رئیس شورای شهر کاشان گفت: زمینه های عمرانی و شهرسازی جایگاه خوبی در این شهر ندارد و اصول فنی و مهندسی شهرسازی در این شهر با اشکالات زیادی همراه است.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،رئیس شورای شهر کاشان در بخش نخست سی اُمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر کاشان که با حضور اعضای سازمان نظام مهندسی شهرستان کاشان برگزار شد گفت: ارتباط بیشتری بین مدیریت شهری و نظام مهندسی برای حل مشکلات شهرسازی لازم و ضروری است.

علی رسول زاده، اشکالات زیادی را در رابطه با مسائل شهرسازی، اصول فنی و مهندسی و نما و زیباسازی ساختمان در شهرستان کاشان ها تاکیدکرد و گفت: با وجود مطالعاتی در این زمینه باید شهرداری و سازمان نظام مهندسی با ایجاد راهکارهایی یک عزم جدی برای حل مشکلات موجود داشته باشد.

وی، تصریح کرد: برخلاف کشورهای پیشرفته و شهرهای موفق که بر اساس مطالعات مهندسی در توسعه خود عمل می کنند باید این واقعیت را بپذیریم که علیرغم وجود نیروهای متخصص و امکاناتی که در این شهرستان موجود است در زمینه های شهرسازی و عمرانی در جایگاه خوبی قرار نداشته و بیشتر سلیقه ای عمل شده است.

رسول زاده، اظهارداشت: با توجه به آثار تاریخی موجود می توان به این نتیجه رسید که کاشان گذشته درخشانی درمسائل معماری و شهرسازی با وجود نبود امکانات و دانش امروز، داشته که در جامعه جهانی تاکید بر این موضوع است.

وی با تاکید بر اینکه معماری ساختمان های قدیمی کاشان موجب جذب گردشگران داخلی و خارجی شده است افزود: باید برای 50 یا 100 سال آینده بناهایی برای آن زمان به یادگار بگذاریم.

رئیس شورای شهر کاشان با تاکید بر آمادگی شورای شهر کاشان برای تصویب سیاستگذاری های لازم در حوزه شهرسازی خاطرنشان کرد: ازصاحبان خرد و دانش و کارشناسان و اساتید دانشگاه باید کمک گرفت تا با اجرای مصوبات و قوانین لازم یک عزم همگانی برای اجرای برنامه های جامعه مهندسی در مسائل شهری را فراهم کرد..

نایب رئیس شورای شهر کاشان نیز در این نشست با اشاره به اینکه بخش عمده بافت فرسوده شهر، بافت تاریخی است افزود: بافت تاریخی شهر بویژه بحث مقاوم سازی این بافت نگاه ویژه ای می طلبد.
حسینعلی وکیل، انجام پژوهش های اساسی در زمینه نحوه مقاوم سازی بناهای تاریخی را یکی از اولین کارهایی دانست که برای این ارتباط باید شکل بگیرد.

وی افزود: با توجه به حوزه گسترده نظام مهندسی باید مکانیزمی برای پیگیری موارد مطرح شده و مباحث کارشناسی از طریق تشکیل کمیته ای برای اجرایی کردن این بحث ها انجام شود.
به گفته وی، کمیته سه جانبه شورا، نظام مهندسی، شهرداری و سایرسازمانها که می توانند متناسب با موضوع ها ورود پیدا تا ‌چنانچه نیاز به مصوبه شورا باشد لایحه به شورا داده شود.

لزوم اجرای طرح خانه سبز برای تحقق مقاوم سازی ساختمان ها

نایب رئیس شورای شهر کاشان، هماهنگی و مباحث فرهنگسازی و آموزش را کمک رسان درارتباط با مسائل پیش رو دانست و گفت: اجرای طرحی در قالب خانه سبز یکی از سرفصل های اصلی کار ما در زمینه مباحث فرهنگسازی و مقاوم سازی ساختمان است که در بحث ساخت و سازها می تواند ما را به جای خوبی برساند.

وکیل، خاطرنشان کرد: برگزاری همایش های تخصصی، جمع کردن افراد تاثیرگذار در بحث ساخت و ساز شهری و دادن هویت به آنها، ایجاد تشکل های حرفه ای و فنی و آموزش این افراد برای ارتقاء فرهنگسازی اهمیت دارد.

ضرورت انجام پژوهش های اساسی در زمینه مقاوم سازی بناهای تاریخی

نایب رئیس شورای شهر کاشان با بیان اینکه از نظر آکادمیک در زمینه مقاوم سازی بناهای تاریخی ضعیف هستیم، گفت: کاشان به عنوان شهر پایلوت دراین زمینه می تواند ورود پیدا کند و با اقدامات پژوهشی در زمینه ارتقاء علم مقاوم سازی بناهای تاریخی گام برداشته و پیشنهاهای موجود در کمیته های تخصصی پیگیری شود.

وکیل، با تاکید بر اینکه بافت فرسوده در کنار بافت تاریخی بخشی از شهرما را تشکیل می دهد که دولت در این زمینه خیلی جدی وارد شده است گفت: امیدوارم بتوانیم با همکاری دراین زمینه قدم های خوبی برداشته و برای باززنده سازی، ارتقا زندگی و اصلاح بناها در بافت فرسوده پیشنهادهای اجرایی را آماده کنیم و با توجه به پتانسیل ها و ظرفیت هایی که دولت در قالب بودجه 97 فراهم می کند بهره برداری لازم را در این زمینه داشته باشیم.

نایب رئیس شورای شهر کاشان، پیگیری اجرای طرح خانه سبز را تاکیدکرد و گفت: مجری ذیصلاح شاید دراجرای خانه سبز بتواند برچسب مشخصات فنی برای ساختمان صادر کند.
وکیل، کنترل معماری توسط نظام مهندسی را یادآورشد و گفت: امید است این سازمان در حوزه شهرسازی، نقشه برداری،و ترافیک هم بتواند فعال تر ورود پیدا کند و ارتباط نزدیکتری در این چارچوب بین شهرداری و سازمان نظام مهندسی برقرار شود.


عضو کمیسیون فنی و عمرانی شورا نیز در این نشست اظهار کرد: معیارهای ارزشی را د باید ر معماری و ساخت وسازها در نظر بگیریم و یک تعادل بین معماری قدیم و جدید شهر ایجاد کنیم.

مهدی ناظم رضوی، معرفی نمادی همچون بادگیر به عنوان سمبل در نمای شهری را در معماری کاشان تاکیدکرد و گفت: حفظ بافت تاریخی برای استمرار ظرفیت گردشگری کاشان ضروری است.

وی تصریح کرد: باید یک خیابان جدید به عنوان یک الگو برای نماسازی شهر باید مصوب کرد تا هرکسی با ارتفاع دلخواه خود خانه ای نسازد و با توجه به آنها نقشه هایی طراحی شود.

کاشان با دو مقوله بافت فرسوده و بافت تاریخی مواجه است

به گفته وی، کاشان با دو مقوله بافت فرسوده و بافت تاریخی مواجه است که راه و شهرسازی طرح ها و مطالعاتی در این زمینه داشته و قرار بود شش هزار پلاک درآن اجرایی بشود و پولی به شهرداری بدهند که این کار انجام نشد.

ناظم رضوی با بیان اینکه اعضای نظام مهندسی باید بازوی اجرایی شهرداری باشند، گفت:انجام آزمایشات مکانیزم خاک برای ساختمان های سنگین، توجه به مسائل زیست محیطی و اجرای طرح خانه سبز و اتخاذ ضوابط کلی ملاک برای نماسازی شهر با کمک نظام مهندسی صورت گیرد.

برقراری یک وحدت رویه و تعامل نظام مهندسی با شهرداری

خزانه دار شورای شهر نیز درا ین نشست تعامل و همکاری نظام مهندسی با شهرداری را بر اساس پیش بینی قانونی ضرروی دانست و گفت: یک وحدت رویه در همه امور به ویژه در بررسی نقشه ها وجود داشته باشد تا هر مهندسی یک ایده خاص اتخاذ نکند.
مجید شمس، اطلاع رسانی عمومی برای مردم در روش های ساخت و ساز را تاکیدکرد و گفت: باتوجه به لزوم اجرای طرح جامع شهر در بخش ساخت و ساز اصول شهرسازی که مجوز آن به صورت پایلوت همکف و اول داده می شود رعایت شود.

یک بافت مدرن و استاندارد در کاشان نیست

عضو کمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر نیز دراین نشست اظهار کرد: چرا در کاشان یک بافت مدرن و استاندارد نداریم و هر کس به سلیقه خود خانه می سازد و نمادهای ساختمان ها در کاشان رومی یا با سنگ یا کامپوزیت (آلومینیوم) ساخته می شوند.
علی هاشمی طاهری با اشاره به آلودگی بصری در شهر و استفاده از تابلوهای نئون گفت: همانطور که بافت تاریخی شهری در زمینه های گردشگری اهمیت دارد باید در ساخت و سازهای جدید نیز به گونه ای پیش برویم که موجب جذب گردشگران شویم.

رعایت مفاد قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی در طرح ها

رئیس کمیسون انرژی،آب و محیط زیست شورای شهر کاشان، اظهار کرد: اعضای این سازمان در طرح ها و نقشه های خود به شرایط اقلیمی کاشان بیشتر توجه کرده و مفاد قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی را در آن رعایت کنند.
عفت پدرام فر، افزود: وجود 800 عضو برای سازمان نظام مهندسی پتانسیل خوبی برای این شهرستان است.

اتخاذ بحث اینترانت بین سازمان نظام مهندسی و شهرداری

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورا نیز در پایان این جلسه گفت: اتخاذ بحث اینترانت بین سازمان نظام مهندسی و شهرداری موجب تسهیل درفرآیند کار ارباب رجوع می شود.

علیرضا مفرح، افزود:اجرای طرح خانه سبز به صورت قانون در شهرداری پس از انجام کارهای کارشناسی و تصویب در صحن علنی شورا باید الزامی شود .

 

انتهای پیام/م

برچسب ها: شورای شهر ، شهرداری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.