محققان پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی «ابن‌سینا» موفق به تولید واکسنی برای پیشگیری و درمان سرطان در فاز حیوانی شدند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مجری طرح و عضو هیات علمی پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی «ابن سینا» با تاکید بر این که ایمنی درمانی روشی اَمن برای درمان سرطان است، گفت: بر این اساس ما درصددیم تا با استفاده از واکسن به بدن آموزش دهیم که نسبت به رشد سلول‌های سرطانی هوشمندانه عمل و رشد آن را مهار کرده و یا از بین ببرد.
 
دکتر حجت‌اله ربانی مجری طرح از طرح تولید واکسن برای سرطان خبر داد و خاطرنشان کرد: ایده ما در این طرح تحقیقاتی این بود که همانند برخی از بیماری‌ها که دارای واکسن هستند، برای پیشگیری از سرطان، واکسنی تولید کنیم تا از بدو تولد به نوزادان تزریق شود تا آنها مبتلا به سرطان نشوند.
 
وی از تولید این واکسن خبر داد و با تاکید بر این که واکسن تولید شده برای پیشگیری از انواع سرطان‌ها کاربرد دارد، ادامه داد: این واکسن متشکل از آنتی ژن‌های پروتئینی است و مطالعات فاز حیوانی آن نیز طی شده است.
 
ربانی با بیان این که وزارت بهداشت از این طرح حمایت نکرده است، گفت: بسیاری از کشورها درصدد تولید این واکسن هستند و این در حالی است که شانس تهیه این واکسن بسیار کم است چرا که این واکسن بر اساس تغییراتی که در ساختار پروتئین یک نوع سلول خاص ایجاد می‌شود، به دست می‌آید.  
 
وی با تاکید بر اینکه این واکسن‌ها تنها برای پیشگیری به کار نمی‌روند بلکه در حوزه درمان نیز وارد شده است، گفت: میزان دوز واکسن درمانی و یا تعداد آن با دوز پیشگیری متفاوت است.
 
عضو هیات علمی پژوهشگاه «ابن سینا» با بیان اینکه این واکسن‌ها بر اساس نوع آنتی ژن‌های هر فرد تولید نمی‌شود، اظهار کرد: این واکسن‌ها فردی نبوده بلکه عمومی هستند و به صورت اختصاصی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی به کار می‌رود.
 
تولید آنتی بادی علیه سلول‌های بنیادی
 
دکتر ربانی تولید آنتی بادی بر ضد سلول‌های بنیادی را از دیگر زمینه‌های تحقیقاتی خود نام برد و افزود: آنتی بادی‌های ضدمارکرهای سلول‌های بنیادی ابزار تحقیقاتی برای همه محققان کشور است که هم اکنون تولید 15 مارکر سلول‌های بنیادی را در دستور کارداریم که تعدادی از آنها ساخته شده است.
 
به گفته وی، این بیومارکرها علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، برای انجام فعالیت‌های تحقیقاتی پژوهشگاه مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
 
منبع: ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار