به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروز ۱۳ جمادیالثانی سالروز وفات حضرت امالبنین (س) همسر حضرت امیرالمومنین (ع) و مادر حضرت ابوالفضل العباس است. فاطمه بنت حِزام مشهور به اُمّالبَنین زنی مؤمن، فاضل و به شدت دوستدار خاندان عصمت و طهارت (علیهم السلام) بود که چندی پس از شهادت حضرت زهرا (س) با امام علی(ع) ازدواج کرد.
ثمرهی ازدواج ایشان با امیرالمؤمنین (ع) ۴ پسر به نامهای عبدالله، جعفر، عثمان و حضرت عباس (ع) بود. هر چهار فرزند امالبنین در کربلا در رکاب امام حسین (ع) به شهادت رسیدند. حضرت امالبنین (س) با تقدیم چهار پسر خود، فداکاری را به حد کمال رساند؛ به همین دلیل سالروز وفات ایشان به عنوان روز "تکریم مادران و همسران شهدا" نامیده شده است.
مادران شهدا فرزندانی تربیت کردند که با اقتدا به مولایشان امام حسین (ع) از عزیزترین کالای خود یعنی جان، گذشتند تا به شهادت که آرزویشان بود، برسند. این شهدا با تقدیم جان خود برای حفظ آرمانهای انقلاب اسلامی و همچین امنیت و آرامش مردم، همهی ملت ایران را مدیون خود کردهاند.
مادران و همچنین همسران شهدا پس از شهادت عزیزشان، سالهای زیادی با غم فراق آنها گذر زمان کردهاند؛ به خصوص همسران آنها که سایهی سر خود و پدر فرزندانشان را از دست دادهاند، سالهای طولانی پس از شهادت همسرشان را با مشقت زیاد سپری کردهاند.
در بین خانوادههای شهدا، مادران و همسران شهدای مفقودالأثر بیش از سایرین متحمل سختی شدهاند. آنها در طول سالهای پس از جنگ نه تنها از غم فراق شهیدشان رنج میبردند، بلکه بیاطلاعی از وضعیت عزیزشان، غم آنها را دو چندان میکرد. به تعبیر رهبر انقلاب اسلامی، این خانوادهها که حتی نمیدانستند فرزندشان زنده است یا نه، هر شب برای آنها مثل شب عملیات بود.
مادران و همسران شهدای گمنام که چند دهه قبل، فرزند رشید خود را به میدان نبرد با دشمنان اسلام و ایران فرستادند، یا تا آخر عمر هیچ وقت فرزند خود نمیبینند و یا پس از دهها سال چند تکه استخوان به جا مانده از فرزندشان را به آنها تحویل میدهند.
مادر شهید بهروز صبوری یکی از مشهورترین مادران شهدای گمنام است. در یکی از مواردی که این مادر به دنبال پیکر فرزند شهیدش میگشت، فیلمی از غم و اندوهش منتشر شد که به دلیل تأثیرگذار بودن، این ویدئو در فضای مجازی به شدت منعکس شد.
این شهید گمنام در سن 18 سالگی و در عملیات مسلم بن عقیل در منطقه سومار به شهادت رسید. پیکر این شهید مفقود الأثر دوران دفاعمقدس بعد از 31 سال شناسایی شد و در جریان خاک سپاری جمعی از شهدای گمنام در دانشگاه خلیجفارس بوشهر در اردیبهشت ماه سال 1389 تدفین شد. در سال 92 پس از نمونهگیری از خون مادر شهید و دیگر اعضای خانواده وی و تطابق با نمونه DNA اخذ شده از استخوانهای شهدای گمنام، هویت شهید صبوری مشخص شد و به درخواست خانواده وی با حضور با شکوه مردم در امامزاده حسن (ع) تهران تشییع و به خاک سپرده شد.
انتهای پیام/