مهدی کرم پور در آستانه سالروز تولدش، در گفتگو با علی ضیا درباره دلیل نپذیرفتن پیشنهاد اجرای «هفت» سخن گفت.

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدعلی ضیا 25 بهمن ماه به رسم چهارشنبه های برنامه اش میزبان مهدی کرم پور بود که در بهمن ماه 40 ساله می شود.

کرم پور در پاسخ به سوال ضیا درباره اجرا نکردن برنامه هفت گفت: اجرا کار سختی است و من هم آدم تنبلی هستم. البته با من برای این برنامه صحبت شده بود. از روز اول آقای جیرانی به من گفتند می خواهند تهیه کننده برنامه «هفت» شوند و از من خواستند مجری آن باشم، اما من نپذیرفتم. در دوره های بعدی هم برای این کار با من تماس گرفتند و من قبول نکردم.

 

به صراحت معروفم و هیچ سفارشی را نمی پذیرم

وی افزود: من به صراحت معروفم و هیچ سفارشی را نمی پذیرم، پذیرفتن آن برنامه می توانست تمام روابط شخصی مرا هم تحت الشعاع قرار بدهد. به ویژه که ظرفیت نقد کلا بین مردم نیست و اصلا هیچ کداممان ظرفیت نقد نداریم، بنابراین اینکه برنامه ای را که اصولش نقد است بپذیرم، ورود به منطقه مین گذاری شده بود.

 

فقط فروش و سفارش در ساخت فیلم ها موثر نباشد

کارگردان سریال «یه تیکه زمین» اذعان کرد: اکنون سینما و وضعیت هنر در ایران به نقطه ای رسیده که متاسفانه فیلمهایی که ساخته می شود باب سلیقه من نیست و این را اتفاق خوشایندی نمی دانم. اینکه صرفا فروش و سفارش در ساخت فیلم ها موثر باشد، باعث می شود سینمای هنری مان را که در فاصله سال های 65 تا 85 در دنیا الگو شد و مردم برای فیلم ها صف می بستند از دست بدهیم. فیلم هایی که مردم از شب قبل برای دیدنش صف می بستند، اگر همین حالا اکران شود 100 میلیون تومان هم نمی فروشد.

 

بی شک بهترین بازیگر مرد سینمای بعد از انقلاب خسرو شکیبایی است

وی درباره همکاری با زنده یاد خسرو شکیبایی بیان کرد: با شکیبایی چند تجربه کوتاه داشتم. او برای اولین فیلم من یک ترانه نوشت. چند سال بعد با هم فیلم «چه کسی امیر را کشت» را کار کردیم. چندی بعد من آنونس جشنواره فیلم فجر را می ساختم که از عبارت "تحویل سال سینمای ایران" استفاده کردم که بعدها خیلی جا افتاد و باب شد و شکیبایی در این آنونس هم حضور داشت. بی شک بهترین بازیگر مرد سینمای بعد از انقلاب خسرو شکیبایی است.

 

هیچ جشنواره ای این همه کاندیدا و جایزه ندارد

کارگردان «جایی دیگر» در خصوص حواشی جشنواره فیلم فجر تصریح کرد: این جشنواره 36 ساله شده اما هنوز مشکل دارد. اول از همه باید تکلیفش با خودش مشخص شود که جشن است یا جشنواره؟ هیچ جشنواره ای این همه کاندیدا و این همه جایزه ندارد. با این ازدیاد معلوم است که حواشی بسیاری داریم.

کرم پور تاکید کرد: اینکه اکران فیلم هایی که هنوز دیده نشده اند به سانس اضافه بکشد، افتخاری ندارد و این طوری همه فیلمهای یک سال سینما را می کشند. جدا شدن بخش ملی از بین الملل هم خیلی عجیب است! بنا نبود ما به فیلم های خارجی جایزه بدهیم! دوز جهانی این جشنواره باید طی روند سه چهار ساله بالا برود و با 4، 5 فیلم ایرانی برگزارش کنیم و اردیبهشت ماه را هم حذف کنیم و ملی و بین المللی با هم باشد. قرار نیست که همیشه چرخ را از اول اختراع کنیم.

 

ترکیب هیئت داوران معمولا طوری چیده می شود که برگزیدگان از قبل معلوم باشند

این فیلمساز در پاسخ به این سوال ضیا مبنی بر اینکه آیا درست است که بعضی وقت ها سیمرغ سفارشی داده می شود، گفت: آن دوره ای که من داور فیلم های اول بودم کسی سفارشی نکرد. اینطور نبود که دبیر جشنواره بیاید بگوید باید به فلانی جایزه بدهید. اما معمولا ترکیب داوری جشنواره طوری چیده می شود که خروجی از قبل قابل پیش بینی باشد.

 

در تاریخ بشریت بهتر از امام علی نداریم

کرم پور در پاسخ به این سوال ضیا که خیلی از هنرمندان اعتقادات مذهبی شان را در دلشان نگه می دارند، شما از امیرالمونین چه دیدید که در صفحه اینستاگرامتان مدام از ایشان می نویسید؟، بیان کرد: هرچه داریم از امیرالمونین است. حضرت امیر هیچوقت حقی را فدای مصلحت نکرد. ما یک امام علی (ع) داریم که متر حق و معیار عدالت و بهترین الگوست. اگر چیز دیگری داشتیم به آن چنگ می زدیم اما در تاریخ بشریت بهتر از امام علی کسی را نداریم. درباره شیعه هم زیاد نوشته ام حتی زمانی که در روزنامه اعتماد مطلب می نوشتم و هیچوقت اعتقاداتم را پنهان نمی کنم.

 

زمانی برای جایزه گرفتن فیلمساز محبوبی نبودم

کرم پور در پاسخ به اینکه آیا آرزویی مثل گرفتن اسکار ندارید، گفت: نه! هیچوقت به جایزه فکر نکرده ام. آن موقعی که برای جایزه گرفتن فیلمساز محبوبی بودم، به زور به مراسم ها می رفتم تا به من جایزه بدهند، سال 80 به عنوان بهترین فیلمساز کوتاه دهه 70 انتخاب شدم تا به من جایزه بدهند، آقای مسجدجامعی گفته بود بپرسید اگر نمی آید ما هم نیاییم! من هم به مراسم رفتم و آنقدر اخمو بودم که خانم معتمدآریا که مجری بود دلیلش را از من پرسید!

وی ادامه داد: اگر باور کنیم این جوایز جدی هستند به پایان می رسیم. به راحتی که یک ژوری می تواند تو را انتخاب کند، به راحتی یک ژوری دیگر هم می تواند تو را انتخاب نکند. پارسال که از آسمان هم میکروفن می بارید و ما در جشنواره فیلم در بخش فیلمبرداری کاندید شدیم، تنها گروهی بودیم که هیچ حرفی نزدیم، دبیر جشنواره مرا که دید از من تشکر کرد، آقای ایوبی هم به من گفت فیلمت را خیلی دوست داشتم و ممنون که اعتراضی نکردی.

کارگردان «سوفی و دیوانه» با اعلام اینکه احتمالا این فیلم در اکران دوم عید روی پرده سینماها می رود، درباره کارهای تازه اش گفت: من آدم تنبلی هستم و دیر به دیر فکرهایم را جمع می کنم.

 

آنهایی که تند تند فیلم می سازند، خرجشان زیاد است

کرم پور در پاسخ به اینکه آیا خیلی خوب پول درمی آورید که دیر به دیر فیلم می سازید، گفت: بیشتر سعی می کنم نیازم را کم کنم، شاید آنهایی که تند تند فیلم می سازند خیلی خرجشان زیاد است، من تفریحم کتاب خواندن است که خیلی خرجی ندارد. امسال هم می خواهم یک نمایشگاه عکس بگذارم و یک پروژه عکاسی برای خودم تعریف کرده ام. از اینجا هم دارم می روم دوربینی را که برایم وارد کرده اند، تحویل بگیرم. این کادوی خودم به خودم است!

در این برنامه همچنین آیتمی شامل گفتگو با پوریا شکیبایی، پسر خسروی سینمای ایران پخش شد.

پوریا با بیان اینکه «هامون» را 50 بار تا به حال دیده ام، تولد کرم پور را تبریک گفت و اظهار کرد: «چه کسی امیر را کشت» در زمانی که ساخته شد فیلم متفاوتی بود. شاهد ساخته شدن این فیلم در قسمتی که پدرم در آن بازی می کرد بودم و پیش بینی می کردم این فیلم خوب شود اما فکر نمی کردم اینقدر خوب شود. آن هم با شرایطی که پدر خسته از فیلمبرداری یک فیلم سر این فیلم می رفتند. من حال خوبی داشتم وقتی این فیلم را دیدم. کرم پور کارگردان دقیق و با ذکاوتی است و این نکته را می شود در این فیلم دید.

همچنین آیتم دیگری در «فرمول یک» پخش شد که در آن رضا یزدانی و علی اوجی تولد کرم پور را تبریک گفتند.

 

انتهای پیام/

 

گفتگوی علی ضیا با کارگردان سینما

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار