبرد.
11ـ برای درست کردن نعنا داغ 2 قاشق روغن را داغ کرده نعنا خشک بریزید و فوراً خاموش کنید تا نعنا نسوزد.
12- زمان جا افتادن آش رشته زمانی است که لعاب نسبتا غلیظی روی آش را بگیرد، و نیز رشته، بوی خامی ندهد.
در این زمان باید حرارت زیر آش رشته را خاموش کرد. البته زمان جا افتادن آش رشته بستگی به نوع رشته نیز دارد.
منبع:مجله تصویر زندگی
انتهای پیام/