به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گزارشهای رسمی از بررسی ۷۰۰ مورد خودکشی در زندانیهای امریکا نشان میدهد نزدیک به ۱۰ درصد تحت نظارت و مراقبت ویژه قرار داشتند، اما با این حال توانسته بودند به نحوی دست به خودکشی بزنند.
همچنین گزارشهای رسمی وزارت دادگستری امریکا و کشورهای اروپایی هم نشان میدهد با وجود مراقبتها و نظارتهای ویژه سالانه بخش قابلتوجهی از افراد زندانی در این کشورها دست به خودکشی میزنند. مطابق با آمار منتشر شده از خودکشی افراد در زندانهای امریکا، در سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ ناگهان آمار خودکشی در زندانهای دولتی امریکا ۳۰ درصد افزایش یافته است. همچنین طبق گزارش سال ۲۰۱۰ شورای اروپا کشور فرانسه با ۹۵ خودکشی در زندان مقام نخست کشورهای اروپایی را کسب کرده و خودکشی در زندانهای انگلیس نیز از سال ۲۰۱۳ به این سو بیش از دوبرابر شده است.
بررسیهای اخیر نشان میدهد آمار خودکشی در زندانهای امریکا و کشورهای اروپایی طی سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشتهاست. وب سایت شبکه خبری «سیانان» در ۲۰ آوریل ۲۰۱۷ گزارشی را از آمار بالای خودکشی در زندانهای امریکا به نقل از آمارهای رسمی وزارت دادگستری این کشور منتشر کرد.
دلیل انتشار چنین گزارشی مرگ «آرون هرناندز» بازیکن جنجالی فوتبال امریکایی بود که در آوریل ۲۰۱۷ خود را در زندان ماساچوست حلقآویز کرد. بنا به گفته سخنگوی سازمان زندانهای ایالتی ماساچوست، «هرناندز» در روند دادگاه تجدیدنظر، با استفاده از ملحفههای تختخواب خودش را به پنجره سلول زندان حلقآویز کرده بود و مأموران زندان دقایقی پس از اقدام او به خودکشی متوجه این موضوع شدند که تلاشها برای نجات جانش بینتیجه بود. این بازیکن تیم فوتبال «نیواینگلند پاتریوتز» در سال ۲۰۱۳ به جرم قتل دو نفر به حبس ابد محکوم شده بود، با این حال امید داشت که در دادگاه تجدیدنظر تبرئه شود یا محکومیتش کاهش یابد.
به نوشته «سیانان»، این مسئله پنهانی نیست و هماکنون بازداشتگاها و زندانهای امریکا از خطرناکترین و پرجمعیتترین زندانهای
جهان هستند، اما خودکشی «آرون هرناندز» در زندان بار دیگر توجهها را به این مسئله در سراسر امریکا جلب کرده است.
آمار زیاد خودکشی در زندانهای امریکا
همچنین پایگاه شبکه خبری «سیانان» به نقل از دادههای رسمی وزارت دادگستری امریکا مینویسد: آمار خودکشی افراد زندانی در زندانهای امریکا از سال ۲۰۱۳ به طرز چشمگیری افزایش یافته است.
نمودار اول آمار خودکشی افراد در زندانهای امریکا به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر زندانی را از سال ۲۰۰۵ تا ۲۱۰۴ نشان میدهد.
در سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ ناگهان آمار خودکشی در زندانهای دولتی امریکا ۳۰ درصد افزایش مییابد، در سال ۲۰۱۴ بیش از ۳ هزارو ۹۲۰ نفر در زندانهای امریکا جان باختند که بیشترین آمار مرگومیر زندانیها از سال ۲۰۰۱ بود.
نمودار دوم نیز آمار خودکشی افراد در زندانهای امریکا به تفکیک ایالتهای مختلف از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۴ به ازای هر ۱۰۰ هزار مرگ را نشان میدهد. اگرچه عامل عمومی مرگومیر زندانیها بیماری اعلام شده، ولی ۷ درصد از این افراد نیز در زندانها خودکشی کرده بودند و این بزرگترین درصد خودکشی افراد در زندانهای امریکا تا سال ۲۰۱۴ است.
خودکشی و دوربینهای مداربسته زندان
خودکشی ناگهانی «آرون هرناندز» ۲۷ ساله در سلول زندان به بحثهای پردامنهای پیرامون این مسئله دامن زد که چگونه افراد محبوس در سلولی انفرادی میتوانند دست به خودکشی بزنند؛ از جمله وبسایت «سیانان» در گزارشی دیگر با عنوان «زندانها چگونه افرادِ متمایل به خودکشی را تحت نظارت دارند؟» این مسئله را مورد توجه قرار میدهد و این سؤال را طرح میکند آیا زندانبانها میتوانستند مانع خودکشی افراد در زندانها شوند؟
بنا به گزارش «سیانان» پس از اینکه در سال ۲۰۱۵ «هرناندز» به جرم دو فقره قتل به حبس ابد محکوم شد، این فرد در زندان تحت مراقبت و نظارت ویژه قرار داشت با این حال توانست خود را در سلولش حلقآویز کند و مأموران زندان دقایقی پس از مرگ او متوجه پیکرش در سلول زندان شدند. «کریستین تارتارو» استاد عدالت جنایی در دانشگاه استاکتون و کارشناس خودکشی در اماکن تربیتی و اصلاحی در این باره به «سیانان» میگوید: نظارت مداوم و چهارچشمی زندانیهای متمایل به خودکشی مطلوب و ایدهآل است.
بیشتر بخوانید: وحشتناکترین شکنجهها در زندانهای آمریکا؛ از دوش آب داغ تا نبرد گلادیاتورها +تصاویر
به نوشته «سیانان»، بنا بر یک گزارش رسمی که در سال ۲۰۱۰ منتشر شده نزدیک به ۷۰۰ مورد خودکشی افراد زندانی بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۶ در زندانهای امریکا بررسی شده که نشان میدهد نزدیک به ۸ درصد این افراد تحت نظارت و مراقبت ویژه قرار داشتند، اما با این حال توانسته بودند به نحوی دست به خودکشی بزنند. اگرچه ۹۳ درصد بازداشتگاهی که در آنها افراد خودکشی کرده بودند پروتکل نظارت و مراقبت ویژه افراد متمایل به خودکشی را داشتند، کمتر از ۲ درصد آنها گزینه نظارت پیوسته و ۲۴ ساعته داشتند، بیشتر این زندانها هر ۱۵ دقیقه یکبار فرد متمایل به خودکشی را چِک و بررسی میکردند (تا از زندهبودن فرد اطمینان یابند.)
سیانان به نقل از کارشناسان میگوید که بهترین شیوه مراقبت از افرادی که به دلایلی تمایل بیشتری به خودکشی دارند یا اخیراً اقدام به ضربه زدن به خود کردهاند، چِک و «نظارت نزدیک» است. در همین حال «دپارتمان سلامت روانی سازمان سلامت جهانی» اعلام کرده که تنها سه دقیقه پس از حلقآویز شدن فرد، آسیب جدی و دائمی به مغز زندانی میرسد و پس از ۵ تا ۷ دقیقه نیز مرگ او حتمی است.
منبع: روزنامه جوان
انتها پیام/