به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، عادل آذر رئیس کل دیوان محاسبات کشور روز پنجشنبه در شورای اداری استان کرمان گفت :چارچوب جهان بینی حاکم بر دیوان محاسبات کشور مبتنی بر نظارت مستمر، پیشگرانه، هدایت گرانه و مقتدرانه است زیرا این دیوان وظیفه حراست از بیت المال را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: معتقدم بخش عمده بیت المال سرمایه های اجتماعی کشور است که بروز و ظهور آن در مدیرانی است که در خط مقدم توسعه هستند.
عادل آذر بیان کرد: صیانت از مدیران به این معنا نیست که پس از تشکیل پرونده برای مدیران، از آنها دفاع کنیم بلکه باید تلاش کنیم مدیرانی که کار می کنند در مسیر صحیح و قانونی حرکت کنند و مشکل و آسیبی برای آنها ایجاد نشود.
وی عنوان کرد: در دیوان محاسبات کشور تلاش می شود به گونه ای اقدام کنیم که ضمن آنکه جرات و قدرت تصمیم گیری از مدیران گرفته نشود اما مقداری از سنگلاخ ها از مسیر راه مدیران برداشته شود.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور گفت: دوره های آموزشی بر اساس موضوعاتی که بیشترین فراوانی را در پرونده های دیوان محاسبات کشور داشته اند را برنامه ریزی کرده ایم.
عادل آذر افزود: در حال حاضر به خصوص در موارد مربوط به حقوق های نجومی شهادت می دهم قاطبه مدیران ما آدم های پاک دست و دلسوزی هستند حتی کسانی که شاید چند پرونده در دیوان محاسبات داشته باشند و بخش عمده مشکلات ایجاد شده برای مدیران ناشی از برداشت نادرست از قانون، پیچیدگی های قانونی، تفسیر مخالف از هدف قانونگذار و ابهامات موجود و خلاء های قانونی است.
وی تصریح کرد: در دیوان محاسبات کشور به مدیران مشاوره می دهیم و تمام امکانات دانشی و کارشناسی ما در خدمت مدیران است.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور ادامه داد: باور ما این است که قوانین ما ظرفیت های خوبی دارند که اجازه می دهند مدیران ما قدرت مانور و تصمیم گیری داشته باشند و این کار به شرط آن است که دستگاه نظارتی در کنار شما باشد و مشاوره دهد.
وی با تاکید بر اینکه دیوان محاسبات به دنبال مچ گیری نیست، گفت: این دیوان به دنبال دست گیری و کمک به مدیران برای حراست دقیق از بیت المال است.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور از اقدامات انجام شده در استان کرمان تقدیر کرد و گفت: استان کرمان در حوزه اجرا در رتبه های بالایی از شاخص های دیوان محاسبات کشور است.
وی بیان کرد: هیات حسابرسی زمین خواری داریم و استان کرمان یکی از استان های خاص در این زمینه است و خواهشمندیم که این موضوع با دقت بیشتری رصد شود.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور بر رعایت قانون نحوه تملک اراضی دولتی و نظامی در استان کرمان نیز تاکید کرد و گفت: رعایت مفاد شرایط عمومی پیمان نیز ضروری است.
وی بر ثبت اموال غیر منقول سازمان ها در سامانه مربوطه نیز تاکید کرد و افزود: یکی از گرفتاری های ما اسناد خزانه است و باید کمک کنیم این انضباط اقتصادی ایجاد شود.
وی اظهار کرد: در حل مشکلات و مسائل و در تحقق اقتصاد مقاومت نگاه ما باید به درون باشد و منتظر نباشیم که ببینیم در بیرون از کشور برای ما چه برنامه ریزی ای می کنند.
عادل آذر گفت: نیروهای غیر دولتی در دستگاه های دولتی به ویژه در پست های تصمیم گیری باید ساماندهی شوند که برآورد می شود 350 نفر در کشور اینگونه هستند.
وی بیان کرد: در حوزه معادن حسابرسی ما نشان می دهد بیش از اجازه داده شده در برخی پروانه ها، بهره برداری انجام می شود و نظام لازم را نداریم و از آنجا که این موارد انفال است باید این موضوع را جدی گرفت.
آذر با تاکید بر اینکه نظام محاسباتی کشور ما از کامل ترین نظام های محاسباتی دنیا است، افزود: در دیوان محاسبات کشور تلاش داریم در جایی که به کارایی افراد می انجامد، کمک کنیم.
انتهای پیام/ی