به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اتفاقاتی در فروردین ماه ۹۶ در حوزه ادبیات رخ داد. در این گزارش به مهمترین رویدادهای ادبی فروردين ماه ۹۶ اشاره می کنیم؛
در فروردين ۹۶؛ دومین جلسه ستاد اجرایی سی امين نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ضمن رونمایی از پوستر برگزار شد. سید عباس صالحی در این جلسه با اشاره به اهمیت برگزاری این دوره از نمایشگاه گفت: با توجه به اینکه سی دوره از برگزاری نمایشگاه کتاب تهران میگذرد، انتظارات از نمایشگاه کتاب تهران افزایش یافته است. باید تلاش شود تا رفاه مراجعهکنندگان و غرفهداران در نمایشگاه کتاب تهران تامین شود. امنیت نمایشگاه کتاب نیز مهم و جدی است. باید از حوادث و اتفاقاتی که ناشی از بیتوجهی، مسامحه و نادیدهانگاری است جلوگیری به عمل آید. همه کمیتهها و بخشها باید در برنامه خود بر افزایش امنیت و رفاه توجه داشته باشند.
اختصاص یارانه ۱۶۴ میلیاردی خرید کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
همایون امیرزاده با اشاره به یارانه اختصاص یافته از سوی معاونت امور فرهنگی عنوان کرد: ۱۶۴ میلیارد یارانه خرید کتاب به سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اختصاص یافته است که ۸۰ میلیارد ریال به دانشجویان و طلاب، ۲۴ میلیارد ریال برای دانشآموزان، یک میلیارد ریال برای اساتید حوزه و دانشگاه و ۵۰ میلیارد ریال بن مشارکتی مربوط به کتابخانهها، مراکز علمی- فرهنگی، دانشگاهها، سازمانها و مراکز علمی و فرهنگی، کانونهای فرهنگی مساجد، پایگاههای مقاومت بسیج و ... است.
امیرزاده با اشاره به نحوه مشارکت نهادها و سازمانها نیز عنوان کرد: این معاونت در راستای تحقق سیاستهای حمایتی در کمک به جامعه علمی کشور و ترویج فرهنگ کتابخوانی در دستگاههای دولتی، خصوصی و عمومی دستورالعمل نحوه استفاده از این مشارکتها را در سایت نمايشگاه كتاب اطلاعرسانی کرده است.
حضور روسای 14 نمایشگاه خارجی/ امضای تفاهمنامه میهمان مشترک با چین
غلامرضا نوعی؛ مدیر کمیته بینالملل سیاُمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به اقدامات این کمیته در این دوره از نمایشگاه گفت: برای نخستین بار در طول برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در این دوره شاهد حضور استانبول بهعنوان «شهر مهمان» هستیم. مسئولان فرهنگی این شهر برنامههای متنوعی در نمایشگاه ارائه میکنند. هشت نفر از این کشور در نمایشگاه حضور دارند که اعزام چهار نویسنده برجسته ادبی از نقاط عطف این حضور است.
وی همچنین درباره برنامههای ایتالیا در نمایشگاه کتاب تهران گفت: در این دوره ایتالیا بهعنوان کشور مهمان حضور دارد که پل ادبی میان دو کشور از چند ماه قبل با برگزاری نشستهای تخصصی در ایران و ایتالیا آغاز شده است. در این دوره 32 نفر ازجمله مقامات عالیرتبه این کشور و 12 نفر نویسنده ادبی و هنری حضور دارند. همچنین علاوه برنشستهای مشترک با نویسندگان ایرانی شاهد برگزاری «روز ایتالیا» نیز در نمایشگاه خواهیم بود.
محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری در افتتاحیه هفته هنر انقلاب اسلامی، در خصوص شهید آوینی گفت: وقتی از شهید آوینی صحبت میکنیم، از هویت هنر انقلاب اسلامی صحبت میکنیم. بیشک او هویت هنر انقلاب اسلامی است. آوینی از جهان بینی اسلامی به دنیا نگاه میکرد. به همین دلیل سخنانی که میگفت، در دل انسان ها می نشست. متاسفانه ما کمتر به سنن الهی توجه داشتیم. اگر از این منظر نگاه کنیم، حتی آثارمان ديگرگونه خواهد بود.
انتهای پيام/