به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، جعفر توفیقی رئیس پژوهشگاه صنعت نفت امروز در حاشیه افتتاح رسمی انستیتو فرآورش گاز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این انستیتو تحت نظر شرکت ملی گاز و در راستای رفع نیازمندیهای شرکت ملی گاز و صنعت گاز در حوزههای دانشی و فناوری تاسیس شده و فعالیت خواهد کرد.
وی مهمترین وظیفه انستیتو فرآورش گاز را تولید فناوریهای مورد نیاز در صنعت گاز با ایجاد ارزش افزوده بالاتر و بهینهسازی فرآیندهای موجود در خلق ثروت از منابع گازی کشور توصیف کرد و گفت: بر این اساس این انستیتو در سه محور اصلی فعالیت خواهد کرد.
وی شیرینسازی گاز را از جمله محورهای فعالیت این انستیتو نام برد و بیان کرد: هر چه میزان اسیدی گاز ترش حذف شود، ارزش افزوده آن بیشتر خواهد شد و استفاده از گازهای شیرین در صنایع وابسته مزایای بیشتری را به همراه خواهد داشت.
توفیقی، گوگردزدایی را محور دوم فعالیت انستیتو فرآورش گاز ذکر کرد و ادامه داد: یکی از مهمترین موضوعات صنعت گاز، گوگردزدایی و تبدیل گوگرد به فرآوردههای مهم با ارزش افزوده بالاتر است که در این راستا پروژههایی اجرایی میشود.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، گازهای فلر را از دیگر زمینههای فعالیت این انستیتو مطرح کرد و گفت: یکی از مسائل جدی صنعت نفت که آثار اقتصادی زیادی دارد، توجه و تمرکز به گازهای فلر است. هم اکنون به دلیل هدررفت گاز در فلرها، زیانهای اقتصادی زیادی را کشور متحمل شده است، ضمن آنکه آثار زیستمحیطی و آلایندههای زیادی را به دنبال دارد.
وی اضافه کرد: در جلسه امروز که با حضور معاونان وزیر نفت برگزار شد، بر توجه انستیتو به تکمیل زنجیره ارزش گاز تاکید شد.
توفیقی با تاکید بر اینکه گاز مخلوطی از هیدروکربور بسیار مختلف و متنوعی است، گفت: هر کدام از این عناصر کاربردهای بسیار زیادی دارند که اگر به درستی تفکیک و مورد بهرهبرداری قرار گیرند، ارزش افزوده بالایی خواهند داشت. از این رو امیدوارم با راهاندزای این انستیتو بتوانیم به عنوان نهاد توسعه دهنده تکنولوژی مورد اعتماد صنایع گاز قرار گیریم و بتوانیم نیازهای دانشی صنعت گاز را مرتفع کنیم.
وی با اشاره به توانمندیهای پژوهشگاه نفت در حوزههای مرتبط با گاز، افزود: پژوهشگاه صنعت نفت فعالیتهای خود را در حوزه گاز با افتتاح این انستیتو آغاز نکرده است، بلکه این پژوهشگاه سابقه زیادی در حوزه فرآورش گاز دارد و تاکنون پروژههای زیادی را اجرایی کرده است.
وی تولید حلال ویژه برای صنعت گاز با فرمولاسیون این پژوهشگاه را از جمله دستاوردهای پژوهشگاه صنعت نفت نام برد و اظهار کرد: این حلال، در حال حاضر در بخشی از پالایشگاههای کشور به بهرهبردای رسیده است.
وی طراحی واحد مرکاپتان زدایی را از دیگر یافتههای علمی این پژوهشگاه در حوزه گاز ذکر کرد و افزود: این واحد در بندرعباس احداث شده و به بهرهبرداری رسیده است.
توفیقی با تاکید بر اینکه در حوزه گوگردزدایی پژوهشهای زیادی اجرایی شده است، ابراز امیدواری کرد که با راهاندازی انستیتو فرآورش گاز به طور عمیقتر در جهت رفع نیازهای صنعت گاز گامهای موثری برداشته شود.
رئیس پژوهشگاه نفت با تاکید بر اینکه صنعت گاز، انتظار اثربخشی بسیار بالایی را از فناوریهای تولید شده در این انستیتو دارد، افزود: امیدواریم فناوریهایی که در این انستیتو تولید میشوند، با اطمینان و استاندارد بالا در صنعت مورد استفاده قرار گیرند و آسیبی به صنایع فعلی ما وارد نکنند و باعث ارتقاء دانش شوند.
توفیقی همچنین در خصوص اعتبارات این پژوهشگاه، توضیح داد: در جلسه امروز، اعتبارات سال 97 انستیتو فرآورش گاز به تصویب رسید که بر این اساس حدود 10 میلیارد تومان به اضافه 65 هزار یورو که متناسب با اجرای پروژههای سال 97 است، تعیین شده است.
وی با تاکید بر اینکه این اعتبارات از سوی شرکت ملی گاز تامین میشود، بیان کرد: کارفرمای پروژههای این انستیتو، شرکت ملی گاز است و اعتباراتش از سوی این شرکت تامین میشود.
توفیقی با تاکید بر اینکه بر اساس قراردادهای امضا شده برای شکلگیری این انستیتو همکاران دانشگاهی داخلی و خارجی نیز مشارکت دارند، گفت: بر اساس قراردادهای امضا شده، شرکتهای داخلی و خارجی و دانشگاههای داخلی و خارجی در قالب امضای تفاهمنامههایی همکار پروژههای این انستیتو خواهند شد وبر اساس پروژههایی که متعهد به اجرای آن شدیم و کمیته راهبری نیز تصویب کرده است، پروژهها به زیرپروژههای مختلف شکسته میَشود و تا جایی که مقدور باشد، از توانمندیهای داخلی استفاده میشود.
وی اضافه کرد: در مواردی که برای توسعه دانش و فناوری نیاز به همکار خارجی داشته باشیم، در قالب تفاهمنامههایی از توانمندیهای شرکتها و دانشگاههای خارجی استفاده خواهد شد.
به گفته وی، تاکنون از شرکتهایی از فرانسه و کره جنوبی برای اجرای پروژهها دعوت شده است.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت همچنین به دانشگاههای داخلی همکار در پروژههای انستیتو فرآورش گاز اشاره کرد و توضیح داد: بر حسب اینکه چه پروژهای را اجرایی خواهیم کرد، از دانشگاههایی که دارای نقطه قوت در زمینه کار هستند، دعوت به همکاری خواهیم کرد.
انتهای پیام/