یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سکته مغزی از بسته شدن یا پاره شدن یک شریان در سر اتفاق می‌افتد، علائم و راهکار‌های درمان این بیماری را تشریح کرد.

علائم و راهکارهای درمان سکته مغزی چیست؟عسگر قربانی متخصص مغز و اعصاب در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص علت سکته مغزی و راه‌های پیشگیری از آن اظهار کرد: سکته مغزی هنگامی اتفاق می‌افتد که یک لخته خون باعث انسداد شریان خون‌رسانی به مغز ‌شود و یا یک رگ خونی مغز پاره شده و خون‌رسانی به بخشی از مغز متوقف ‌شود که پس از سپری شدن چند دقیقه سلول‌های مغز می‌میرند.

قربانی با اشاره به اینکه سکته مغزی از بسته شدن یا پاره شدن یک شریان در سر اتفاق می‌افتد، بیان کرد: به دنبال این شریان مغزی، اختلالی در گردش خون آن ناحیه از مغز ایجاد می‌شود و علائمی مانند فلج نیمه بدن، اختلال در تکلم و راه رفتن در افراد بروز می کند.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه قبل از شروع سکته مغزی نشانه‌هایی در بدن ظاهر می‌شود، گفت: ضعف و کرختی در صورت، بازو و یا پاها به خصوص در یک طرف بدن، اختلال در تکلم یا در درک کلام، کرختی و سوزش قسمت‌های بدن، اشکال در درک وضعیت و موقعیت فعلی، بی‌اختیاری ادرار و مدفوع و عدم توانایی در انجام حرکات ظریف از جمله موارد هشدار دهنده در خصوص سکته مغزی است.

وی با اشاره به اینکه سکته مغزی با علائم خفیفی آغاز می‌شود، گفت: بی‌حسی یا فلج ناگهانی در یک طرف صورت، دست یا پای یک طرف بدن، کاهش ناگهانی بینایی، عدم تعادل بدن (به سختی راه رفتن)، قوای حسی، صحبت کردن و یا فهم صحبت دیگران، تاری ناگهانی دید، سردردهای بدون دلیل، از جمله علائم سکته مغزی در افراد هستند.

قربانی با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد بیماری‌های قلبی و عروقی عامل سکته‌های مغزی هستند، افزود: بیماران قلبی  عروقی باید تحت درمان سریع قرار بگیرند و در صورتی که مشکل لخته شدن خون را دارند، حتما از داروهای تجویز شده استفاده کنند، چرا که احتمال سکته مغزی را کاهش می‌دهد.

تاخیر در درمان سکته مغزی غیر قابل جبران است

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه زمان اولیه در درمان سکته مغزی بسیار مهم است، گفت: زمان مناسب برای رساندن بیماری که دچار سکته مغزی شده به بیمارستان، بین سه تا چهار ساعت اولیه است که پزشک می‌تواند فرد را با داروی ‏مناسب درمان کند.

وی با بیان اینکه بعد از سکته مغزی خفیف پزشک متخصص با آزمایش‌های سرپایی وضعیت بیمار را بررسی می‌کند، گفت: پزشک برای تشخیص سکته مغزی آزمایش FAST را روی بیمار انجام می‌دهد؛ F در این آزمایش یعنی Face (صورت)، پزشک از بیمار می‌خواهد او را ببیند و لبخند بزند و با این عمل می‌بیند که آیا آب دهان بیمار از یک طرف تراوش می‌کند یا خیر؛ A  یعنی Arms (بازوها)، پزشک از بیمار می‌خواهد بایستد و او را ببیند و آیا یک طرف بدن رو به پایین است یا خیر؟.

قربانی ادامه داد: S در این آزمایش  یعنی Speech (صحبت کردن)، پزشک از بیمار می‌خواهد یک جمله ساده را چند بار تکرار کند و می‌بیند که آیا بیمار دچار مشکل حرف زدن است یا خیر؛ T یعنی Time، زمان در تشخیص سریع بیماری بسیار مهم است و در صورت دیدن هر کدام از این علائم بیمار باید فورا تحت درمان قرار گیرد.

این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه علل زیادی در بروز سکته مغزی موثر است، عنوان کرد: از علت‌های اصلی بروز سکته مغزی، می توان به رعایت نکردن اصول پایه‌ای سلامتی اشاره کرد که شامل تغذیه و فعالیت جسمی است؛ هر چه فعالیت کمتر، رژیم غذایی ناسالم‌تر و تنفس هوای آلوده و استرس بیشتر باشد احتمال بروز سکته مغزی افزایش پیدا می کند.

وی خاطر نشان کرد: سیگار کشیدن، کم تحرک بودن و استفاده زیاد از الکل جزو علل اصلی سکته مغزی به حساب می‌آید و داشتن رژیم غذایی اشتباه یکی دیگر از عوامل بروز سکته مغزی است؛ یک رژیم غذایی نامناسب باعث افزایش خطر سکته می‌شود، مصرف زیاد چربی‌ها و کلسترول باعث باریک شدن رگ‌های خونی توسط پلاک‌ها می‌شود.

قربانی با تاکید بر اینکه زمان سکته مغزی باید فورا به پزشک مراجعه کرد، گفت: مسئله مهم این است که با دیدن علائم سکته مغزی باید هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کرد و هر چه زودتر درمان را شروع کنند ،آسیب کمتری به مغز وارد می شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۰ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام چهار ماه قبل سکته مغزی کرم تاری دید دارم انژیو گردن انجام دادم رگ گردنم باز نشد صد در صد بسته نمی دونم به کجا مراجع کنم لطفا راهنمایی ام کنید