به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری شین هوا، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز شنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد در سال جدید میلادی چهار میلیون و چهارصد هزار نفر از مردم چاد به علت بحرانها و مشکلاتی که این کشور آفریقایی با آنها مواجه است، به کمکهای بشردوستانه فوری نیاز دارند.
فیلیپ بارانی-بیگو نماینده یونیسف در چاد در این بیانیه اعلام کرد بدون تامین نیازهای یونیسف، این نهاد قادر نخواهد بود با بحران غذایی مستمری که چاد با آن روبرو است، مقابله کند و ممکن است حتی خدمات پایه مهمی که این سازمان در حمایت از کودکان این کشور ارائه میکند، تا پایان سال ادامه پیدا نکند.
یونیسف اعلام کرده است برای اجرای طرح خود موسوم به " اقدام بشردوستانه در حمایت از کودکان در سال دو هزار و هجده" در زمینههای مختلف غذایی، آموزشی و درمانی به سه میلیارد و ششصد میلیون دلار نیاز دارد. یونیسف در نظر دارد در این طرح به چهل و هشت میلیون کودک ساکن پنجاه و یک کشور که در سال دو هزار و هجده با مناقشات مسلحانه، فجایع و بلایای طبیعی و دیگر شرایط اضطراری درگیر هستند، کمک کند.
ناامنی غذایی، شیوع بیماریهای مهلک و آوارگی در پی یک بحران بی سابقه در چاد به وجود آورده است. یونیسف در نظر دارد بخش عمده کمکهای خود را در سال دو هزار و هجده به مقابله با بحران غذایی، تامین نیازهای درمانی و به ویژه آب آشامیدنی سالم در این کشور آفریقایی اختصاص دهد.
سازمان ملل امیدوار است بهبود شرایط زندگی ساکنان حوزه دریاچه چاد، افزایش اشتغال و کاهش فقر به روند تقویت ثبات و امنیت منطقه نیز کمک کند. فقر و بیکاری بستر مناسبی برای ظهور و رشد گروههای افراط گرا از جمله بوکو حرام در حوزه دریاچه چاد شده و خشونت و افراط گرایی در این منطقه موجب گسترش نقض حقوق بشر، حملات به غیرنظامیان و تخریب زیرساختهای غیرنظامی شده است.
کشورهای حوزه دریاچه چاد به ویژه خود چاد در سالهای اخیر با افزایش افراط گرایی و خشونت طلبی گروههای مسلح به ویژه بوکو حرام، رکود اقتصادی، کاهش بهای مواد اولیه و نفت و همچنین پیامدهای تغییرات ناگوار اقلیمی روبرو بوده اند. سازمان ملل معتقد است افزایش تلاشها و حمایتهای مالی به منظور توسعه هر چه بیشتر کشورهای حوزه دریای چاد میتواند راه موثری برای مبارزه با تروریسم و افراط گرایی در این منطقه باشد.
حل بحرانهای امنیتی در حوزه دریاچه چاد مستلزم آن است که کشورهای منطقه با حمایت جامعه بین المللی تدابیر موثری برای بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی کشورهای منطقه به کار گیرند. آنچه میتواند در مبارزه موثر با افراط گرایان بوکو حرام و برقراری امنیت در حوزه دریاچه چاد موثر باشد، توسعه در درازمدت است.
انتهای پیام/