در این مطلب راهکار‌هایی برای چیدمان بهتر خانه‌های کوچک و شاید مهم‌تر از آن، کار‌هایی را نباید در چیدمان خانه های کوچک انجام داد، قرار داده شده است.

خانه 50 متری تان را 100 متری کنیدبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بازار مسکن محیط های شهری موجب شده تا خانه ها بیشتر از عرض بر تعداد طبقات و طولشان اضافه و هر روزه عرض و متراژ خانه ها کم تر شود. در این مواقع می‌توان با تکیه بر اصولی خلاقانه در طراحی دکوراسیون و چیدمان خانه، از فضای موجود حداکثر استفاده را برد تا متراژ آن بزرگ تر دیده شود.

مبل ها و وسایل بزرگتر را در جلو دیوارها قرار دهید تا فضا را بازتر نشان دهد. دقت کنید اگر وسایل جلو دید ورودی اتاق را بگیرند، حس انباشتگی را القا می کنند. با تغییر مکان آنها محل عبور را باز کرده و به فضا حس گشودگی دهید.

1. استفاده از رنگ های روشن و تضادهای هوشمندانه
به طور کلی این یک حقیقت شناخته شده است که رنگ های روشن در اتاق آن را بزرگ تر و روشن تر نشان می دهند. دیوارهای روشن بازتابنده ترند و به فضا احساس باز بودن، سبکی و دلبازی را می دهند که کمک می کند اثر ایجاد شده با نور طبیعی به حداکثر برسد. از طرف دیگر، رنگ های تیره تمایل دارند نور جذب کنند تا اتاق کوچک تر به نظر برسد. برای داشتن یک اثر بهینه رنگ های ملایم تر مانند کرم را به کار ببرید.

سعی کنید دیوارهای تزیین شده ( مثلا دارای گچبری و ... ) با یک رنگ روشن تر از دیوارهای دیگر نقاشی شوند. با این کار، گویی دیوارها عقب تر رفته و اتاق نشیمن بزرگتر به نظر می رسد.

پوشاندن کف تمامی اتاق ها با کفپوشی یک دست و یک رنگ نیز راهی برای بزرگ تر جلوه دادن فضای یک خانه است. برای مثال می توانید کف تمامی اتاق ها را با کفپوش چوبی، پارکت یا سرامیک بپوشانید و این کفپوش را از اتاق خواب به هال و پذیرایی ادامه دهید.

از همین روش می توانید برای دیوارها نیز استفاده کنید یعنی روی تمامی دیوارها از رنگ و تزییناتی مشابه بهره بگیرید. بنابراین یک دستی رنگ دیوارها و کفپوش و فضاهای خالی میان وسایل منزل موجب بزرگ نمایی و هماهنگی فضا می شود و تفکیک و جدایی دقیق میان اتاق ها و فضاها و این که یک اتاق در کجا آغاز می شود و در کجا پایان می یابد به راحتی، ممکن نخواهد بود.

2. نوردهی، عامل کلیدی در باز کردن فضا
اجازه دهید نور طبیعی وارد اتاق شده و فضا را باز کند، تا بزرگتر به نظر برسد. اگر نور طبیعی زیادی ندارید، می توانید با استفاده از لوازم نوردهی برخی افکت های خلاقانه را به کار برده و از تفاوت بزرگی که ایجاد می کنند شگفت زده شوید.

 گلدان‌هایی حاوی گیاهان همیشه سبز آپارتمانی تهیه کنید و آنها را در چند گوشه خانه قرار دهید. حضور آنها به زندگی شما لطافتی عمیق می‌بخشد. معمولا گیاهان آپارتمانی رسیدگی چندان زیادی نمی‌طلبند، اما در همان حد توجه اندک هم موجب آرامش روح شما می‌شود. گل و گیاه را از خانه خود دریغ نکنید.

3. بی نظمی ها را حذف کنید
اتاق تان را منظم و مرتب نگه دارید. هیچ چیز بیشتر از داشتن وسایل زیاد حس انباشتگی را به یک فضای کوچک القا نمی کند.
نکته: دیوارها را با عکس های زیاد نپوشانید. یک نقاشی بزرگ روی دیوار بهتر از تعدادی نقاشی کوچک است. چرا که حس شلوغی را منتقل می کند. در هنگام چیدمان یک اتاق یک نقطه کانونی در نظر بگیرید- جایی که چشمگیر باشد. مثلا در نهارخوری، این ننقطه کانونی احتمالا میز باشد، سپس وسایل را طوری سازمان دهی نمایید که توجه را به سمت نقطه کانونی بکشد و تعداد وسایل را در بقیه اتاق محدود کنید.

میز ناهارخوری در آشپزخانه: میز ناهارخوری بزرگ جای اتاق پذیرایی شما را می‌گیرد. اگر آشپزخانه‌تان فضایی قابل قبول دارد، میز ناهارخوری چهار تا شش نفره بگیرید و آن جا غذا بخورید. وگرنه می‌توانید به یاد دوران پرصفا و صمیمیت گذشته سفره پهن کنید و به همراه مهمانان دورادور سفره بنشینید، غذا بخورید و گل بگویید و گل بشنوید. زندگی هرچه ساده‌تر باشد، لطف بیشتری هم خواهد داشت.

4. استفاده به جا از آیینه شگفتی می آفریند.
آیینه ها فضا را بزرگ تر می کنند. یک نقطه کانونی در نظر بگیرید و آیینه ها را به سمت آن زاویه دهید. همچنین نورهای طبیعی و مصنوعی را منعکس نمایید تا اتاق در شب و روز روشن تر و بزرگتر به نظر برسد.

آینه‌ها شعبده‌بازهایی توانا و چیره‌دست‌اند. وقتی یک آینه بزرگ را به دیوار اتاق‌تان می‌زنید، نمای روبه‌رو داخل آن می‌افتد و خودبه‌خود منظره اتاق را دوبرابر نشان می‌دهد. وقتی به یک آینه بزرگ نگاه می‌کنید، این احساس به شما دست می‌دهد که فضای آن سوی آینه واقعی است و می‌توانید به آن طرف بروید. آینه‌ها هم مانند پنجره‌ها نقش مهمی در بزرگ نشان دادن اتاق ایفا می‌کنند.

5. استفاده از فضا توسط مبلمان را به حداکثر برسانید.

گاهی اوقات وسایل فضای زیادی اشغال می کنند. برای اجتناب از این موضوع از وسایل چند کاربری استفاده نمایید. مانند این مبل راحتی که در عین حال کاربری کتابخانه هم دارد.

مبل ها و وسایل بزرگتر را در جلو دیوارها قرار دهید تا فضا را بازتر نشان دهد. دقت کنید اگر وسایل جلو دید ورودی اتاق را بگیرند، حس انباشتگی را القا می کنند. با تغییر مکان آنها محل عبور را باز کرده و به فضا حس گشودگی دهید.
همچنین دقت کنید، وسایلی با ارتفاع زیاد می توانند سقف را پایین تر چیزی که هست نشان دهند.

نکته دیگری که برای بزرگ تر جلوه دادن فضا باید در نظر بگیرید این است که هرچه می توانید از لوازم و مبلمان کمتر و ظریف تری در فضای اتاق ها استفاده کنید. تعداد لوازم اتاق را به حداقل برسانید و فضا را خلوت تر کنید. اجازه دهید که تنها چند شیء و وسیله اندک و کوچک اما زیبا جلوه گری کند. به خاطر داشته باشید که همیشه خریدن مبلمان و لوازم و پر کردن فضا، راهی برای زیباتر کردن دکور و فضا نیست بلکه شما باید سعی کنید که فضا را خلق کنید.

از مبلمانی نرم و راحت با رنگ های تیره ای چون نارنجی، انواع صورتی و قرمز که احساس آرامش بیشتری نسبت به رنگ های سرد ایجاد می کنند در لوازم خانه استفاده کنید، علاوه بر این ریزش نور از فضایی وسیع تر در سقف، بهتر از نور یک تک لامپ است که مستقیم از بالای سر بر اتاق می تابد چرا که نور اولی فضای آرامش بخش تری ایجاد می کند.

منابع: جام جم سرا

انتهای پیام/

 آغاز سال های اول زندگی در خانه های با متراژ معمول 60-50 متری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.