رئیس اتحادیه املاک استان تهران گفت: دولت در نوسازی بافتهای فرسوده باید بخش خصوصی را وارد کند تا با نظارت بر این بخش بتواند در اجرای آن موفق شود.
به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه املاک استان تهران در نشست خبری امروز ( سهشنبه 15اسفند) با موضوع بررسی بازار مسکن در سال جاری و پیش بینی بازار مسکن در سال آینده، اظهار کرد: اگر در سال آینده عضو سازمان جهانی تجارت شویم، شکوفایی اقتصادی خواهیم داشت و بخش مسکن نیز شاهد رشد و شکوفایی گستردهای خواهد بود.
وی در ادامه افزود: در هیچ کجای دنیا مشکل مسکن حل نشده و ایران تنها کشوری نیست که مشکل مسکن داشته باشد.
خسروی با بیان اینکه من بنیانگذار کد رهگیری در مسکن بودم، گفت: با استفاده از پژوهشهای صورت گرفته کد رهگیری در 400 شهر و 30 استان وارد شد.
رئیس اتحادیه املاک استان تهران با بیان اینکه متأسفانه چندی پیش دیوان عدالت اداری کد رهگیری را لغو کرده است، گفت: با توجه به آنکه اتحادیه املاک یک بخش خصوصی است، بنابراین حکم دیوان عدالت اداری برای بخش خصوصی قابل اجرا نیست.
وی تأکید کرد: هم اکنون کد رهگیری مسکن برای تمامی مردم یک مطالبه شده، براساس قانون نظام صنفی، عالی ترین دستگاه ناظر بر بخش خصوصی، کمیسیون نظارت و اتاق ایران است که هر دوی این دستگاه ها خواستار اجرای طرح کد رهگیری در معاملات مسکن هستند.
خسروی با بیان اینکه هیچ مشاوراملاکی حق ندارد برای ارائه کد رهگیری از متعاملان هزینهای دریافت کند، گفت: در سامانهای که برای کد رهگیری آماده شده حتی معاملات بدون سند نیز باید کد رهگیری دریافت کنند، بنابراین مشاوران املاک نباید در این خصوص بهانهای داشته باشند.
رئیس اتحادیه املاک استان تهران با بیان اینکه کد رهگیری امنیت شغلی و معاملات را تضمین میکند، گفت: کد رهگیری برای امنیت اجتماعی معاملات است و در این خصوص باید وزارت اقتصاد و دارایی با این حوزه همکاری داشته باشد تا امنیت معاملات افزایش یابد.
وی با تأکید بر اینکه باید مستأجران از پرداخت 9 درصدی مالیات بر ارزش افزوده معاف شوند، گفت: متأسفانه پرداخت مالیات برای مستأجران ظلم است و ما طبق قانون اجازه نداریم که از مستأجران این مالیات را دریافت کنیم.
خسروی تصریح کرد: متأسفانه تمامی اسناد با پرداخت مالیات بر ارزش افزوده مشکل دارند و تمامی مالیاتهایی که از سوی مالکان و مستأجران دریافت میشود به اداره مالیات پرداخت میشود.
رئیس اتحادیه املاک استان تهران اظهار کرد: با پیگیریهایی که صورت گرفت، امروز جلسهای با معاونت سازمان امور مالیاتی برگزار خواهیم کرد تا شاید مشکل پرداخت مالیات از سوی مستأجران بر طرف شود.
وی با بیان اینکه چهار مؤلفه سکه، ارز، بورس و حاملهای انرژی بر بازار مسکن تأثیرگذار است، گفت: در چهار ماهه پایانی سال با افزایش قیمت این مؤلفهها بازار مسکن نیز تکان خورده است.
خسروی با بیان اینکه تعداد کل قراردادهای ثبت شده کشور در اسفند ماه سال 95، 47 هزار و 813 قرارداد بوده است، گفت: از این تعداد 23 هزار و 380 قرارداد مربوط به مبایعه نامه و 23 هزار و 676 قرارداد مربوط به اجاره نامه بوده است.
رئیس اتحادیه املاک استان تهران درباره قراردادهای ثبت شده اسفند امسال، افزود: 45 هزار و 199 قرارداد در اسفند ماه به ثبت رسیده که 25 هزار و 237 قرارداد برای مبایعه نامه و 19 هزار و 299 قرارداد برای اجارهنامه بوده است.
وی درباره قراردادهای اسفند سال 95 استان تهران،گفت: در اسفند ماه 19 هزار و 539 قرارداد ثبت شده که 9 هزار و 406 قرارداد برای مبایعهنامه و 9 هزار و 909 قرارداد برای اجارهنامه بوده است.
خسروی با اشاره به قراردادهای اسفند امسال، اذعان کرد: 16 هزار و 855 قرارداد ثبت شده که 9 هزار و 105 قرارداد برای مبایعهنامه و 7 هزار و 580 قرارداد برای اجاره نامه بوده است.
رئیس اتحادیه املاک استان تهران با بیان اینکه تعداد معاملات ثبت شده در سال 96 کاهش داشته است، گفت: البته در بخش خرید و فروش شاهد رشد 7 دهم درصدی معاملات نسبت به نرخ تورم عمومی قیمتها بودهایم.
وی اظهار کرد: سرعت رشد معاملات بعد از آذرماه کاسته شده، اما همچنان روند تدریجی معاملات ادامه داد.
خسروی با اشاره به اینکه تعداد معاملات 17.7 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است، گفت: التهاب بازار دلار در کوتاه مدت باعث کاهش معاملات شده، اما با توجه به آنکه تقاضای سوداگری افت یافته است در بلند مدت سرمایهها وارد بازار مسکن میشود.
رئیس اتحادیه املاک استان تهران، تصریح کرد: قیمت مسکن در سال آینده 2درصد بیشتر از شاخص نرخ تورم خواهد بود، اما ما در سال آینده جهش قیمتی نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه در سه دوره سال 68، 86 و 91 قیمت مسکن جهشی افزایش یافت، گفت: با افزایش جهشی قیمت مسکن تعداد معاملات کاهش مییابد، بنابراین با توجه به آنکه متقاضیان قدرت خرید ندارند در نتیجه روند معاملات نزولی میشود.
خسروی در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان درباره اثرگذاری نوسازی بافتهای فرسوده بر بازار مسکن، گفت: طرح نوسازی بافتهای فرسوده بسیار بهتر از ساخت شهرکهای اقماری در اطراف شهرها است، چرا که هزینه نوسازی این بافتها بسیار کمتر از طرح شهرکسازی است.
رئیس اتحادیه املاک استان تهران، اظهار کرد: دولت باید اجرای این طرح را به بخش خصوصی واگذار کند، ولی تا به امروز پیگیری این طرح را به بخش خصوصی واگذار نکرده است.
وی با بیان اینکه در صورتی که دولت خود سرمایهگذاری در اجرای طرح نوسازی بافتهای فرسوده را انجام دهد موفق نخواهد شد، گفت: دولتها هیچگاه تاجر خوبی نخواهند بود، اما ناظر قوی هستند.
خسروی تأکید کرد: دولت باید با نظارت بر بخش خصوصی نوسازی بافتهای فرسوده را در دستور کار خود قرار دهد.
رئیس اتحادیه املاک استان تهران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر دریافت مالیات از خانههای خالی، گفت: مالیات از خانههای خالی هزینه زیادی برای وزارت اقتصاد و دارایی دارد.
وی، تصریح کرد: در گذشته طرح شناسایی خانههای خالی انجام شد، اما متأسفانه به دلیل آنکه شیوههای درستی برای شناسایی این خانهها اجرا نکردند در نتیجه این طرح موفق نشد.
خسروی یادآور شد: طی صحبتهایی که از سوی وزارت راه و شهرسازی انجام شده مقرر شده است که یک نرم افزار برای شناسایی این خانهها طراحی شود و هر واحد مسکونی یک کد دریافت کند.
رئیس اتحادیه املاک استان تهران با بیان اینکه هنوز 2 میلیون و 500 هزار واحد مسکونی خالی از سکنه را تأیید نمیکنم، گفت: امیدواریم با ورود این نرم افزار بتوانیم از تعداد واحدهای خالی از سکنه بکاهیم.
وی با اشاره به اینکه آب و هوا و فرهنگ مناطق بر روی قیمت مسکن اثر میگذارد، گفت: در برخی از مناطق تهران به دلیل فرهنگ خاص خود و یا داشتن آب و هوای خوب قیمتهای ملک خود را افزایش میدهند در صورتی که آهنآلات و یا مصالح ساختمانی استفاده شده هیچ اثری بر روی قیمتها ندارد.
انتهای پیام /