به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ پگاه رستمی مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان ادارهکل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: عمر این ماهی در شرایط مناسب حدود 20 سال است اما به دلیل شرایط نگهداری، این ماهیها معمولا نهایتا بیش از 6 تا هشت سال زنده نمیمانند.
وی افزود: دمای مناسب برای نگهداری این ماهی نیز 20 تا 25 درجه سانتیگراد است و نگهداری ماهی قرمز در دمایی بالاتر از این دما به ماهی آسیب میزند.
پگاه رستمی بهترین ظرف برای نگهداری ماهی قرمز را ظرف با سطح وسیع اعلام کرد و گفت: برای ظرف نگهداری ماهی نسبت سطح به حجم از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی گفت: آب مورد نیاز برای هر ماهی یک تا 2 لیتر است و قبل از اینکه بخواهیم آب ماهی را عوض کنیم باید آب را 24 ساعت در ظرف با دهانه بزرگ در هوای معمولی قرار دهیم تا کلرزدایی شده و با محیط هم دما شود.
پگاه رستمی ادامه داد: عوض کردن آب ماهی در صورتی که ظرف مناسب باشد باید 2 تا سه بار در هفته انجام شود، اما اگر ظرف کوچک باشد باید هر روز یا یک روز در میان آب ماهی را عوض کرد.
رستمی افزود: ظرف نگهداری ماهی نیز باید به صورت دورهای با محلول نمک طعام و آب ضدعفونی شود و میزان مصرف نمک نیز سه گرم در یک لیتر باشد.
وی گفت: اگر بخواهیم ماهی جدیدی را هم به ظرف ماهیهای قبلی اضافه کنیم باید آن را یک هفته از سایر ماهیها جدا نگهداری کنیم و وقتی که مطمئن شدیم مشکلی ندارد ان را منتقل کنیم.
مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان ادارهکل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه غذادهی به ماهی نیز باید 2 نوبت در روز صورت گیرد، یادآور شد: میزان غذا باید به اندازهای باشد که ماهی همه غذا را مصرف کنند و چیزی ته ظرف باقی نماند.
وی افزود : ماهی باید ظاهر سالم و تحرک مناسب داشته باشد و از خرید ماهی با باله تاخورده، ماهی که اطراف دهن و روی بدن لکه پنبه مانند دارد، ماهی با فلس و پوست زخمی و لکهدار، ماهی با چشم بیرونزده و ماهی که پولک آن ریخته و بیقرار است، خودداری شود.
انتهای پیام/ز