به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فرشاد حسینی شیرازی دبیر علمی نخستین همایش داروسازی نوین که در سالن همایش های رازی برگزار شد، اظهار کرد: علوم جدید مانند نانو و بایوتکنولوژی موجب تحول داروسازی در دهه اخیر شده است و به اقتصاد و توسعه صنعت کمک شایانی کرده است.
وی ادامه داد: در صنعت داروهای بایوتکنولوژی باوجود اینکه فعالیت خود را دیر آغاز کرده ایم اما رشد خوبی داشتیم، به طوریکه چند شرکت چند ملیتی در این حوزه تمایل داشتند با ایران همکاری کنند.
حسینی شیرازی با بیان اینکه در حوزه بایوتکنولوژی با یک عزم ولی توانستیم داروهایی را تولید کنیم، افزود: نخستین پروژه ای که در حوزه بایوتکنولوژی اجرایی شد و مجلس شورای اسلامی از آن حمایت کرد تولید هورمون رشد انسانی بود که درسال 77 کلید خورد و اکنون فاز بالینی را گذرانده و به زودی وارد بازار خواهد شد.
دبیر علمی نخستین همایش داروسازی نوین اظهار کرد: ما در ایران در زمینه تولید سلول دارویی و نمونه صنعتی دارو موفق بودیم اما در بخش تولید دارو از نمونه آزمایشگاهی تا صنعتی ضعف داریم.
حسینی شیرازی ادامه داد: در زمینه فرمولاری داروها به بازار در زمره برترین های دنیا هستیم، افزون بر این توانسته ایم در تولید داروهایی با نانو و بیوتکنولوژی خودمان را در دنیا ثابت کنیم.
وی در خصوص اینکه صنعت داروسازی ما صادرات کمی به سایر کشورهای دنیا دارد، توضیحاتی داد و گفت: یکی از موضوعات در این زمینه آن است که بسیاری از کشورها برای ورود داروها مجوزهای بین المللی درخواست می کنند که بسیاری از شرکت های دارویی نمی توانند این مجوز را دریافت کنند، البته این به معنای آن نیست که داروهای ایرانی کیفیت خوبی ندارند و مجوزهای بین المللی به آنها داده نمی شود بلکه ساز و کارهای ما برخی کشورهای اروپایی و آمریکا یکسان نیست، همچنین بسیاری از کشورهای اروپایی از اعطای مجوز به داروهای ایرانی سر باز می زنند.
دبیر علمی نخستین همایش داروسازی نوین با بیان اینکه صنعت داروسازی در آینده شاهد پیشرفت های خوبی خواهد بود و افق روشنی در این زمینه پیشرو داریم، افزود: برای آنکه بتوانیم داروهای خود را به فرای مرزهای ایرانی صادر کنیم، باید آزمایشگاه جامع کنترلی خصوصی داشته باشیم.
حسینی شیرازی ادامه داد: یکی از موضوعات دیگر در خصوص جوسازی ها علیه داروهای داخلی این است که برخی شرکت های خارجی علیه کیفیت داروهای ایرانی جوسازی می کنند و در مواردی حتی با کاهش قیمت تلاش می کنند بازار خود را داشته باشند، افزون بر اینکه واقعیت این است که شرکت های خارجی سال های زیادی از ما جلوتر هستند و صنعت ما در بسیاری از بخش ها نیاز به بازسازی دارند.
وی با تاکید بر لزوم داروها بر اساس ژنتیک ایرانیان گفت: نکته قابل توجه این بوده که ژنتیک مردم ایران با سایر مردم دنیا متفاوت است و اثربخشی داروها به ژنتیک فرد وابستگی دارد باید روی تفاوت های ژنتیکی مردم ایران با سایر نقاط دنیا کار کنیم و داروهایی مناسب با ژنتیک مردم تولید شود تا کنون همه داروهای تولید شده در داخل کشور مطابق با استاندارد ژنتیک سایر جوامع مانند اروپایی هاست.
انتهای پیام/