به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پژوهشگران دانشگاه استنفورد آمریکا توانستند واکسنی را تهیه کنند که با فعالسازی لنفوسیت تی (T cells)، بافتهای سرطانی را در بدن موشها از بین میبرد.
در این پروژه مقدار دقیقی از دو عامل تحریک کنندۀ سیستم ایمنی بدن بطور مستقیم به تومورهای جامد در بدن موشهای مبتلا به سرطان تزریق شده و در کمال شگفتی تمام علائم سرطان در این حیوانات از بین رفته است.
آزمایش این واکسن روی موشها همچنین نشان داد که تنها یک بار تزریق آن به نقطهای سرطانی در بدن، باعث میشود که بافتهای سرطانی در سرتاسر بدن از بین بروند.
به عنوان مثال در یکی از آزمایشها این واکسن به موشی تزریق شد که در دو نقطۀ مختلف از بدنش دارای بافتهای سرطانی بود. واکسن تنها به یکی از این دو تومور تزریق شد اما درنهایت نه تنها تومورِ هدف، بلکه دومین تومور در نقطهای دیگر از بدن موش نیز از بین رفت.پژوهشگران تا کنون توانستهاند با این روش ۸۷ موش از ۹۰ موش مبتلا به انواع سرطان را درمان کنند.
استفاده از این واکسن برای انواع مختلف سرطان موثر بوده و تا کنون در آزمایشهای انجام شده هیچگونه عوارض جانبی ناخواسته که اغلب در دیگر روشهای درمان سرطان دیده میشود، مشاهده نشده است.پیش از این هم راههایی برای درمان سرطان پیدا شده بود اما استفاده از آنها یا عوارضی در پی داشت یا درمان بسیار پرهزینه و طولانی بود.
هم اکنون دانشمندان در حال آزمایش این واکسن جدید بر روی شماری بیمار داوطلب مبتلا به لنفوم هستند تا نتیجۀ آن روی بدن انسان را نیز مطالعه کنند.
بیشتر بخوانید: آزمایش واکسن ضد سرطان روی انسان
یکی از دو عامل تحریک کنندۀ سیستم ایمنی که در این واکسن وجود دارد، توانسته است تاییدات لازم را برای آغاز استفاده از آن برای مداوای انسانها دریافت کند و عامل دوم همچنان در حال آزمایش است.
پژوهشگران امیدوارند که این واکسن بتواند به درمان سریع و نسبتا ارزان سرطان کمک کند. آزمایش این واکسن روی داوطلبان، در ماه ژانویه آغاز شده است.
منبع:میزان
انتهای پیام/