این یافته حاصل پژوهش دانشمندان موسسه پزشکی کِک (the Keck School of Medicine) در کالیفرنیا است.
دانشمندان در این پژوهش میزان متفاوتی از پروتئین آلفا سینوکلین را در اشک افراد مبتلا به پارکینسون به نسبت سایر افراد مشاهده کردهاند.
شناسایی عاملهای زیستی (biological marker) در اشک چشم افراد میتواند یک عامل شناسایی با قدرت تشخیصی بالا برای تشخیص این بیماری باشد و حتی در مراحل اولیه بیماری را شناسایی کند تا پزشکان بتوانند با دارو درمانی و سایر روشها دوپامین مغز افراد را باز گردانند.
میزان ابتلای افراد به بیماری پارکینسون در سالهای اخیر در دنیا افزایش فراوان یافته است، این بیماری در دسته بیماریهای غیر قابل درمان است که سبب تکان خوردن غیر ارادی اعضای بدن و در مراحل بعدی سفت و غیر انعطاف پذیرشدن مفاصل میشود.
افزون بر عارضههای قابل مشاهده، بیماری پارکینسون سبب آسیب به اعضای بدن از جمله، قلب، مغز و کلیهها میشود و امید به زندگی افراد مبتلا به پارکینسون کمتر از سایرین است.
روند ابتلا به بیماری پارکینسون سالها به طول میانجامد به همین دلیل بررسی قطرههای اشک میتواند بسیار زودتر از بروز علامتهای بالینی به پزشکان کمک کند تا اقدامهای محافظتی و پیشگیرانه در مقابل این بیماری را به کار گیرند.
اشک انسان دارای پروتئینهای مختلفی است که به وسیله سلولهای غدد اشک ریز ترشح میشوند. وقتی اعصاب تحریک میشوند پروتئینهایی تولید میکنند که سبب تحریک سلولهای اشک ریز و در نتیجه ترشح اشک میشوند.
از آنجا که بیماری پارکینسون میتواند عملکرد سلولهای عصبی خارج از مغز انسان را تحت تاثیر قرار دهد به همین دلیل کارشناسان اعتقاد دارند که هرگونه دگرگونی در عملکرد عصبهای بدن برمیزان پروتئینهای موجود در اشک انسان اثر میگذارد.
کارشناسان این نتایج را با جمع آوری نمونه اشک بیش از ۵۵ نفر مبتلا به بیماری پارکینسون و مقایسه آن با اشک ۲۷ فرد سالم در همان رده سنی به دست آورده اند.
یافتهها درمورد این پژوهش در هفتادمین مجمع سالانه آکادمی اعصاب آمریکا (at the American Academy of Neurology's ۷۰th Annual Meeting) در لس آنجلس ارائه شده است.
منبع:dailymail
انتهای پیام/
قطرات اشک شیوه جدید شناسایی خطرناکترین بیماری اعصاب وروان