به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ «خوراک میگو»، «قلیه میگو»، «برشته میگو»، «آب پز میگو»، «کوفته میگو» و البته «هواری میگو» یا همان میگوپلو که یکی از پلوهای محبوب جنوبی است و در آن میگو را همراه با سبزی های معطر و ادویه فراوان طعم دار کرده، با پلو مخلوط می کنند تا بر سفره های این اهالی خونگرم بنشیند؛ هواری میگو را در استان های دریایی جنوب ایران به روش های مختلفی طبخ می کنند که یکی از این روش های پخت را در این مطلب برایتان آوردهایم تا این غذای لذیذ را بپزید، چون طعم بی نظیر این غذا را باید چشید.
• میگو ریز 200 گرم
• گشنیز و شنبلیله خردشده یک پیمانه
• پیاز یک عدد متوسط
• سیر دو تا سه حبه
• آب تمبر هندی یک پیمانه
• رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
• زعفران دم کرده یک قاشق غذاخورینمک و زرد چوبه و فلفل قرمز و گرد لیمو به میزان کافی
1. برای تهیه سس میگوپلوی جنوبی، اول خلال های پیاز را همراه حبه های سیر له شده در ماهیتابه تفت بدهید تا طلایی شوند، زردچوبه را هم در این مرحله به پیاز اضافه کنید تا در حین پخت خوب رنگ بیندازد.
2. حالا نوبت اضافه کردن میگوهای ریز و پاک شده است، میگوها نباید زیاد سرخ شوند و رنگ عوض کنند چون مرحله اصلی پخت میگوها موقع دم کشیدن لای پلو انجام می شود.
3. هنگام تفت میگو، ادویه ها را اضافه کنید. (در میان ادویه ها می توانید از ادویه کاری یا ادویه ماهی که ترکیبی از چند ادویه مناسب ماهی است هم استفاده کنید) رب گوجه فرنگی، زعفران و سبزی های خردشده را هم به مواد داخل تابه اضافه کنید.
4. در این مرحله باید آب تمبرهندی را به مواد در حال پخت اضافه کنید؛ برای تهیه آن، تمبرهندی را که قبلا در آب گرم خیسانده اید، از صافی رد کنید و مایع به دست آمده را به عنوان چاشنی میگو در این غذا استفاده کنید.
5. بعد از پنج، شش دقیقه که آب مواد خوب کشیده شد، سس خوش عطر میگو پلو آماده می شود. در مرحله آخر، بعد از آب کش کردن دو پیمانه برنج، این مواد را به صورت لایه لایه بین پلو بریزید و بگذارید میگوپلوی تان به خوبی دم بکشد.
طعم های مختلف و بی نظیر غذاهای دریایی را باید در مناطق جنوب ایران چشید، مثل هواری میگو و ماهی که از غذاهای محبوب جنوبند. «هواری» اهالی جنوب ایران، هر غذایی است که به صورت مخلوط با پلو دم می کنند.
میگوپلوی جنوبی را چگونه بپزیم؟
خاصیت میگو
میگو مقدار قابل توجهی آهن و فسفر دارد که برای رشد کودکان مفید است و از آن جایی که فساد پذیری بالایی هم دارد، پس بهتر است بیشتر از میگوی تازه برای طبخ غذاهای دریایی استفاده کنید. مخصوصا اگر ساکن بندرهای جنوب ایران هستید.
توصیه های خاص؛ گوناگون در طبخ
• این غذا در شهرها و استان های مختلف جنوب ایران، به روش های متنوعی طبخ می شود.
• میگوپلوی خوزستانی ها، ماش هم دارد و به جای گرد لیمو یک قاشق سرکه به سس می زنند.
• این غذا را می توانید با گردو و کشمش پلویی هم سرو کنید و با طعم تند و بی نظیر ترشی انبه جنوب، نوش جان کنید.
• به جای تمبر هندی می توانید از رب انار برای چاشنی میگوها استفاده کنید. طعم ترش و ملس انار مثل خیلی از ماهی ها در کنار طعم میگو هم به دل می نشیند.
• گاهی سیب زمینی های نگینی که از قبل سرخ شده اند موقع دم کردن برنج به همراه مخلوط میگو به پلو اضافه می شود.
• این غذا را اغلب تند درست می کنند، پس اگر با غذاهای تند مشکلی ندارید در ریختن فلفل قرمز در این غذا احتیاط نکنید!
• بهتر است این غذا را در وعده ناهار خود بگنجانید، چون برای شام کمی سنگین و پرکالری است.
منبع:همشهری
انتهای پیام/