به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، همین چند دهه پیش ، قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مردم مازندران با هزار زحمت از بخاری های نفتی و هیزمی استفاده می کردند طوری که هنوز آثار سیاهی و دود آن بخاری ها را در سقف خانه های مردم قابل مشاهده است.
یکی از دستاوردهای پیروزی انقلاب اسلامی گازرسانی به شهرها و روستاها بود، حالا برخی از دورترین و صعب العبورترین روستاهای مازندران هم به برکت انقلاب از نعمت گاز برخوردار هستند.
آقای انصاری یکی از پیرمردان روستایی است که هر روز صبح سوار بر اسب میشد و برای تهیه هیزم به جنگل می رفت.
وی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، میگوید: هر روز صبح برای تهیه هیزم به جنگل می رفتم و چوب های خشکی که روی زمین افتاده بود را به منزل می آوردم.
آقای انصاری افزود: تهیه و جمع آوری هیزم به خصوص در فصل سرد سال بسیار پرهزینه و طاقت فرسا بود ، اما حالا در روستای ما طرح گازرسانی اجرا شد و بزرگترین مشکل ما حل شد.
یک خانم روستایی هم به خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، می گوید: هزینه بالا و سهمیه پایین تهیه نفت در سالهای گذشته شرایط را برای ما بسیار دشوار کرده بود که پس از اجرای طرح گازرسانی زندگی ما دگرگون شد و طعم آسایش و راحتی را الان چشیدیم.
پیرمرد دیگری که در حال ورق زدن عکسهای چند سال گذشته بود، گفت: اینجا آنقدر سرد است که حتی در تابستان هم باید وسایل گرمایشی داشته باشیم.
وی افزود: بسیاری از جوانها به خاطر نبود سوخت مناسب از روستا به شهر مهاجرت کرده بودند و اکنون با اجرای طرح گازرسانی دوباره به روستا برگشتند.
با بهره برداری از طرح گازرسانی در مازندران، حذف مصرف سوخت فسیلی و برداشت چوب از جنگل برای این منظور در مناطق کوهستانی و جنگلی مازندران کلید خورده است.
در مرحله اول این هدف برای روستانشینان حاشیه جنگلهای سه بخش چهاردانگه، دو دانگه و کلیجانروستاق شهرستان ساری محقق شده است.
جعفر احمدپور مدیرعامل شرکت گاز مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: هزار و ۱۵۰ کیلومتر شبکه گذاری گاز از ابتدای امسال تاکنون در بیش از ۴۶۰ روستای استان مازندران انجام شده است.
وی افزود: اکنون گازرسانی به ۱۷۱ روستای صعب العبور و کوهستانی شهرستان ساری در حال انجام است.
احمدپور گفت: با گازرسانی به روستاها تا پایان سال ۹۷ کلیه روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان که قابلیت گازرسانی را دارا باشد، از نعمت گاز بهره مند می شوند.
مدیر عامل شرکت گاز مازندران با بیان اینکه در حال حاضر عملیات گازرسانی به ۴۵۰ روستا و ۶ شهر مازندران در دست اجرا است، افزود: تاکنون ۵۲ شهر و ۱۹۳۲ روستا مشتمل بر ۹۹.۵ درصد خانوار شهری و ۹۰.۵ درصد خانوار روستایی در مازندران از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.
جعفر احمدپور مدیرعامل شرکت گاز مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، از بهره برداری طرح گازرسانی به ۲۷ روستای مازندران با اعتبار ۱۳۳ میلیارد ریال در دهه فجر امسال خبر داد و گفت: در این روستاها هزار و ۵۰۰ علمک روی شبکه گازدار نصب خواهد شد.
وی افزود: با گازدار شدن این روستاها و انجام فرایند اشتراک پذیری، هزار و ۲۵۵ خانوار روستایی از نعمت گاز طبیعی بهرهمند خواهند شد.
مدیرعامل شرکت گاز مازندران گفت: در ایام دهه فجر امسال، ۹ روستا در بخش های مرکزی شهرستان رامسر، ۳ روستا در بخش بندپی شرقی شهرستان بابل، ۲ روستا در بخش لاریجان شهرستان آمل، یک روستا در بخش مرزن آباد شهرستان چالوس و ۱۱ روستا در بخش های مرکزی و هزارجریب شهرستان نکاء و یک روستا در بخش مرکزی شهرستان سوادکوه به بهره برداری خواهد رسید.
احمدپور با اشاره به در دست اجرا بودن طرح گازرسانی به ۵۰۳ روستای دیگر استان، افزود: با گازرسانی به این روستاها، بیش از ۲۸ هزار خانوار روستایی استان، از نعمت گاز طبیعی بهره مند خواهند شد.
اجرای طرح گازرسانی تنها یکی از طرح هایی است که پس از انقلاب اسلامی در مازندران رنگ دیگری به خود گرفت و هر روز بیشتر از دیروز شرایط در حال بهتر شدن است.
اکنون کمتر روستایی دیده می شود که در آن بخاری هیزمی روشن باشد و روستاییان به دنبال تهیه نفت باشند.
تاکنون ۹۹.۵ درصد خانوار شهری و ۹۰.۵ درصد خانوار روستایی در مازندران از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.
گزارش از سیده حکیمه موسوی ازنی
انتهای پیام/ م