به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از ستاد خبری هفتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر، فاطمه ذوالقدر، نماینده و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره اهمیت و ضرورت برپایی جشنوارههای مد و لباس فجر بیان کرد: در جامعه گروه های مختلف اجتماعی وجود دارد که با توجه به تنوعات فرهنگی موجود، سبب شکل گیری سلیقه های مختلفی می شود و در این راستا نمی توان یک زبان مشترک بین این گروه ها ایجاد کرد.
وی افزود: از این رو یکی از نمادهای فرهنگی که همان پوشش و لباس است را نمی توان برگرفته از الگوهای داخلی و بومی در سطح جامعه مشاهده کرد که این تنوع و جذابیت الگوهای وارداتی در میان جوانان و نوجوانان ما بسیار بیشتر از قشر میانسال رواج دارد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در سال های اخیر، فرهنگ مصرف گرایی در سطح جامعه در تمام ابعاد زندگی ورود کرده است، تصریح کرد: متأسفانه در برخی موارد فاصله و جدایی میان فرهنگ بومی و سنتی و ایرانی و فرهنگ مصرفی مردم شکل گرفته که این جدایی، گرایش جوانان و نوجوانان را به پذیرش مد وارداتی در مقابل فرهنگ داخلی کشور سبب ساز بوده است.
ذوالقدر تأکید کرد: برگزاری جشنواره فجر و جشنواره های مد و لباس و افزایش پذیرش دانشگاهی در رشته طراحی مد و لباس و خوشبختانه استقبال جوانان برای فعالیت در این رشته ها باعث گردید که نگاه از مدگرایی بیرونی به مدگرایی درونی تغییر زاویه پیدا کند و البته این در حالی است که گروهی اصولاً مد را قبول نداشته و آن را ابزار اشاعه و ترویج فرهنگی خاص یا روشی برای افزایش فروش به حساب می آورند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در خاتمه گفت: از این رو جشنوار مد و لباس زمینه ای است برای زدودن گرد و غباری که بر پیکره هنر مُد و لباس این سرزمین نشسته است. هنری که با اصول دینی و مذهبی ما نیز کاملاً منطبق و سازگار می باشد و به این وسیله می توان حفظ و اعتلای مد ایرانی و اسلامی را به عنوان یک تکنیک طراحی خاص نه تنها در ایران بلکه در دنیا معرفی نمود و به عنوان منبعی برای ارز آوری از آن بهره برد.
گفتنی است؛ هفتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر، به همت کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور از ششم تا سیزدهم اسفندماه 96 همزمان در تهران و چندین استان کشور برگزار میشود.
انتهای پیام/