به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، دبیر شورای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی استان بوشهر در این آیین گفت: این کارگاه برای باز آموزی دانشجویان، دانش آموختگان و علاقهمندان حوزه سلولهای بنیادی با همکاری 'مرکز سلولهای بنیادی برای همه' پژوهشگاه رویان از ۱۴ تا ۱۸ اسفند ماه جاری به مدت پنج روز در دانشگاه علوم پزشکی برگزار میشود.
ماریا ظهیری افزود: همچنین این سمینار فرصتی ویژه برای همافزایی علمی و آشنایی علاقهمندان گروههای پزشکی و دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی، علوم پایه پزشکی، پیراپزشکی و مهندسی استان بوشهر با دانش سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی و مهندسی بافت است.
وی اضافه کرد: برنامههای جنبی مدرسه زمستانی برای آشناسازی مخاطبان با فعالیتهای مرتبط با علوم سلولهای بنیادی در استان بوشهر شامل معرفی نشریات و کتابهای مرتبط، غرفههای ایده پردازی و سرگرمیهای علمی است.
ظهیری بیان کرد: توسعه و ترویج علم در مورد سلولهای بنیادی پزشکی ترمیمی از جمله برنامههای کشور است که همه استانها و مراکز آموزش عالی باید برای فراهم آمدن زیرساختهای لازم که شامل ترویج علم در این حوزه است فعالیت داشته باشند.
ظهیری اضافه کرد: از سال گذشته به دلیل محدود بودن رشتههای تحصیلات تکمیلی در زمینه سلولهای بنیادی در دانشگاهها برنامههایی با عنوان ترویج علم دراین زمینه در حوزه دانش آموزی و دانشجویی برگزار شده است.
وی یادآور شد: امسال بیش از ۳۰۰ نفر از دانش آموزان و دانشجویان زیر پوشش مدرسه زمستانه سلولهای بنیادی استان بوشهر قرار میگیرند.
دبیرشورای سلولهای بنیاد و پزشکی بازساختی استان بوشهر گفت: پیش از برگزاری این برنامه ۲ کارگاه آموزشی برای کل دبیران زیست شناسی این استان در زمینه سلولهای بنیادی تدارک شده است.
مدیرمرکز سلولهای بنیادی برای همه پژوهشگاه رویان گفت: در گذشته درحوزه سلولهای بنیادی برای همه آموزش برای عموم مردم و دانش آموزان نداشتیم.
حسین نظاری افزود: به همین دلیل پژوهشکده رویان از چهارسال پیش مرکزی با عنوان 'سلولهای بنیادی برای همه' با هدف ارائه آموزشهای لازم به صورت تئوری و کارگاهی برای دانش آموزان و همه قشرها راه اندازی کرد.
وی بیان کرد: تاکنون مدرسه تابستانی سلولهای بنیادی در پژوهشگاه رویان به صورت تخصصی و با مخاطب خاص راه اندازی میشد.
نظاری اضافه کرد: مدرسه زمستانی سلولهای بنیادی بوشهر با الگوبرداری ازاین مدرسه تاسیس شده، ولی مخاطبان آن دانش آموزان و دانشجویان علوم پایه هستند.
وی با بیان اینکه سلولهای بنیادی علم نوینی است گفت: در زمان حاضر آموزش در سلولهای بنیادی منوط به پژوهشگاهها وآزمایشگاهها و در حد تحقیقات است و وارد کتابها نشده است.
نظاری بیان کرد: با برپایی چنین مدرسههایی تلاش میشود سلولهای بنیادی را به عنوان علم به جامعه کشور معرفی کنند تا بچهها در زمان انتخاب رشته علاوه بر رشتههای پزشکی به رشتههای علوم پایه نیز توجه کنند.
وی تاکید کرد: رشتههای زیست شناسی و علوم پایه از جمله رشتههای مادر به شمار میآیند که ما درآن ضعیف هستیم و باید جای خود را در میان جامعه باز کند.
قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: برگزاری چنین برنامههایی در شکوفایی استعداد دانش آموزان و دانشجویان در رشته سلولهای بنیادی موثر است.
حسین دارابی افزود: تلاش میشود زمینه توسعه و گسترش چنین رویدادهایی برای تقویت علوم پایه در دانشگاهها فراهم شود.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: باید علوم جدید را در جامعه عمومی کرد و نباید این علوم تنها منحصر به دانشگاهها باشد.
حسین درتاج افزود: با توسعه دامنه علوم جدید در مدرسه ها، پژوهشکدهها و آزمایشگاهها این علوم در دانشگاهها نیز توسعه و تقویت میشود.
وی با اشاره به موقعیت استان بوشهر در بخش نجوم و نانو گفت: تلاش میشود با تاسیس پژوهشسرای سلولهای بنیادی در سال آینده زمینه شناخت و توسعه این علم جدید در بین دانش آموزان فراهم شود.
اولین مدرسه زمستانی سلولهای بنیادی سال گذشته در بوشهر برگزار شد.
انتهای پیام/م