به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ منصور ستوده، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: یکی از منابع تامین آب آشامیدنی همدان، استفاده از چاههاست و چاههای کشاورزی که در نزدیکی خطوط انتقال شرکت آب و فاضلاب است برای اجاره با کشاورزان مذاکره میشود تا در اختیار آبرسانی قرار گیرد .
وی با اشاره به اینکه سطح چاهها در دشت همدان ـ بهار به لحاظ برداشتها و کم آبی چاهها پایین آمده است، عنوان کرد: در حال حاضر 76 حلقه چاه فعال است ولی خیلی روی آن چاهها نمیتوان حساب کرد.
ستوده با اعلام اینکه برابر قوانین و مقررات چاههای حفاری شده بعد از سال 85 پر و منسوبالمنفعه میشوند، عنوان کرد: در کبودراهنگ و رزن آمار پروندههای انسداد بالاست، در دولتهای قبل از انسداد چاههای غیر مجاز حمایت نمیشد ولی در حال حاضر حمایت بالاست.
وی با اشاره به وضعیت مصرف آب عنوان کرد: با توجه به شرایط آبی کشور، بدمصرفی ما جوابگو نخواهد بود و باید از این وضعیت دست برداریم، دنیا تجارب خوبی در مصرف بهینه آب دارد و کارهای خوبی انجام شده است.
وی با بیان اینکه باید آب را به صورت بهینه مصرف کرد و الگوی کشت را تغییر داد، اظهار کرد: سد اکباتان در حال حاضر 9 میلیون و 500 هزار مترمکعب ذخیره آب دارد که سال گذشته 13 میلیون و 500 هزار مترمکعب بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با اشاره به اینکه کمبود بارشها مشهود بوده و در سه ماهه پاییز نیز با کاهش شدید بارندگی مواجه بودیم، افزود: گروههای گشت و بازرسی به بالادست اکباتان اعزام شدند تا از برداشت آبها توسط کشاورزان جلوگیری شود، به همین دلیل قبلا 100 لیتر در ثانیه آب وارد سد میشد که در حال حاضر 540 لیتر در ثانیه وارد میشود.
ستوده با اشاره به تقسیمبندی چاهها به دو دسته عنوان کرد: چاههای فاقد پروانه که قبل از 85 حفاری شدند به عنوان چاههای فاقد پروانه در آمار وزارت نیرو هستند.
وی با بیان اینکه این چاهها باید در سامانه ثبتنام و مدارک تکمیل میکردند تا مجوز استفاده در راستای مصارف گلخانهای به آنها داده شود، بیان کرد: دو هزار و 345 حلقه چاهها فاقد پروانه در استان همدان وجود دارد که ساماندهی این چاهها در دستور کار است.
انتهای پیام/ا