برخی از آژانس‌های مسافرتی مسافران را در مقصد به راهنمایان گردشگری تحویل می‌دهند و راهنمایان را در طول مسیر با تور‌ها همراه نمی‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در این گزارش تلاش می‌کنیم تا با استناد به سخنان برخی از راهنمایان گردشگری و مسئولان، شما را با ابعاد مختلف حذف راهنمایان گردشگری از برخی از تور‌های مسافرتی آشنا کنیم.

عدم اعتماد مردم به تورهای گردشگری

مدنی فرد، راهنمای گردشگری در گفتگو با خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: هم اکنون آژانس‌های مسافرتی با افزایش قیمت ارز، ارزشی برای کار راهنمایان گردشگری قائل نیستند و میگویند تور را بدون راهنما می‌فرستیم؛ البته راهنمایی در آنجا منتظر تور خواهد بود که آن‌ها را تحویل بگیرد و این در صورتی است که تجربه نشان داده است راهنمایان گردشگری که در مقصد هستند، هیچ احساس وظیفه‌ای نسبت به مسافران ندارند.

وی افزود: راهی کردن تور گردشگری بدون راهنما باعث می‌شود که مردم اعتمادی به سفر با آژانس‌های مسافرتی نکنند و به صورت انفرادی به سفر بروند.

این راهنمای گردشگری اظهار داشت: امروز قانون مدونی نیست که بگوید حتما باید راهنمای گردشگری همراه تور باشد، اما هم اکنون جامعه راهنمایان ایران گردی و جهانگردی از سازمان میراث فرهنگی خواسته که هیچ توری بدون راهنما از تهران حرکت نکند؛ اما هنوز این مسئله تصویب نشده است.

حذف راهنمایان تور از سفرهای ترکیه و مالزی

رفیعی، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران در پاسخ به اعتراض برخی از راهنمایان گردشگری نسبت به حذفشان از برنامه‌های برخی از آژانس‌های مسافرتی به خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛گفت: هیچ آژانس مسافرتی نمی‌تواند بدون راهنمای گردشگری اقدام به برگزاری تور کند؛ البته در سال‌های اخیر در خصوص تور‌هایی که به برخی از کشور‌های خارجی همچون ترکیه و مالزی می‌روند، با شرکت‌هایی از همان کشور‌ها به عنوان شرکت کارگزار قرارداد بسته می‌شود و این امر عادی است و مشکلی ندارد.

وی با اشاره به تدابیر انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران برای تعطیلات نوروز گفت: هم اکنون نوسانات ارز باعث کاهش مسافرت‌های خارجی و داخلی شده است؛ البته امیدواریم به مرور زمان با سرشکن شدن سفر‌های خارجی، شاهد افزایش سفر‌های داخلی باشیم.

رفیعی ادامه داد: در سال‌های گذشته متوجه شدیم که مردم در سفر به مناطقی مثل جزیره قشم در چادر اقامت می‌کنند؛ البته ما فکر می‌کنیم کپرنشینی و اقامت در چادر شایسته مردمی که به شهر‌های کشورمان سفر می‌کنند نیست. بنابر این تلاش می‌کنیم که با فراهم کردن زمینه مناسب، فرهنگ اقامت مسافران در چادر و کپرنشینی را کم رنگ کنیم و فرهنگ سازی صحیحی داشته باشیم.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران در پایان خاطرنشان کرد: از دولت انتظار داریم که اگر چه تا به امروز تسهیلات لازم را در اختیار بخش خصوصی قرار نداده است، اما تلاش کند تا مانعی برای اقدام این شرکت‌ها برای راه اندازی اقامتگاه‌های مناسب ایجاد نکند.

 

انتهای پیام/

 

چرا آژانسهای مسافرتی از راهنمایان گردشگری استفاده نمی کنند؟

برچسب ها: گردشگری ، نوروز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.