به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به مناسبت آغاز دهه مبارک فجر و در آستانه پنجاهمين سالگرد تاسيس مدارس "رفاه" و به پاسداشت خاطره حضور امام خمینی (ره) مراسمی با حضور سید محمد بطحايی وزير آموزش و پرورش صبح امروز در این مدرسه برگزار شد.
در این مراسم بطحایی عنوان کرد: زنگ انقلاب برای هرکسی در داخل، خارج و دوست و دشمن بلافاصله تداعی کننده نام امام خمینی (ره) است، در واقع هویت و شناسنامه انقلاب با نام امام راحل عجین شده و انقلاب بدون نام ایشان شناخته شده نیست.
وی ادامه داد: برای فرزندان و امیدهای آینده ما باید روشن باشد که چگونه فردی بدون مکنت، مال و پشتوانه های سیاسی در ارکان حکومتی وقت توانست چنین انقلابی رقم بزند که پس از گذشت 40 سال، همچنان از آن تحت عنوان انقلاب ارزش ها نام می برند.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: دانش آموزان باید دانش خود را تقویت کنند تا مهارت های لازم برای ورود به زندگی را کسب کنند.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: یکی از مهم ترین تحولات در انقلاب اسلامی، ایجاد زیر ساخت لازم برای این تحول بود و تغییرات عمیقی در آموزه های فرهنگی هنری جامعه ایجاد کرد.
بطحایی با اشاره به اینکه 22 بهمن57 صدای انقلاب در دنیا پیچید، گفت: تحولات عمیق این انقلاب از سال ها پیش از ۲۲بهمن ماه در جامعه حکم فرما شد.
وی ادامه داد: آنچه باید به عنوان سرافکندگی در سال های پیش از انقلاب مطرح شود، بعد از این ایام به عنوان ارزش شناخته شد و تجمل جای خود را به ساده زیستی داد.
بطحایی با اشاره به تحولات در سال ۵۷ و پیروزی انقلاب اسلامی گفت: این تحولات به آموزش و پرورش هم رسید که در آن سال ها حدود هشت میلیون دانش آموز داشتیم که اکنون به بیش از ۱۴میلیون رسیده است.
وی ادامه داد: پوشش تحصیلی در آن سال ها ۷۰درصد بود که امروز این نرخ به ۹۸درصد رسیده است و در دوره متوسطه ۸۳ است، در حالی که پیش از این انقلاب نرخ پوشش تحصیلی ۴۰درصد بوده است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: در حوزه فنی و حرفه ای پوشش تحصیلی از هفت به ۳۵درصدرسیده است و اکنون بیش از دو سوم کارکنان دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند.
وی افزود: 740پژوهش سرا داریم که مهد مهارت های علمی برای دانش آموزان است؛ همچنین ۶۵۱ دارالقرآن به توسعه آموزه های قرآنی می پردازند و این دستاوردها به مدد پیشینیان بوده است.
بطحایی یکی از مهم ترین اتفاقات که باید به وقوع می پیوست و هنوز جای آن خالی است و بارها مقام معظم رهبری به آن اشاره داشتند موضوع فلسفه تعلیم و تربیت کشور دانست و گفت: یکی از مهم ترین چالش ها و خطای استراتژیک در آموزش و پرورش است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: با وجودی که آموزش و پرورش در حرکت است اما هنوز در حد جامعه اسلامی حرکت لازم را نداشتیم و باید این فلسفه تعلیم و تربیت تصحیح شود.
بطحایی با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش فعلی مسائل زیادی داریم، گفت: یکی از این موارد کاهش اشتیاق دانش آموزان به تحصیل است و حواسشان به درس و مدرسه کم شده است، بنابراین باید اشتیاق آنها به تحصیل را افزایش دهیم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: باید استرس را در دانش آموزان تا حد ممکن کاهش دهیم تا نشاط آن ها افزایش یابد، در واقع باید جراحی در نظام آموزشی داشته باشیم تا به مدرسه ای در تراز جمهوری اسلامی دست یابیم.
بطحایی تاکید کرد: امروز، نمی توان مدرسه را با مدل دهه 60 تربیت کرد و اگر بخواهیم ارزش های انقلابی را به نسل حاضر منتقل کنیم نیازمند روش هایی جدید برای آموزش و پرورش پیشرفته طبق مدل سند تحول بنیادین است.
وی از تبیین برنامه هایی برای کاهش فشار در مدارس طی هفته آینده خبر داد و گفت: آسیب شناسی های لازم انجام شده که به تدریج اطلاع رسانی می شود.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد : باید سهم حافظه محوری در آموزش و پرورش کاهش یابد، همچنین به معلمان توجه می شود و باید رضایت شغلی را در معلمان ارتقا دهیم.
بطحایی عنوان کرد: رضایت شغلی صرفا به مسائل اقتصادی و معیشتی مربوط نمی شود، هرچند معلمی که دغدغه مالی دارد نمی تواند تمام تمرکز خود را روی کار بگذارد اما باید این مساله را مورد توجه قرار دهیم که برخی از معلمان با شرایط بسیار دشوار چرخه تعلیم و تربیت را می گردانند.
وی با بیان اینکه بخشی از رضایت شغلی معلمان با حضور آنها در تصمیم گیری های کلان رقم می خورد، بیان کرد: از دیروز فرصتی فراهم شد تا معلمان در انتخاب هیئت امناء صندوق ذخیره مشارکت داشته باشند؛ همچنین برای کاندیداتوری مدیریت مدارس هرکه خود را شایسته می داند اعلام حضور کند و در تصمیم سازی مستقیما مشارکت کند.
گفتنی است؛ در این مراسم راس ساعت ۹:۳۳ دقیقه رنگ انقلاب در مدرسه طنین انداز شد.
انتهای پیام/