به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور کشورمان در نشست خبری با نارندرا مودی نخست وزیر هند، تروریسم را معضلی نه تنها برای منطقه بلکه برای جهان دانست و با تاکید بر ضرورت تقویت همکاری کشورها در این عرصه ، اظهار کرد: باید با ریشههای تروریسم که عمدتا فکری و فرهنگی و ناشی از ترویج اندیشه های افراطی و مروج خشونت است، مبارزه کرد و ما آماده همکاری فرهنگی در این زمینه با کشورهای دوست ازجمله هندوستان هستیم.
رئیس جمهور گفت: سفر نخست وزیر هند در سال 2016 به تهران گام بسیار مهمی برای توسعه روابط سه جانبه تهران و دهلی نو بود و بعد از این سفر حرکت و شتاب مضاعفی در روابط دو کشور آغاز گردید که امروز شاهد ثمرات آن هستیم.
روحانی ادامه داد: روابط ایران و هند ورای روابط اقتصادی، تجاری و سیاسی است، در واقع دو کشور روابط تاریخی، فرهنگی و تمدنی مشترکی دارند.
وی اضافه کرد: در آثار فراوان کشور هند تلاقی تمدن دو کشور از جمله هنرمندان، شاعران، مهندسان، ریاضی دانان و ادیبان مشاهده می شود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: روز گذشته در مسجدی در حیدرآباد برای مردم هند سخنرانی کردم. در آن مسجد فرهنگ و معماری دو کشور به یکدیگر تنیده شده بود و این موضوع نشان میداد ایران و هند در طول تاریخ دوستان خود را پیدا کردند و امروز باید از این دوستی حفاظت و حراست شود.
روحانی با بیان اینکه خواستار توسعه روابط تجاری، اقتصادی، علم، تکنولوژی، دانشگاه ها و فناوری نوین با هند هستیم، متذکر شد: ایران و هند در زمینه ترانزیت و انرژی روابط مهم و راهبردی با یکدیگر دارند.
وی تصریح کرد: درباره خط آهن چابهار به زاهدان و صنعت مربوط به ریل هم گفتگو و تفاهم های خوبی با کشور هند داشتیم که امیدواریم این تفاهمات به زودی اجرایی شود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در آینده شاهد توسعه روابط انرژی، نفت، گاز و پتروشیمی با هند خواهیم بود، بیان کرد: در حوزه تجارت ترجیحی، روابط بهتر بانک ها، ویزای رفت و آمد تجار و دو ملت تفاهمات خوبی حاصل شد که آثار فرهنگی و اقتصادی مطلوبی به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: در مذاکرات دو جانبه منطقه ای و بین المللی حتی در یک مورد با کشور هند اختلاف نظر نداشتیم همچنین در اهمیت روابط دو جانبه و اولویت های این روابط، اتفاق نظرهایی وجود داشت که این موضوع نشان دهنده استواری پایه های توسعه در دو کشور است.
رئیس جمهور با اشاره به مذاکرات دو جانبه امروز ایران و هند گفت: در خصوص حوزه معدن، تجارت، روابط دانشگاه ها و مسائل منطقه و بین المللی تفاهم های واحدی داشتیم همچنین درباره پایبندی به تعهدات بین المللی، استحکام برجام و روابط چند جانبه میان دوستان به نظرات مشترکی رسیدیم.
روحانی اظهار کرد: ایران و هند معتقدند افغانستان باید کشور امن و پرنشاط باشد بر این اساس تصمیم به همکاری بیشتری گرفتیم البته درباره وضعیت عراق، سوریه و یمن در منطقه هم نظرات مشابهی میان دو کشور وجود داشت.
وی با بیان اینکه ایران معتقد است مشکلات منطقه باید از طریق مسائل سیاسی برطرف شود گفت: باید به همه جنگ ها خاتمه داده شود بر این اساس دو کشور اهمیت فراوانی برای مبارزه با افراطی گری و تروریست قائل هستند.
رئیس جمهور گفت: مصمم هستیم تا از راه فرهنگی و تبادل اطلاعات و تجربیات بتوانیم با تروریسم بجنگیم و با این جریان مبارزه کنیم.
روحانی ادامه داد: امیدوارم تصمیماتی که برای اجرای طرح های توافق شده اتخاذ شد مورد نظارت قرار گیرد تا شاهد توسعه روابط دو کشور در آینده باشیم.
«نارندرا مودی» نخست وزیر هند نیز در این دیدار در سخنانی سفر روحانی به هندوستان را فرصت طلایی برای تحکیم روزافزون مناسبات و همکاریهای تهران و دهلی نو دانست و گفت: دو کشور از روابط فرهنگی و تاریخی هزاران ساله و مبتنی بر اعتقاد و اعتماد برخوردار هستند و مصمم هستیم با همکاری مشترک، روابط خود را بیش از پیش گسترش دهیم.
وی خاطر نشان کرد: هندوستان به دنبال توسعه روابط همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران بویژه در زمینه اقتصادی و توسعه خطوط ریلی است و امروز با تلاش ستودنی ایران در زمینه توسعه خطوط ریلی، هندوستان از طریق چابهار به عنوان دروازه طلایی میتواند به افغانستان و آسیای مرکزی متصل شود و مصمم هستیم به توسعه چابهار کمک کنیم.
نخست وزیر هند افزود: امروز در مذاکرات مشترک در زمینه مسایل اقتصادی و تقویت مبادلات بانکی و همچنین در زمینه مسایل فرهنگی با یکدیگر گفتگوهای سازندهای داشتیم.
مودی همچنین همکاریهای دو کشور در خصوص مسایل منطقهای را مورد تأکید قرار داد و گفت: معتقدیم همکاریهای ایران و هند در زمینه برقراری امنیت و ثبات در منطقه به نفع منطقه خواهد بود و امروز مردم دو کشور حامی ثبات و امنیت در منطقه و جهان هستند و بر این اساس می توانیم همکاریهای مشترکی برای مبارزه با تروریسم و مواد مخدر داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: سفر روحانی به هندوستان را برای دو کشور و مردم منطقه و توسعه همکاریهای استراتژیک بین ایران و هند گام بسیار مهمی میدانیم.
انتهای پیام/
بیشتر بخوانید؛
تهران و دهلی نو 15 سند همکاری امضا کردند
ادای احترام روحانی به گاندی؛ رهبر فقید سیاسی و معنوی هندوستان
مراسم استقبال رسمی رئیس جمهور و نخست وزیر هندوستان از روحانی برگزار شد
روابط تهران – دهلی نو در راستای منافع دو ملت و منطقه است و علیه هیچ کشوری نیست
درود بر دکتر روحانی