به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ عضدزاده رئیس اداره بهزیستی شهرستان اردکان هدف اصلی شورای توانبخشی محلی را توانمندسازی معلولین و برابر سازی فرصتها، ارتقاء کرامت انسانی فرد معلول و خانواده وی در جامعه و بالا بردن عزت نفس و برخورداری اجتماعی معلولین در جامعه از طریق مشارکت جامعه در قبول مسئولیت برنامه ریزی توانبخشی اعلام کرد.
وی افزود: پیشگیری از تشدید اثر معلولیت و عوارض آن، کمک به ارتقای عملکرد جسمی، روانی و اجتماعی معلولین، به کار گیری افراد جامعه در جهت توانمند سازی معلولین، آموزشهای فردی و گروهی به افراد معلول، کار آفرینی و ایجاد اشتغال برای افراد معلول ساکن در روستاها، آگاه سازی جامعه نسبت به معلولین و توان بخشی آنها و ارتقای مهارتهای اجتماعی و ارتباطی افراد معلول از اهداف دیگر این برنامه است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه روستایی تعدادی کارشناس به عنوان تسهیل گر میانی و محلی مانند حلقه واسط بهزیستی با شوراهای محلی، خانواده های معلولین و مردم محلی عمل میکنند و ضمن شناسایی معلولان و نیاز سنجی، در صورت نیاز به ارجاع به اداره بهزیستی شهرستان معرفی میگردند.
عضدزاده تصریح کرد: کار تسهیل گران ارائه خدمات شش گانه برنامه (CBR) است که عبارتند از؛ آموزش در خانواده، آموزش خارج ازخانواده، اشتغال، ارجاع، تامین وسایل کمک توانبخشی و حمایتهای اجتماعی و درحال حاضر این برنامه در بخش عقدا به صورت تسهیل گری اجرا میشود و در اجرای این برنامه دو نفر کارشناس به عنوان تسهیل گر میانی و یک تسهیل گر محلی فعالیت میکنند.
وی افزود: در حال حاضر ۱۹۳ معلول در بخش عقدا شناسایی شده اند که امیدواریم با تلاش این مجموعه و همکاری دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها و مردم محلی در روستاهای بخش عقدا و شوراهای محلی، زمینه مناسب سازی منزل و محیط زندگی معلولان و نیز پیگیری امور درمانی و توانبخشی و مشکلات شغلی و معیشتی و دیگر نیازهای معلولین فراهم شود.
این مسئول اظهارداشت: بدیهی است که بدون همکاری و همراهی جامعه وتعامل سازنده با اداره بهزیستی این برنامه از توفیق لازم برخوردار نخواهد بود.
انتهای پیام/ ا