بی‌طرف گفت: نظام‌نامه پژوهشی جدید برای تسهیل اجرای پروژه‌ها طی ماه‌های آینده به تصویب وزیر نفت می‌رسد.

نظام‌نامه پژوهشی جدید به تصویب وزیر نفت می‌رسد/ اختصاص یک درصد بودجه شرکت‌ها به حوزه فناوریبه گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  بی‌طرف، معاون وزیر نفت در امور پژوهشی و فناوری صبح امروز در مراسم‌ افتتاح درایو دور‌ متغیّر که در مرکز انتقال نفت ری (شاهرود) برگزار شد اظهار کرد: امروزه نقش این پروژه در سیستم‌های انتقال و تبدیل‌ آن بسیار‌ پر رنگ‌ است‌ و خوشبختانه‌ تلاش‌های بومی زیادی به وسیله متخصصان‌ جهاد دانشگاهی‌ در زمینه علم و فناوری و صنعت انجام شده است که این مسئله نشان‌دهنده توان بالای کسب دانش بومی به وسیله نخبگان‌ ایرانی است. 

انجام پروژه‌های مطلوب در شرکت‌های دانش‌بنیان

 وی ادامه داد: پروژه‌های خوبی در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شده است و موضوع پژوهش و توسعه فناوری‌ در وزارت نفت مورد توجه جدی قرار دارد و خوشبختانه بخش‌های مختلف‌ این وزارتخانه‌ به مسئله‌ علم و فناوری‌ توجه ویژه‌ای دارد.

 بی‌طرف با اشاره به اینکه در قالب پروژه‌های مختلف، شرکت‌های دانش‌بنیان‌ اقدامات خوبی را انجام داده‌اند و نتایج خوبی به دست آمده است، عنوان کرد: رویکرد‌ خوبی در وزارت نفت جاری است، ایرادات نظام جامع پروژه و فناوری که دچار مشکلات و تمرکزگرایی‌ شدیدی‌ شده بود در نظام جامع جدید‌ رفع و فرآیندهای طولانی انجام پروژه‌ها به وسیله صدور یک بخشنامه در اوایل امسال برطرف شد.

سطح بندی مالی پروژه‌های وزارت نفت 

 وی اضافه کرد: ما در وزارت نفت پروژه‌ها را از نظر مالی سطح‌بندی‌ کردیم بطوریکه پروژه‌هایی که 3 برابر سقف تعیین‌ شده‌ هزینه دارد، قابلیت اجرا در شرکت‌های فرعی را دارد؛  پروژه‌هایی که تا 10 برابر سقف تعیین شده هزینه دارد‌ باید در شرکت‌های اصلی انجام شود‌.

 پروژه‌های 3 میلیاردی باید در  هیئت مدیره شرکت ملی نفت به تصویب برسد

معاون وزیر نفت در امور پژوهشی و فناوری با بیان اینکه پروژه‌هایی که هزینه‌اش بالغ بر 3 میلیارد و 300 میلیون است باید به وسیله هیئت مدیره شرکت ملی نفت به تصویب برسد و اجرایی شود، تأکید کرد: پروژه‌هایی که هزینه‌های اجرایی شدن آنها بیش از 3 میلیارد و 300 میلیون است باید در کمیسیون‌های تخصصی در وزارت نفت ارزیابی‌ شود.

 وی ادامه داد: نظام‌نامه‌ پژوهشی وزارت نفت طی 6 ماه آینده به تصویب وزیر نفت‌ می‌رسد و دستورالعمل‌ آن به سازمان‌های ذی‌ربط ابلاغ می‌شود تا فرآیند انجام پروژه‌های صنعت نفت با سرعت بیشتری انجام شود.

 بی‌طرف‌ ادامه داد: در صنعت نفت علاوه بر پژوهشکده صنعت نفت حجم زیادی از کارها از طریق‌ برون‌سپاری، شرکت‌های دانش‌بنیان‌ و به وسیله دانشگاه‌ها انجام‌ می‌شود و سعی شده تا پروژ‌ه‌های کاربردی که بر اساس نیاز کشور است در اولویت‌ اجرا‌ قرار بگیرد.

سپردن پروژها به شرکت‌هایی با توان مالی بالا

 وی ادامه داد: بر اساس‌ دستورالعمل‌ جدید‌ پروژه‌ها به شرکت‌هایی که از توان مالی و اجرایی لازم برخوردار بوده سپرده می‌شود تا اهداف پژوهشی محقق شود.

 بی‌طرف با اشاره به اینکه در سال گذشته شاخص پژوهشی تعریف شده تا یک درصد منابع صرف پژوهش شود، تأکید کرد: یک درصد بودجه عملیاتی شرکت‌های ذی‌ربط به حوزه فناوری اختصاص پیدا می‌کند تا کارهای خوبی در این زمینه‌ انجام شود‌ و این مسئله‌ بر اساس صرف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و در راستای تقویت توانمندی‌ فناوری و پیشرفت کشور است.

 وی یادآور شد: در شرایط فعلی‌ برای انجام پژوهش با مشکلاتی روبرو هستیم‌ که برای دستیابی به دانش روز دنیا باید اراده آهنین داشته باشیم‌.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار